Çocuk psikolog ve çocuk psikiyatri doktoru Nedir? Çocuk psikiyatrisi doktoru, çocuklarda görülen davranış ve düşünce bozukluklarını tedavi eder. Uzman çocuk psikiyatri doktoru muayenesi ile duygusal gelişimsel sorunlar değerlendirilir. Tanının konulur ve tedavi düzenlenir.
Dikkat eksikliği tanısı Çocuk ve Ergen Psikiyatristi tarafından yapılan detaylı klinik muayene ve görüşmeyle konur. Tanı koymak için herhangi bir EEG,MR.. gibi testlere ihtiyaç yoktur. Eşlik eden diğer hastalıklar varsa gerekli tetikler doktorunuz tarafından istenir.
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı merkezlerine başlıca başvuru nedenleri; zeka geriliği, öğrenme bozuklukları, iletişim problemleri, konuşma geriliği, otizm, davranış bozuklukları, uyku sorunları, tik, okul reddi ve sorunları, anne-baba-çocuk sorunları, kardeş ya da akran iletişim bozuklukları, kimlik bunalımı, ergenlik ...
Hastanın semptomları: Psikiyatristler ve psikologlar, hastaların ne tür semptomlar yaşadığını anlamak için sorular sorarlar. Bu semptomlar arasında depresyon, kaygı, panik ataklar, yeme bozuklukları, bağımlılık, uyku sorunları, öfke kontrolü sorunları gibi durumlar yer alabilir.
İlgili 25 soru bulundu
Kliniğimizde zeka testleri, psikolojik bilinçaltı testleri, kişilik testleri, depresyon testi, anksiyete ve obsesif kompulsif ölçeği,nöropsikiyatrik testler yapılmaktadır.
İlk seans, danışan ve terapistin birbirlerini tanımaları için bir fırsattır. Terapist danışanın geçmiş yaşantısı, güçlü yanları, gelişime açık yönleri, kişilerarası ilişkileri ve terapi hedefleri gibi konular hakkında sorular sorar.
Bunlardan çıkaracağımız sonucu toparlayacak olursak; Psikolojik destek almak, herhangi bir psikolojik problem yaşamak bir suç değildir. Bundan sebeple psikoloğa gitmek, psikolojik destek almak adli sicile işlememektedir.
Eğer sizin de 0-18 yaş aralığındaki çocuğunuzun günlük hayatını, ruhsal ve bedensel gelişimini, okul başarısını ve diğer insanlarla ilişkilerini olumsuz etkileyebilecek duygusal ya da davranışsal belirti veya belirtiler bulunuyorsa çocuk psikiyatri uzmanlarına başvurabilirsiniz.
Psikiyatrise yada Psikoloğa gitmek için çocukların herhangi bir sorun yaşamasını veya bir hastalık, davranış bozukluğu geliştirmesini beklemek yanlıştır. 0-6 yaş döneminde çocukları, gelişim kontrolü yaptırmak için düzenli aralıklarla bir uzmana götürmek gerekir.
Yani; ruh sağlığının korunması, hastalıklardan korunma ve tedavisi ile ilgilidir. Ruhsal sorunlarla ilgili her türlü teşhisi koymak, tedaviyi planlamak, ilaç ve diğer tedavi yöntemlerinin yanı sıra, uygun görülen psikoterapiyi uygulamak da tamamen psikiyatri uzmanlarının sorumluluğu ve yetkisi içindedir.
Psikolojik teşhis ve tedavi için mutlaka çocuk psikoloğu ile çalışılmalıdır. İlaç tedavisi ise sadece psikiyatrlar tarafından yapılabilmektedir. Çocuk psikologları okul öncesi eğitim kurumlarında, okullarda, hastanelerde çalışabilmektedir.
Psikiyatrik Muayene, bir takım ruhsal sorunların görüşme teknikleriyle, yüz yüze konuşularak tanılandırılması terapi yöntemleriyle ve gereğinde ilaç tedaviside eklenerek sağaltılmasını içerir. Bir muayene süresi ortalama 45 dakika sürer.
Psikiyatrik muayenede, doğum öyküsünden başlayarak çocukluk, ergenlik yaşantıları, meslek ve iş hayatındaki çatışmalar, evlilik ve ilişki öyküsü, anne-baba ve çevreyle ilişkiler, ilgi ve hobiler, kültürel ve dini faktörler, askerlik dönemi ve cinsel yaşam ile ilgili konular konuşulur.
KAN VE İDRAR TESTLERİ
Kan sayımı, demir parametreleri, vitamin seviyeleri, tiroid fonksiyon testleri, idrarda madde taraması gibi laboratuar tetkiklerinin değerlendirilmesi ile psikiyatrik belirtilerin ve hastalıkların oluşumuna katkıda bulunabilecek, altta yatan sebeplerin araştırılması mümkün olmaktadır.
Yataklı Psikiyatri servisleri, psikiyatrik bozuklukların tedavi edildiği kliniklerdir. Psikiyatri servisleri depresyon, bipolar (iki uçlu) bozukluk gibi duygudurum bozuklukları, şizofreni, şizofreniform bozukluk, sanrısal bozukluk, şizoaffektif bozukluk gibi şizofreni spektrum bozuklukları ile ilgilenir.
Psikoloğa ve Noroloji Doktoru ve Psikiyatriye gitmek sicile işlemez. İnsanlar, günümüzde hala ruh sağlığına yönelik hizmet almaktan çekiniyorlar.
Psikiyatri (ruh hekimliği) tıpta uzmanlık dallarından biridir. Bu uzmanlık dalının konusunu ruh sağlığı ve ruhsal bozukluklar oluşturur. Psikiyatri uzmanının ana uğraşı alanı, ruhsal bozuklukların tanı, tedavi ve önlenmesi ve ruh sağlığının geliştirilmesidir.
Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Bora, “Tıbben hafızayı silmek mümkün değildir. Burada yapılan hafızaya olumsuz şekilde depolanan anılara karşı kişinin duyarsızlaştırılmasıdır. Terapinin kişiye kazandırdığı pozitif inançlar ve olumlu duygular kişinin hayata bakışını bile değiştirir” dedi.
Psikiyatri servisine gitmek için, akıl sağlığı veya huzursuzluk gibi durumların olması gerekir. Kişilerde görülen bazı psikolojik sorunlar farklı sonuçlar doğurur. Kişinin başka belirtiler göstermesi ve hastalığın fazla ilerlemesi durumunda psikiyatri doktorlarına muayene olmak gerekir.
Devlet hastanesinde görev alan bir psikolog ile görüşmeniz için herhangi bir ücret talep edilmez. Fakat devlet hastanesinde psikolog ile görüşmek için randevu alabilmek biraz meşakatli olabilmekte. İlk yolumuz MHRS sisteminden psikiyatrist randevusu alıp uzman doktora bir psikolog ile görüşmek istiyorum demektir.
“Gizlilik” psikoloji ve psikiyatri uzmanlarının en önemli mesleki ilkelerindendir. Psikolojik danışmanlık seansında danışanın anlattığı hiçbir bilgi bir başkasına anlatılmaz. Bu kişi danışanın yakını, eşi ya da ailesi olsa da durum değişmez.
Psikiyatriste her şey anlatılabilir. Bu sadece hasta ve psikiyatr arasında kalacak bir durumdur. Bu sebeple kişinin psikiyatrına güvenmesi gerekir.
İlk seansta; terapist danışanın problemini anlamaya ve netleştirmeye çalışarak, danışanı tanıma yolunda bir adım atar. Seansın sonunda terapinin şekli ve içeriği hakkında bilgi verir. (Seans sıklığı, terapinin işleyişi, terapinin ne kadar devam etmesi gerektiği). Psikoterapi devam gerektiren bir süreçtir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri