Bulut depolama, genel internet veya tahsis edilmiş özel ağ bağlantısı üzerinden eriştiğiniz bir bulut bilgi işlem sağlayıcısı aracılığıyla internette veri ve dosya depolamanızı sağlayan bir bulut bilgi işlem modelidir.
Bulut teknolojisi, çeşitli yazılımlar aracılığıyla internet üzerinden depolama yapmanızı sağlar. Sanal depolama ile de verileriniz internet üzerinde depolanır. Böylece sabit disk gibi fiziksel depolama alanlarına ihtiyacınız kalmaz. Ayrıca istediğiniz anda da verilerinize erişebilirsiniz.
İngilizce karşılığı “Cloud Computing” olan Bulut Bilişim, bilgisayar, tablet ya da diğer cihazlarda, kullanıcıların dilediği zaman erişebileceği ve başka kullanıcılar ile bilgisayar kaynaklarını paylaşabileceği, internet tabanına sahip bilişim hizmetlerine verilen isimdir.
Bulut dosya depolama, buluttaki sunucularda çalıştırdığınız işletim sistemlerine kendi veri merkezinizde çalışabilecek ağ dosya paylaşımlarına benzer şekilde standart bir ağ dosya paylaşımı sunar. Bu işletim sistemleri dosya sistemini o sanal makinede çalışan uygulama yazılımlarına sunar.
HUAWEI Mobil Cloud, telefonunuzu kaybetmeniz durumunda veri kaybını önleyen ve verilerinizi istediğiniz zaman, istediğiniz yerde yeni bir cihaza rahatça aktarabilmenizi sağlar.
İlgili 19 soru bulundu
iCloud.com'a giriş yapma
iCloud.com'a gidin ve Apple Kimliği ile giriş yapın. Aygıtınızdan zaten Apple Kimliğinizle giriş yapılmışsa ve aygıtınızda Face ID veya Touch ID varsa iCloud.com'a girmek için bunu kullanabilirsiniz.
Sonuç olarak; bulut depolama servislerinin tamamı kullanıcıya belirli bir alanı ücretsiz olarak sunmakta. Seçim yaparken ücretsiz depolama alanının yanında depolama alanı artırma fiyatlarını da gözden geçirmeniz gerekiyor. Android kullanıcıları için en iyi seçenek Google Drive görünebilir.
Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
Google Hesabınızı oluşturduğunuzda ücretsiz olarak 15 GB bulut depolama alanı sunulur. Depolama alanı şu hizmetler arasında paylaşılır: Google Drive.
Google Drive, az miktarda içerik depolayan kullanıcılar için daha iyidir. OneDrive ise yüksek ve yoğun depolama yapan işletmeler ve ekipler için daha anlamlıdır.
Bulut Teknolojisi ya da Cloud Computing olarak da bilinen Bulut Tabanlı; akıllı telefon, tablet ya da bilgisayar gibi çeşitli teknolojik cihazlar ile ulaşılabilen, veri paylaşımı sağlayan, internet tabanlı bir veri depolama sistemidir. Bulut tabanlı ile yer ve zaman kısıtlaması olmadan işlemler yapılabilir.
Google Cloud, Google firmasının Google arama motoru ve Youtube gibi sitelerin de kullandığı sunucu altyapı hizmetlerini son kullanıcıya sunduğu bir bulut bilgi platformudur. Google Inc. Basit web sitelerinden kompleks uygulamalara kadar çeşitli tipte yazılım Google Cloud üzerinden geliştirilebilir.
Bulut depolama; mevcut verileri, üçüncü bir tarafın sağladığı şirket haricindeki bir depolama sistemine, internet ya da farklı bir ağ üzerinden aktarması ile depolanmasını sağlayan hizmetlerin bütünüdür. Günümüzde yüzlerce farklı bulut depolama sistemi mevcuttur.
Bulut (cloud), dosya ve uygulamaların internet üzerindeki sunucularda saklanması ve çalıştırılması sayesinde, internet bağlantısı olan her yerden bu dosya ve uygulamalara erişilebilmesini sağlıyor.
· Bulut hizmetlerinin kullandığınız kadar ödeme avantajı vardır. Bu durum, sizi donanım maliyetlerinden kurtarır. · İş ihtiyacınıza göre genişletilmiş veri depolama alanları tercih etmenize imkân sunar. · Son kullanıcılar çalıştıkları her yerden, kullandıkları her cihazdan verilere erişim sağlayabilir.
Bulut depolama hizmetlerinin de her zaman güvenli olmadığı biliniyor, ancak bu durum giderek iyileşiyor ve gelişmiş şifreleme standartları sayesinde dosyalarınız güvenli biçimde saklanıyor. Avrupa'daki sunucular, dosyalarınızı sadece sizin okuyabileceğiniz biçimde şifreliyor.
Uygulamalarınızın önbelleğini temizleyerek yer açın
Ayarlar > Uygulamalar'a gidin ve ardından her uygulamanın ne kadar depolama alanı kullandığını görebilirsiniz. Önbelleği temizleyerek Android Telefonunuzda veya tabletinizde bu depolama alanının bir kısmını temizleyebilirsiniz.
Bulut yedekleme verilerini silme:
Bulut 10.6.2.300 veya sonraki sürümler: Ayarlar > Huawei Kimliği ile giriş yapın > Bulut > Depolama alanı yönetimi > Bulut yedekleme bölümüne gidin, cihazınızı seçin ve Yedeği sil düğmesine dokunun. Cihazınızın tüm Bulut yedekleme verileri silinecektir.
Android telefonda hafıza temizliği
Telefonun hafıza temizliği için ” Ayarlar –> Cihaz bakımı –> Hafıza ” adımları izlendiğinde gelinen ekranda, anlık olarak kullanılan hafızanın temizleme işlemi yapılabilir.
Apple'ın iCloud platformu, fotoğraflar ve videolar için iPhone'da varsayılan yedekleme servisidir. Diğer taraftan, eğer iPhone'daki herhangi bir fotoğrafı silerseniz, iCloud'dan da kaldırılır.
iCloud+ 6 TB Ayda 899,99 TL
iCloud mail adresinizi özel bir alan adıyla kişiselleştirin. Evinizdeki güvenlik kameralarının çektiği şifrelenmiş videoları saklayın, analiz edin ve izleyin.
Ayarlar > Kullanıcılar ve Hesaplar'a gidin. iCloud'u seçin. iCloud Fotoğrafları'nı açın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri