ÇKS başvuru dosyasının hazırlanmasında ve e-Devlet başvurularında Ziraat Odalarımız çiftçilerimize yardımcı olmaktadır. ÇKS'ye kaydını yaptıracak çiftçilerimizin Çiftçi Belgesini alabilmesi, Ziraat Odası kayıtlarının aktif kalabilmesi için kayıtlı olduğu Ziraat Odasına en kısa zamanda başvurmaları gereklidir.”
Yönetmelik hükümlerine göre; -Gelir desteği alabilmek için çiftçi kayıt sistemine kayıt olmak şart, -Çiftçi kayıt sistemi bilgileri maliye bakanlığı ve dop sistemine aktarılarak bu bakanlık ile paylaşılacak.
Çiftçi Kayıt Belgesi almak için iki şekilde başvuru yapılabilir. Başvuru yollarından ilki e-Devlet sistemi üzerinden kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaparak başvuru formu doldurmak, ikinci yol ise internetten Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Formu doldurarak İlçe Tarım Müdürlüklerine elden teslim etmek şeklindedir.
Çiftçilik belgesi, çifti adaylarının gerçekleştirdikleri tarımsal faaliyetlerini meslek edindiklerini belirten, ziraat odaları tarafından verilen bir belgedir.
İlgili 29 soru bulundu
İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne gidip taahhütname imzalayıp ÇKS kaydınız yapılacak. 3 yıl boyunca 100 dönüm arazide yapacağınız üretime ait her türlü devlet desteğinden faydalanabileceksiniz.
Eğer emekli olan çiftçiler herhangi bir ziraat odasına kaydı varsa yada ÇKS belgesi mevcutsa bu ikramiyeden yararlanamayacak.
Üreticiler ÇKS başvurularını arazilerinin bulunduğu yerdeki Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine giderek veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapabiliyor. e-Devlet Kapısı'nda başvuru imkanından, geçmiş yıllarda ÇKS'ye kayıtlı olan ve arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan üreticiler yararlanabiliyor.
Üretim yılına ilişkin başvuru yapan çiftçilerin, e-Devlet üzerinden ÇKS belgesi alabileceklerini belirten Kirişci, bu belgenin resmi nitelikte olacağını, ayrıca bir onay aşamasına ihtiyaç duyulmayacağını ifade etti.
Ancak çalışan emekliler ve Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı emekliler ikramiyeden yararlanamadı. Cumhurbaşkanı'dan Erdoğan müjdeyi verdi ve çalışan emekli ve ÇKS'lilere 5000 TL ikramiye ödemesi yapılacağını açıkladı.
e-Devlet üzerinden alınacak ÇKS belgelerinden ücret talep edilmeyecektir. Çiftçilerin arazi büyüklüklerine göre 9 ile 39 TL arasında değişen ve ÇKS başvurusunu yaparken ödedikleri başvuru ücretleri, beyan etmeleri halinde peşin alınmayacak ve kendilerine verilecek tarımsal destek ödemesinden mahsup edilecektir.
Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt olduğu için ikramiye alamayan 1 milyon 629 bin 730 çiftçi için düzenlemenin kapsamı genişletilecek ve 5000 TL emekli ikramiyesi verilecek.
"Çiftçi Kayıt Sistemi'ne 2024 üretim yılı için başvurularda bulunan çiftçilerimiz, ürün güncelleme başvurularını 1 Şubat 2024 tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.
Ziraat odasına, ziraat odası bulunmayan yerlerde ise tarım il/ilçe müdürlüğüne kaydı olanlar ise zorunlu Tarım Bağ-Kur kapsamına girmektedir.
Çiftçimiz, e-Devlet Kapısına kendi kimlik bilgileri ve şifresi ile giriş yapar. Hizmeti kullanabilmek için arama kısmına 'ÇKS' yazılır. Çiftçi Kayıt Sistemi Kayıt Yenileme Başvurusu (Gerçek Kişi/Tüzel Kişi) hizmeti seçilir. Açılan ekranda ilk başvuruyu yapmak için 'Yeni Başvuru' butonuna tıklanır.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2024 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının bitmesine kısa bir süre kaldığı için yoğunluk olduğunu belirterek, "Üreticilerimizin destek alabilmeleri için 2 Ocak'ta sona erecek başvuru süresinin 1 ay uzatılması gerekiyor." ifadesini kullandı.
📢Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) 2024 üretim yılı kayıt yenileme başvuruları 1 Eylül 2023 tarihinde başlıyor. 🧑🏻🌾👩🏻🌾 ÇKS kayıt yenileme başvuruları e-Devlet üzerinden veya İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden yapılabilecek.
Çiftçi Kütüğü Formu
Ziraat odalarına kayıt olmak,çiftçi belgesi çıkartmak için gereklidir.Formun üzerine tıklayıp çıktısını alarak gerekli yerlerin doldurulup muhtara onaylatılması gerekmektedir. Ziraat Odalarına kayıt yaptırmak; çiftçi belgesi çıkartmak için gereklidir.
Çiftçi Kayıt Belgesi veya Çiftçi Belgesi'ne sahip tüm üreticiler sıfır ve ikinci el taşıt ihtiyaçlarında 60 aya kadar vade ve yılda 1 ödeme ile sıfır kilometre binek araçlarda anahtar teslim fiyatının yüzde 75'ine kadar, ikinci el binek araçlarda ise kasko değerinin yüzde 60'ına kadar kredi veriliyor.
Çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin Türk Lirası (TL) verilmesini içeren önerge, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen kanun teklifine eklendi.
Emekli ikramiyelerinin yatıp yatmadığını öğrenmek isteyen emeklilerin şubeye gitmesine gerek bulunmuyor. Emekli ikramiyesi sorgulama işlemleri internet üzerinden veya telefon aracılığıyla sorgulanabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri