Çocukların yatakları ne çok yumuşak ne de çok sert olmalıdır. Orta sertliğe sahip bir yatak olması önemlidir. Bu sayede çocuğunuz yatağın içine gömülmez. Orta sertliğe sahip bir yatakta uyuyan çocuk, daha rahat bir şekilde nefes alıp verir.
Park yatak modelleri, yeni doğan bebekler için en çok tavsiye edilen yataklardır. İskelet sistemini destekleyen park yataklar, iskelet yapısının doğru gelişim göstermesini sağlar. Park yataklar; doğal maddeler kullanılarak üretilir, kimyasal barındırmaz, sağlıklıdır.
Doğal kumaşlar ile üretilen yataklar, çocuklar için ideal kabul edilir. Pamuk ve bambu gibi cilt ile en uyumlu kumaşlar, terlemeyi azaltmaya yardımcı olması, hava geçirgenliğinin yüksek olması ve sağlıklı olması, açısından çocuk yatağı seçiminde büyük önem taşımaktadır.
Bebekler İçin Doğru Yatak Seçimi
Bebeklerin kemik gelişimleri için en doğru yatak seçimi orta sertlikteki yataklardır. Çok yumuşak yataklarda bebek yatağın içine gömüleceği için kemik gelişimi açısında uygun değildir. Çok sert yataklar ise narin kemik yapısı açısından mantıklı bir tercih olmayacaktır.
Özellikle yaylı yataklarda terleme ya da ısınma gibi sorunlar oluştukları için kişilerin uyku kalitesinde ciddi düşüşler söz konusu olmaktadır. Bebek ve çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin sağlanması için lateks yataklar ihtiyaç duyulan tüm özellikleri sağlayabilirler.
İlgili 16 soru bulundu
Visco yataklar ve yaylı yataklar yanlış bir şekilde bebeklere tavsiye edilmektedir. Bebekler için yatak seçerken bu ürünlerden uzak durulmalıdır. Visco yataklar sanıldığı gibi rahat yataklar değil aksine yapıları gereği fazla yumuşak oldukları için kas ve kemik gelişimine zararlı yataklardır.
Yaylı yatak kullanmak gelişim çağındaki bebeklerde sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bu yüzdendir ki bebeklerin kemik gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştiğinden emin olmak için yaysız yatak kullanılması önerilmektedir.
Çok yumuşak ve çok sert yataklar gelişimleri için olumsuz olabileceği için bu yaş grubundaki çocuklar için orta sertlikteki yataklar tavsiye edilmektedir. Hava alan yapıda olmasına özen gösterilmelidir. Çocukların iyi bir şekilde uyumaları için ısı değerlerinin stabil ve mevsim koşullarından bağımsız olması gerekir.
2 yaş bebek yatağı nasıl olmalı araştırıldığında bu yatağın artık bebeğin okula gidene kadar yatabileceği boyutlarda olması uygundur. Bebek battaniyesi de mutlaka antibakteriyel ürün olmalıdır. Bebeğin sağlığının korunması için onu sıkmayan, doğal pamuklu malzemeden üretilmiş olması gerekmektedir.
Lateks karışımlı iç dolgu malzemeleri yetişkinler ve çocuklar için alerjik olabilmektedir. Muyu bu nedenle lateks malzemesini ürünlerinde tercih etmemektedir. Yine de bir lateks yatak almak isterseniz detaylıca araştırmanızı ve en iyi üretim kalitesine sahip olan sertifikalı bir lateks yatak satın almanızı öneririz.
3-6 yaş çocuklar ise yürümeye ve hareketlenmeye başladığı için çok sert olmayan yüzeye sahip yatak modelleri tercih edilmelidir. Bu yaş grubundaki çocuklara, basınç uygulamayacak yumuşaklıkta yataklar üretilir. Bu çocuk yatakları, doğal kumaşlarla üretilir.
Visco yataklar yumuşak yataklar oldukları için kemik gelişimini tamamlamamış yani 15 yaşına gelmemiş çocuklar için uygun değildir.
Dış boyutlar çocuk yataklarının ilgili ürün sayfalarında belirtilmiştir. Çocuk yataklarımız için yatak en az 10 cm yüksekliğinde olmalıdır. Yükseklik maksimum 20 cm (yüksek düşme korumalı uyku seviyeleri için) veya 16 cm (basit düşme korumalı uyku seviyeleri için) olmalıdır.
“. 3. Organik Yataklar; sağlık koşulları için en elverişli yataklardır denilebilir. Bu yataklarda kullanılan at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeler nedeniyle sağlık açısından tamamen doğal koşullar oluşmaktadır. Malzemelerinin dayanıklılığı sayesinde de uzun süreli kullanım için uygundur.
Yatak sertlikleri 1 ila 10 arasında derecelendirilir. 1 çok yumuşak, 10 ise çok sert yatak anlamına gelir. Orta sertlikteki yataklar ise özellikle son dönemlerde tercih edilen yatak modellerindendir. Boy ve kilo endeksi baz alınarak normal kiloda olan kişiler orta sertlikteki yatakları tercih edebilirler.
Sırtüstü, yüzüstü ya da yan yatarken vücudu en iyi şekilde destekler. Özellikle doğru bir yastık türü ile birlikte kullanıldığı zaman, uyku için en uygun pozisyonu sağlar. Kilolu olup aynı zamanda bel ve boyun fıtığı bulunan kişiler için sert yataklar tedavi edicidir.
0-2 Yaş Bebeklerde Yatak Seçimi
Sert yataklar bebeğin içerisine gömülmesine olanak tanımayacağı için omurga sahip olduğu doğal S formunu koruyarak gelişimi sürdürür. İkinci önemli neden ise sert yataklar boğulmayı önlemeye yardımcı olur. Ani Bebek Ölümü Sendromu (SIDS) riskini azaltır.
Bebek anne sütü almıyorsa, bebeğin odası 3 aydan itibaren ayrılabilir. Bebeklerin odalarının ayrılmasında üst sınır ise 2-3 yaş dolaylarında olmalıdır. Çocuğun yaşına bağlı olarak çocuğa kendi odası ve kendi yatağının olduğu kararlı bir şekilde anlatılmalıdır.
Lateks Yatak Alerji Yapıyor
Lateks yataklar hakkında yaygın olarak dile getirilen şikayetlerin başında alerji yaptıkları iddiası gelmektedir. Esasında bazı lateks modelleri alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir ancak bu durum sadece sentetik lateks kullanılan yatak modelleri için geçerlidir.
Hammaddesi doğal kauçuk özlerinden elde edilen yataklara lateks yatak denir. Uyku sırasında vücut ağırlığını dengeli bir şekilde dağıtarak kendinizi kuş gibi hafif hissetmenizi sağlayan doğal lateks yatak dinlendirici bir uykunun en konforlu ürünlerinden birisidir.
Paket yaylı yataklar, vücudun değişik bölgelerine farklı miktarda basınç uyguladığından yaylı yataklara oranla daha uygun ergonomi sunar. Ama yaylı yataklar paket yaylılara göre her zaman daha ekonomiktir. Sünger yataklar ise kullanılan dolgu süngerinin yoğunluğu oranında daha dayanıklı ve uzun ömürlü olurlar.
Bebeğin yatağı duvar kenarına yerleştirilmeli, kapıdan ve pencere altından uzak tutulmalıdır ki, buralardaki enerji Chi akımı bebeğin uykusunu bozmasın. Bebek ve çocuk yatağı için ideal konum; kapı ve pencere önünden uzakta, güven hissi veren bir köşedir. Küçük odalarda yatak pencere önüne konmak zorunda kalınabilir.
Kısacası yatak seçerken bizim önerimiz %100 lateks veya kaliteli bir sünger yatağı tercih etmeniz olacaktır. Yaylı ve visco yataklar bebeğinizin kemik gelişimi açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir.
İdeal yatak seçimi, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre değişiklik gösterebilir. Vücut hatlarınıza uyum sağlayan ve hareket transferini sınırlayan bir yatak istiyorsanız visco yatak; serin bir yatak yüzeyi ve ekonomik bir çözüm arıyorsanız yaylı yatak sizin için daha uygun olabilir.
Bebekler için yaylı yataklar uygun olmayıp kullanılması tavsiye edilmemektedir. Çünkü yaylı yatakların, vücut açısından belirli riskleri bulunmaktadır. Yetişkinler için yayların paket şeklinde kullanılması gibi müdahaleler ve aynı zamanda yün, pamuk vb. malzemeler ile yaylı yataklar bir nebze iyileştirilebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri