Evcil canlı hayvanın çipi olması gerekmektedir. Kafes, canlı hayvanın sahibi tarafından temin edilir. Uçuşlarımızda her bir yolcu için en fazla iki evcil hayvan kafesi kabul edilir. Ancak kafeslerden sadece biri kabinde (PETC), diğeri ise kargo bölümünde (AVIH) taşınır.
Kangal köpekleri 6 aylığa kadar kabul edilir. 3 aylıktan küçük aşılanmamış kedi, köpek taşınmaz. Üç aydan büyük köpek ve kedi sahipleri hayvanlarını yılda bir defa kuduz hastalığa karşı aşılatmakla yükümlüdür. Aşısı tamamlanmamış hayvanlar uçuşa kabul edilmez.
3 Mart 2022 Covid 19 Tedbirlerinde Güncelleme. COVID19 kapsamında, İçhat seferlerinde 03 Mart 2022 den itibaren geçerli seyahat koşulları; İçhat seferlerinde HES kodu sorgulama uygulaması ve PCR testi zorunluluğu tamamen kaldırılmıştır. İçhat seferlerinde maske kullanım zorunluğu uygulaması devam edecektir.
Evcil Hayvanla Uçak Yolculuğu Yapmak için Gerekli Belgeler
Sağlık raporunun dışında aşı kartının dahil olduğu, geçerli bir hayvan kimlik kartına da sahip olman gerekiyor.
Evcil hayvanınız kafesiyle birlikte ağırlığı 8 kg'ı geçmiyorsa ve kafes ebatları 23 cm yükseklik, 30 cm genişlik ve 40 cm uzunluk boyutlarını aşmıyorsa; evcil hayvanınızı uçağın kabin bölümünde taşıyabiliyoruz.
İlgili 31 soru bulundu
Öncelikle 0888 228 12 12 numaralı Pegasus Çağrı Merkezi'ni arayarak beraberinizde taşımayı planladığınız evcil hayvan için rezervasyon yaptırmalısınız. Uçuşlarımızda sadece kedi, köpek ve kuş (sadece iç hatlarda) taşımacılığı yapılabilmektedir.
Mikroçip takılmayan hayvanların tespiti, el terminalleriyle (mikroçip okuyucular) yapılacak. Mikroçip bulunmadığı tespit edilen ev hayvanları il/ilçe Tarım ve Orman müdürlüklerine bildirilecek. Müdürlüklerce idari para cezası uygulandıktan sonra hayvanlar mikroçiple kayıt altına alınacak.
*Zorunlu bir uygulama haline getirilen mikroçip takılması son olarak 31.12.2022 tarihine kadar gerçekleşecek. Bu tarihe kadar evinde köpek, kedi ve gelincik besleyen kişilerin uygulamaya dahil olmaması halinde cezai yaptırıma çarptırılarak 10 bin TL ödeyecekler.
✈️ Yurt içi uçuşlarda uçağa binebilmeniz için; nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı veya ehliyet gibi bir kimlik belgesi bulundurmanız gerekiyor. Bu kimliklerden biri üzerinizde yoksa; Üzerinde TC kimlik numaranızın yazılı olduğu ve fotoğrafınızın olduğu herhangi bir resmi kimlik kartı da geçerli oluyor.
Mikroçip fiyatları, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Türkiye Veteriner Odası ile imzaladığı protokol desteği sayesinde makul fiyatlar üzerinden gerçekleştirilir. 2023 yılındaki kedi mikroçip aşılama fiyatları ise Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde 75 TL iken özel veteriner kliniklerinde bu fiyat ...
Kedilere çip fiyatları ile köpeklere çip fiyatları arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır. Özel kliniklerde gelincik, köpek ve kedi çip ücreti 150 - 250 TL arasında değişmektedir. Mikroçip implantasyonu ücreti ise 75 TL olarak belirlenmiştir.
Evcil canlı hayvanın çipi olması gerekmektedir. Kafes, canlı hayvanın sahibi tarafından temin edilir. Uçuşlarımızda her bir yolcu için en fazla iki evcil hayvan kafesi kabul edilir. Ancak kafeslerden sadece biri kabinde (PETC), diğeri ise kargo bölümünde (AVIH) taşınır.
Eğer aşı olmazlarsa karşılaşabilecekleri zorlu ve sonu ölümle bitebilen hastalıklara yakalanabilirler. Bu zor hastalıklardan birkaçı ise, kedi gribi, kedi nezlesi, kompleks üst solunum yolu enfeksiyonu ve gençlik hastalığıdır. Üst solunum yolu enfeksiyonu gibi hastalıklar kedilerde ciddi sorunlara neden olabilir.
- Evcil hayvanınızın X-Ray cihazından geçmesi, sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu sebeple havaalanı personellerinden mutlaka destek istemelisiniz.
Herhangi bir aşı ya da tedavi uygulaması sırasında mikroçip bulunmadığı tespit edilen ev hayvanları, il, ilçe tarım ve orman müdürlüklerine bildirilecek ve sahibine para cezası uygulandıktan sonra mikroçip uygulanarak kayıt altına alınacak.
Bu hayvanlar, veteriner kliniklerinde kısıtlamaya tabi olmadan tedavi edilecek.
Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik kapsamında evcil hayvanlara Çip takma zorunluluğu süresi, 31 Aralık 2022'de bitecek.
26 Şubat 2018 tarihli ve 30344 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren “Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik”le evde yaşayan kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takma zorunluluğu getirildi. Çip taktırmak için verilen son tarih ise 31 Aralık 2022.
Mikroçip bulunmadığı tespit edilen ev hayvanları İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine bildirilecek, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince idari para cezası uygulandıktan sonra mikroçip uygulanarak kayıt altına alınacak.
Hayvanlarına çip taktırmayanlara 3 bin 642 lira ceza uygulanacak. 31 Aralık 2022 tarihi itibari ile toplam 1 milyon 429 bin 370 ev hayvanı kimliklendirilerek kayıt altına alındı. Hem yoğunluk hem de çip ve pasaport sıkıntısı nedeniyle başvurmasına rağmen çip takılmayan hayvan sahiplerine beyanname verildi.
Kediler Uçaktan Etkilenir mi? Kediler, uçuş esnasında çevresel faktörlere tepki verebilir. Uçaktaki titreşim, gürültü ve diğer hususlar kedinin stresli olmasına neden olur. Bu yüzden, kedinizin güvende ve rahat olmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almanız önemlidir.
Türk Hava Yolları ve Pegasus evcil hayvanınızın kafesiyle birlikte ağırlığı 8 kg'ı geçmiyorsa kabin içinde taşımaya izin verir. Türk Hava Yolları kafes ebatları 23 cm yükseklik, 30 cm genişlik ve 40 cm uzunluk; Pegasus en fazla 32 cm x 32 cm x 50 cm boyutlarını aşmıyorsa uçağın kabin bölümünde taşınmasını kabul eder.
Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından belirlenen pet pasaportu ücreti 2.389,66 TL'dir (2023).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri