Çağımızın aranan meslekleri arasında yer alan çocuk gelişimi uzmanları; anaokulları, kreşler, rehabilitasyon merkezi ve eğitim kurumlarında çalışabilir. Bunun yanı sıra özel okullar ve devlet okullarında çalışma imkanları mevcuttur. Çocuk gelişim uzmanları gündüz bakım evleri ve hastane gibi alanlarda da çalışabilir.
“Çocuk Gelişimi” ön lisans programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı' da başarılı oldukları takdirde “Okul Öncesi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Çocuk Gelişimi Öğretmenliği” lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.
Çocuk gelişimi mezunu olan kişiler çocuk esirgeme kurumlarında, aile danışmanlıklarında ya da çocuk gelişim merkezlerinde çalışır. Aynı zamanda bu kişilerin özel ya da devlet hastanelerinde de çalışma imkanları bulunur.
Çocuk Gelişimi lisans mezunu olanların, Lise çocuk gelişimi öğretmenliği için KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarına girmesi gerekir. Ayrıca, pedagojik formasyon eğitimi almanız da önemlidir.
Ayrıca çocuk gelişim uzmanları, hastanelerin yatan çocuk bölümlerindeki hastalarla gelişimsel ve eğitimsel etkinlik çalışmaları yapar. Çocukların sözel, kinetik, kişisel, sosyal, görsel, mantıksal, müziksel zekâlarını geliştirmelerine destek olmak da çocuk gelişim uzmanlarının ilgi alanındadır.
İlgili 35 soru bulundu
Çocuk gelişimi iş imkanları oldukça geniştir. İki yıllık ön lisans ve dört yıllık lisans programını tamamlayan uzmanlar iş hayatına atıldıklarında pek çok özel kurumda ve devlet kurumunda çalışabilir.
Çoçuk gelişimi öğretmenliği atama puanları taban olarak 81 seviyesinden başlamıştır. 2 yıllık çoçuk gelişimi atama puanları da aynı seviyeden başlamaktadır. Atama taban puanları 2021 de sabit kalırken taban puanları 2022 de yukarıya çıkmaktadır. Çocuk gelişimi kpss sosyal hizmetler biriminde de önem arz etmektedir.
Çocuk gelişimi bölümü mezunları, formasyon almaları durumunda mezun olduktan sonra kamu kurumlarında ya da özel sektörde okul öncesi öğretmenliği de yapabiliyor. Aynı zamanda kamu kuruluşlarına bağlı özel yuva, kreş, bakım evi, anaokulu, hastane ve gündüz bakımevlerinde görev alabiliyor.
Program, başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Çocuk Gelişimi alanında (5. Seviye) Ön Lisans derecesine sahip olunur. Programdan mezun kişiler Çocuk Gelişimi Meslek Elemanı unvanını alırlar.
Çocuk Gelişimi Öğretmeni Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Çocuk gelişimi öğretmeni olarak kariyer sahibi olmak istiyorsanız, üniversitelerin çocuk gelişimi bölümünde ön lisans ya da lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra pedagojik formasyon eğitimine başvurmalısınız.
Çocuk gelişimi önlisans programı mezunu adaylar kreş açabilir. Bunda yasal bir engel yok. Kreş açabilmek için (kurucu olabilmek için) ilkokul mezunu olmak yeterli görülüyor.
Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği (2017)'ne göre; bu kurumlarda görevli olacak personel yönetmelikte Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi, Eğitim programcısı, Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Psikometrist, Fizyoterapist ve Ergoterapist şeklinde yer almaktadır.
SOSYAL HİZMETLER ve ÇOCUK ESİRGEME KURUMUNA BAĞLI TOPLUM MERKEZLERİ'nde Çocuk Gelişimci ve Çocuk Gelişimi Uzmanı olarak görev alabilirler. Söz konusu kurumda çalışan bir çocuk gelişimci, hizmet bölgesinde yaşayan çocukların gelişim düzeylerinin saptanması, gelişimlerinin izlenmesinden sorumludur.
Hastanede çalışan çocuk gelişimci; Çocuk Gelişimi Polikliniğinde görevlendirilir..
Pedagog olmak için gerekenler şu şekilde sıralanabilir: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ya da Psikoloji Bölümü'nden mezun olmak. Çocuk gelişimi alanında bilgi sahibi olmak.
Çocukların gelişim alanlarını değerlendirerek çocuk destek programları hazırlar. Sağlık kurumlarında çocuğun uyum ve gelişimine uygun ortamın hazırlanmasını sağlar. Riskli bebek ve çocuk izlemlerinde görev alır ve gelişimi destekleyici çalışmalar yürütür. Çocuk gelişimi ile ilgili materyallerin tasarımını yürütür.
KPSS önlisans puanlarıyla adaylar zabıta, icra katibi, infaz koruma memuru, düz memur, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, hizmetli, destek personeli, aşçı, temizlik personeli, danışma memuru gibi kadrolara başvuru yapabiliyor.
Çocuk Gelişimi (Açıköğretim) (EA) lisans programı mezunlarının KPSS-2 : KPSS121 (Ortalaması) Başarıları Not: Programlar başarı puanlarına göre yüksekten düşüğe doğru sıralanmıştır.
Cocuk Gelisim taban puanlari ve Çocuk Gelişimi sıralama ile ilgili tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Çocuk Gelişimi Bölümü 2023 taban puanları en düşük 208,45352, en yüksek 352,41329'dur. Çocuk Gelişimi Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 972598, en yüksek 126791'dir.
Lisans mezunu Çocuk Gelişimci ataması için 2 yılda bir yapılan yani çift yıllarda yapılan KPSS B grubu sınavına girilmesi gerekir. Genel kültür ve genel yetenek testlerinin çözülmesi yeterlidir. Buna göre hesaplanan KPSS P3 puanı ile alımlara başvurabilirsiniz.
ÇOCUK GELİŞİMİ STAJI
Stajın süresi 20 iş günüdür ve değerlendirme notu “Başarılı” ya da “Başarısız” olarak verilmektedir. Staj yapma tercihinde bulunan öğrencimiz 01 Ağustos 2022 tarihine kadar öğrenci otomasyon sistemi üzerinden staj başvurusunu yapmalıdır.
Program Hakkında. AUZEF'e bağlı olan Çocuk Gelişimi Programı, iki yıllık açıköğretim ön lisans programıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri