Gözlüğün camlarına diş macunu sürüldükten sonra ılık suda beş dakika kadar bekletilmesi gerekmektedir. Bütün adımlar tamamlandıktan sonra gözlüğü temizlemek adına camlar yeniden mikrofiber bez ile silinmelidir. Bu yöntem çoğu zaman sonuç vermekte ve gözlük camlarındaki çizikler giderilmektedir.
Beyaz sirke ile gözlük camını silerek çiziklerden arındırabilirsiniz. Diş macunu içeriğindeki maddeler sayesinde temizleyici etkiye sahiptir. Macunu gözlük camları üzerine sıkarak 10 saniye ovalayın ve durulayın. Bu yöntem de gözlüğünüzü çiziklerden arındırmanız için etkilidir.
Birer çay kaşığı karbonat ile tuzu karıştırarak macun kıvamını almasını sağlayın. Ardından bu karışımı gözlük camına sürerek hafifçe ovun ve gözlük camlarını içme suyu ile yıkayın. Fakat kullandığınız suyun ılık olması gerekiyor. Böylelikle küçük çiziklerden kurtulabilirsiniz.
Gözlük çizilmesi. Çizilen gözlük camları her zaman can sıkan bir durumdur. Çünkü görmenizi engeller gözlerinize rahatsızlık verir, baş ağrısı yapar ve estetik olarak da görüntünün bozulmasına neden olur.
Çizilme. Gözlük üzerinde oluşacak çiziklerin hiçbiri garanti kapsamına girmez.
İlgili 28 soru bulundu
Gözlük camındaki çizikleri yok etmek için, 1 yemek kaşığı su ile 1 yemek kaşığı karbonatı karıştırın ve karışımı çiziklere sürün. Daha sonra camı suyla yıkayın ve mikrofiber bezle silin. Araba camı temizleyicisi, küçük çizikleri yok etmede etkilidir. Ayrıca, gözlük camının daha az buğulanmasına yardımcı olur.
Her zaman yanınızdayız; güneş gözlüğünüz ile ilgili garanti kapsamındaki tüm parça değişim ve tamir işlemleri Atasun Optik noktalarından veya online olarak tamamen ücretsiz yapılmaktadır. Garanti kapsamı dışındaki parça değişim ve bakım işlemleriniz ise parça ücreti karşılığında ömür boyu yapılmaktadır.
Gözlüğünü sabun ve ılık içme suyu ile yıkadıktan sonra üzerine az miktarda diş macunu sıkarak silebilir; yeniden ılık içme suyu ile durulayarak kılcal çiziklerden kurtulabilirsin. Evde kullanabileceğin bir diğer yöntem ise tuz ve karbonatı içme suyu ile macun kıvamına getirmek.
Kirli ve çizik gözlük camının tehlikeli olduğunu söyleyen Memorial Diyarbakır Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Selahattin Balsak, kirli ve çizik gözlük camları görmede bulanıklığın, ışık kamaşma, yansıma yaparak görme azlığına sebep olabildiğini belirtti.
Çizilmeye dayanıklı kaplama
Özellikle çocuk camları daha fazla dayanıklılık için çizilmeye dayanıklı sert bir kaplamadan fayda görür. Bugün, yüksek indisli camlar ve polikarbonat ve Trivexmalzemeden üretilen çoğu gözlük camı, çizilmeye dayanıklı entegre bir kaplamaya sahiptir.
Sirke birebir ve dakikalar boyunca göze temas etmediği takdirde zarar vermez ve çizik giderici özelliği vardır.
Gözlük camlarının temizlenmesi için aseton ve kolonya gibi ürünlerin kullanılması oldukça yaygındır. Fakat bu sıvılar, kimyasal yapıları nedeniyle gözlük camlarına zarar verir. Güneş gözlüğünü kolonya ile silmeniz, zamanla camların aşınması ya da çizilmesi gibi çeşitli sorunlara yol açabilir.
Sabun ile Yıkayın
Birkaç damla bulaşık deterjanını sıcak suyla karıştırmalısınız. Daha sonra bir bez ya da sünger yardımıyla gözlük camlarınızı temizlemelisiniz. Ardından, camları temiz suyla durulayarak temiz bir bezle kurulamalısınız Sabunlu su, gözlük camlarının kirden ve yağdan arınmasına yardımcı olacaktır.
Gözlükler hafif akan bir musluğun altına alınır ve ılık su ile güzelce yıkanır. Bu işlem, gözlüğü çizme potansiyeli olan toz ve diğer partiküllerin yok olmasını sağlar. Gözlük, güzelce temizlendikten sonra bol su ile durulanır. Ardından yumuşak gözlük bezleri ile kurulama işlemini tamamlanır.
Su ve Sabun Kullanabilirsiniz
Gözlüğünüzün camında çok fazla toz ve kir biriktiyse kuru bir bezle silmek bazen istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bu durumda gözlüğünüzü ılık akan suyun altına tutarak elinizle narince ovalayabilirsiniz. Eğer htiyaç duyuyorsanız sabunu ellerinizde köpürtüp tüm gözlüğe yayabilirsiniz.
Losyon içermeyen bulaşık sabunu gibi yumuşak bir sabun kullanın ve parmak uçlarınızı kullanarak çerçevelerinize uygulayın. 2. Çerçeveleri ılık su altında iyice durulayın. 3. Çerçevelerinizin burun pedlerini ve kulaklıklarını temizlemek için sprey ile ıslatılmış kulak temizleme çöpü veya bez ile temizleyin.
Gözlükler ve gözlük camları zamanla eskirler. Çerçevelerin deformasyonu, camların odak noktalarıyla gözünüzün optik aksının uyumsuzluğuna neden olursa, gözlerde yorgunluk göz ve baş ağrılarına neden olabilir. Camlarda da zamanla mikro çizikler oluşur , kaplamaları bozulur.
Diğer taraftan, yeni gözlük camlarının eski gözlük çerçevelerine takmak herhangi bir şekilde problem yaratmamaktadır. Kendilerine mükemmel şekilde uyan gözlük çerçevelerini bulmuş olan ve bununla tamamen mutlu olan bir kişi, herhangi bir optisyen tarafından takılan yeni gözlük camlarına sahip olabilir.
Kırma kusurları, gözde baş ağrısı yapan en önemli sebeplerin başında gelip miyop, hipermetrop ve astigmatizm olarak bilinen ve kişinin görmesini etkileyen göz kusurlarıdır.
Trivex camların Abbe katsayısı Polikarbonat camlara göre daha yüksek olup, merkez görmenin dışında renkler ile ilgili sapmalara daha az neden olur, ayrıca Trivex camların optik kalitesi iyi ve aseton saç spreyi gibi kimyasallara da dayanıklıdır.
Diş macunu: Diş macunu, aynadaki çizikleri gidermek için oldukça etkili bir yöntemdir. Küçük bir miktar diş macunu, çizikli bölgeye uygulayın ve yumuşak bir bezle silin. Diş macunu, aynadaki çizikleri hafifletir ve görüntüyü iyileştirir.
Gözlük cam ve çerçeveleri kaç yılda bir yenilenir? Gözlük camı ve çerçevesi 3 (üç) yılı geçmeden yenilenmez. Ancak görmede 0.5 diyoptrilik (optikte bir merceğin, cisimlerden gelen ışını kırma gücünü ifade eder) değişiklik olması halinde süresinden önce gözlük camı yenilenebilir.
Garanti süresi malın teslim tarihinden itibaren başlar ve asgari iki yıldır.
Bilindiği üzere, ithal ve yerli üretim gözlük çerçevelerinin garanti şartları 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine göre uygulanmaktadır. 1-) Garanti süresi,malın teslim tarihinden itibaren başlar ve 2 (iki) yıldır. 2-) Malın bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı Firma garantisi kapsamındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri