Ne kadar çirkin olurlarsa olsunlar önemli olan hayvanların yaşam alanlarını korumamız gerektiği." dedi. Damla balığının Avustralya'nın güney doğusundaki adalarda ve Tazmanya civarında okyanusun 600 ila bin 200 metre altında yaşadığı, yengeç ve ıstakozla beslendiği biliniyor.
Bu dünyalar güzelinin adı "damlabalığı" (İng: "blobfish")! Damlabalıkları ortalamada 30 santimetreye kadar büyüyebilen, genellikle Avusturalya'nın güneydoğu sularında bulunan, okyanusun 800 metre kadar derin noktalarında bile yaşayabilen ilginç canlılardır.
Damla balıkları olarak da adlandırılan Blobfish, ortalama 30 santimetreye kadar büyüyebilen, genellikle Avusturalya'nın güneydoğu sularında bulunan, okyanusun karanlık ve soğuk bölgelerinde, basıncın çok fazla olduğu noktalarda yaşayabilen ilginç bir canlıdır.
Psychrolutes marcidus, blobfish veya damla balığı Scorpaeniformes takımına bağlı bir balık cinsidir. Bu balık ana kara kıyılarında derin sularda Avustralya ve Tazmanya'nın yanı sıra Yeni Zelanda sularında yaşamaktadır.
Kedi Balığı Nerede Yaşar ve Bulunur? Kedi balıkları daha çok Akdeniz iklimi üzerinden tropikal iklimlerde yaşamını sürdürür. Bu doğrultuda Deniz ya da tatlı suların kıyı bölgelerinde yaşamaktadır. Aynı zamanda daha çok ılıman ve sıcak iklimlerde görülürler.
İlgili 44 soru bulundu
Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Rıza Köşker de tropik bölgelerde uzun süredir bilinen ve zehirli olan çizgili kedi balıklarının Türkiye'deki denizlerde de görüldüğünü belirtti.
Atlas Okyanusu'nda ve Akdeniz'de bulunur. Erişkinleri 4 kg ağırlığa ve 50-60 cm boya ulaşabilirler. Tipik bir dip balığıdır, deniz hıyarı dahil olmak üzere dipte bulunan yumuşakçalar, kabuklular ve kafadanbacaklılarla beslenir.
Yılan balığının Meksika'dan Bafa Gölü'ne uzanan yolculuğu
Üreme alanları Meksika Körfezi ve Sargasso Denizi olan yılan balığı, körfezin 500 metre altında üredikten sonra larva olarak su yüzeyine çıkıyor. Değişim geçiren hayvan, ardından okyanusu geçerek Cebelitarık bölgesine kadar ulaşıyor.
Kıkırdaklı balıklar arasında yer alan köpek balıkları doğada ortalama 20 ile 30 yıl arasında yaşarlar. Çoğunluğu okyanuslarda olmak üzere tropik sularda, Akdeniz'de ve kuzey denizlerinde sıklıkla derinlerde rastlanırlar.
İyi bir kamuflaj ustası olan bu balıklar denizin dibindeki küçük canlılara avlayarak beslenirler. Dil balıkları denizin 100 ila 500 metre aralığında yaşarlar. Dil Balığı Nerelerde Yaşar? Dil balıkları, çoğunlukla Atlantik ve Akdeniz kıyılarında bulunur.
Taş balığı zehrinin çok acı verdiği ve birçok Pasifik ve Hint Okyanusu adalısının bu zehirden dolayı hayatını kaybettiği düşünülüyor. 1959 yılında geliştirilen bir panzehir sayesinde tedavi şansı olsa da, o acının tarifi yok...
Newcastle'daki İngiliz Bilim Festivali'nde açıklanan sonuçlara göre damla balığı 10 bin oy alarak 'dünyanın en çirkin hayvanı' unvanını kazandı.
Dünyanın en büyük balığı balina köpekbalığıdır (Rhincodon typus). Her ne kadar adında balina kelimesi geçse de bu balık bir memeli türü değildir; sadece büyüklüğünden dolayı balina köpekbalığı olarak adlandırılır.
garip görünüşlü balık deyince belki de ilk akla gelen balıklardan biridir blobfish. hatta 2013 yılında dünyanın en çirkin hayvanı bile seçilmiştir.
DENİZ – PELAJİK: Bu balıklar kıyıya yakın yerlerde yaşamaktadırlar. DENİZ – DEMERSAL: Bu balık ve deniz canlıları denizin dibinde yaşamaktadırlar.
Doğu Atlantik Okyanusu ve Akdeniz'e özgüdür.
İsmi Grekçe "büyük diş" anlamına gelir. Uzunluğu 21-22 metreyi bulan bu büyük köpekbalığı büyük okyanusta ve atlas okyanusunda yaşamıştır. Etobur olan bu köpekbalığı muhtemelen yalnızca okyanusun derinliklerinden yüzeye çıkan büyük balinalarla besleniyordu.
Dünya çapında tropikal ve ılıman sularda, kıyı bölgelerinde ve kıta sahanlığında yaşar.
Bu modele göre, megalodonun tahmini kütlesi, yaklaşık 10 Afrika filine eşdeğer biçimde 67.9 ton idi. Model, bunun yanı sıra dev köpekbalığının ağzının büyük ihtimalle 1.7 metre genişliğe ulaştığını ve çenesini ne kadar geniş açtığına bağlı olarak ısırığının büyüklüğünün 1.2 ilâ 1.8 metre arasında olduğunu ortaya koydu.
Doğu Atlantik ve Akdeniz'de bulunur. Kayalık kıyılarda yaşar, kış aylarında derinlere gider. Derisi pulsuz, parlak, esmerimsi ve çok beneklidir.
Müren balığı, ülkemizde Marmara, Karadeniz ve Ege'de nadiren görülen bir balık türüdür. Kaya kovuklarında ve denizlerin 45 metre derinliklerinde yaşar.
Yaşadığı bölgeler. Dünya çapındaki okyanusların sıcak ve ılıman sularında, özellikle de Batı Pasifik'te, 300 ile 1000 metre derinlikte yaşayan Kürek balıkları nadiren su yüzeyine çıktıkları için insanların bu balıkları canlıyken görmesi sıkça rastlanan bir durum değildir.
Gelincik balığı özellikle Marmara, Karadeniz ve İstanbul Boğazı'na yakın yerlerde bulunur. Gelincik balığı genel olarak kayalık, midyelik ve çakıllık alanlarında avlanabilir.
Kurbağa balığı (Uranoscopus scaber), ılıman denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Akdeniz, Ege ve Marmara'da taşlık ve yosunlu bölgelerde yaşar. Dipte yatarak başının üstündeki gözleri ile küçük canlıları veya balıkları görüp avlar.
İskaroz ya da papağan balığı (Sparisoma cretense), Scaridae familyasından kemikli balık türü. Türkiye'de Akdeniz, Ege ve Marmara denizlerinde görülürken, açık denizlerde Akdeniz kıyılarından itibaren Kuzey Afrika'nın Batı sahillerine kadar popülasyonu mevcuttur. Genel olarak sıcak ve ılıman denizlerde yaşarlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri