Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz. Fakat soruda belirttiğin gibi jilet veya benzeri bir aletle yüzeyden kesim yapıldığında kıl kesildiği kısımdan büyümeye devam eder. Bu da bizlerde kalınlaştığı yönünde bir göz yanılgısı oluşturur.
Vücutta istenmeyen küçük tüyleri almak için en hızlı ve etkili yol cımbızdır. Etkisi jiletten daha uzun sürer çünkü cımbızla küçük kılları kökünden alırsınız. Ama kıl eskisine oranla daha kalın ve gür çıkabilir.
Kökü ile alınırsa çıkmaz fakat yayılma durumu varsa farklı bir konumdan tekrar çıkar.
Gelelim cımbızın zararlarına;
Eğer hassas bir cildin varsa, cımbızla tüy alırken çok acı çekersin. 2. Cımbızı kaş alırken kullandıysan, tüyleri çıkış yönüne göre almaman durumunda ters çıkabilme ihtimali var. 3. Ciltte kaşıntı, kızarıklık ve tahrişe sebep olabilir.
Kaş ortası kılları seyrek ise onları bir cımbız yardımı ile koparmak en kolay ve ekonomik yoldur. Cımbız, kılların folikülden ayrışarak alınmasını sağladığı için kaşların tekrar çıkması en az birkaç hafta sürecektir.
İlgili 44 soru bulundu
Genellikle birkaç tel çıktığında müdahale için kullanılan cımbız yöntemi, bıyık alma işleminin biraz daha uzun sürdüğü seçeneklerdendir. Genellikle ip ve ağda gibi hızlı şekilde alınan bıyıkların ardından birkaç tel kaldığında cımbız yöntemine başvurulur.
En İyi Cevap. Bikini bölgesini cımbızla almak gereksiz ve yorucu bir işlemdir. Cımbız kaş bölgesinde tek tük kalan kılları almak için idealdir bu sebeple bikini bölgesinde kullanmak hem zamandan alır hem de yorucu olur.
Batık Kıllar Neden Olur? Batık tüyler, tüy alma işlemi sonrası, tüyler yeniden uzamaya başladığında ve deriye doğru kıvrıldığında oluşur. Bu durum genellikle tıraş, cımbız veya ağda işleminden sonra gerçekleşir. Batık kılın oluşmasını etkileyen en büyük faktör, kılın yapısı ve çıkış yönüdür.
Batığın özellikle kıvırcık ve kıl yapısı kalın olan kişilerde daha çok ortaya çıktığı görülür. Batık cımbızı kullanarak oluşan problemlerden kurtulmak mümkündür. Rahatsızlık verici bir görüntüye ve hissiyata neden olan batıklardan kurtulmanın en pratik çözümlerinden biri batık cımbızı kullanmaktır.
Hormonal ve genetik sebeplerden dolayı kadınlarda oluşan bıyık ağda, ip, cımbız gibi farklı yöntemlerle temizlenebilir.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz.
- Hassas bir cildiniz varsa oldukça acı verici olabilir. - Kaş alırken tüylerin çıkış yönünde alınmadığı zaman ters yönde çıkabilir. - İnce olan tüylerin kalınlaşmasına sebep olabilir. - Ciltte kızarıklığa ve tahrişe neden olabilir.
Kıllar genel olarak memelileri yaşadıkları ortamdaki güneş ışınlarının yakıcı etkilerinden korur. Eğer kılların boyları artıyor ve güçleniyorsa bu sefer koruma soğuğa karşıdır. İnsan büyüklüğündeki bir maymunda yaklaşık 100 bin kıl kökü bulunduğu bilinir.
Cımbız alırken:
- Her cımbız cilt için sağlıklı malzemeler ile kaplı olmayabilir, bu nedenle cımbızların medikal çelikten üretilmiş olması önemli bir noktadır. Ambalajını mutlaka okuyun. - Uçları sık kullanıma uygun olmalı ve sık kullanımdan uçları deforme olmayacak bir cımbız olmalıdır.
Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; “Kadınların kaşlarını almaları caiz midir?” sorusuna görüş veren Diyanet, “Mecbur değilsen kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır.
İple kaş aldıktan sonra kaşların kalınlaşmaz veya sertleşmez. İple kaş almak, ağdayla kaş alma yöntemi ile kıyaslandığında daha hızlı kaşların çıkmasına neden olur. Ağda, tüyleri kökten aldığı için tekrar yeni tüyün uzaması zaman alır. İple kaş almak, kaşı sadece deri üzerinden almasını sağlar.
Ağdadan sonra tüy azaltıcı krem ya da losyon kullanılmalı. Bu uygulama zamanla tüylerin yoğunluğunun azalmasını sağlar ve batık riskini azaltır. Bacaklara haftada 2-3 kez peeling yapmak hem ölü derinin atılmasını sağlar hem de batık oluşumunu önler. Banyo esnasında orta sertlikte bir kese ile kese yapmak faydalı olur.
Kabak lifi kesesi ve faydalarından biri de kan dolaşımını hızlandırıyor olması,Kabak lifi sivilce izleri içinde oldukça yardımcı olan bir ürün.Bel, göbek, basen ve bacaklarda fazla yağların gitmesini sağlıyor.Batık kıllara en iyi çözümlerden biri olmasıda diğer bir artısı olarak sayılmakta.
Ağda ile alınan tüyler ortalama 1-2 hafta içinde yavaş yavaş geri çıkar. Tamamen eski uzunluklarına ulaşmaları ise bir ayı bulabilir. Elbette bunlar ortalama rakamlar. Ağdadan sonra tüyler kaç günde çıkar sorusu yerine erken çıkmaya sebep olan şeyleri tespit etmek ve geciktirme yöntemlerini uygulamak daha iyi olur.
Her zaman tıraş jeliyle tıraş olun Kuru tıraş olmak, tıraş makinesine bağlı yanmalara, cildin tahriş olmasına ve kıl dönmesine neden olabilir. Tıraş olmadan önce cildinizi mutlaka nemlendirin, tıraş jeli kullanın ve tıraş sonrası cildinizi nemli tutmak için nemlendirici sürün.
Bunun en önemli nedeni genetik oluşudur. Genetik olarak yatkın insanlarda, kıllar cilde dik değil eğimli çıkar bu da kılların cilt yüzeyine çıkması yerine cilt altında kalmasına denen olur. Kılları kıvırcık olan kişilerde batık kıl şikayeti daha fazla görülür.
Keskin ve temiz bir tıraş bıçağı kullanın.
Kör bir tıraş bıçağı kullanmanız tıraş makinesine bağlı yanma, pütür ve tahriş riskini artıracağından, tıraş olurken keskin ve temiz bir özel bölge jileti kullanın.
Lazer epilasyonun temel prensibi budur. Bu prensipten yola çıkarak ortalama 8 seans yerine, 3-4 seans lazer epilasyon yaptırarak tüylerinizi inceltebilirsiniz. Ortalama 3-4 seans sonra jiletin kalınlaştırdığı tüylerde incelme sağlamış olursunuz. Buz Lazer, tüm kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlara sahiptir.
5.Ağda yapmak ya da ip kullanmak
Kaşlarınızı alırken ağda veya ip kullanmak yerine cımbız tercih edin. Cımbızla her seferinde sadece bir kıl kökü çektiğiniz için en doğru yöntem bu. Konu kaş olduğu zaman her bir kıl önemli oluyor ve kaşınızın şeklini etkiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri