Grintuss pediatrik şurubu 1 yaşından itibaren çocuklarda kullanabilir, kuru ve uzun süreli öksürüğün azalmasına yardımcı olabilirsiniz.
Sıcak sıvılar içmesi: Çocuğunuzu bol miktarda sıvı içmeye teşvik edin. Açok çay, ıhlamur veya limonlu sıcak su gibi ılık sıvılar mukusun gevşemesine ve boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Nemlendirici kullanma: Kuru hava çocuğun öksürüğünü daha da kötüleştirebilir.
Ilık Su İçirin
Genel durumu iyi, ateşi, hırıltılı solunum gibi nefes alma problemi olmayan çocuklar evde izlenebilir. Bu gibi durumlarda en iyi öksürük şurubu; ılık sudur. Bol su ve sıvı alımı, çocuğunuzun boğazını yumuşatarak rahatlama sağlar.
En hızlı öksürük kesici yöntemler arasında bazı bitkisel ve doğal tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında bal tüketmek, zencefil kullanmak, probiyotik almak, ananas tüketmek ve nane kullanmak yer alabilir. Balın öksürüğü yatıştırıcı etkisi olduğu bilinmektedir.
Eğer gribal enfeksiyonu geçiren çocukta astım varsa -ki bu genetik bir durumdur- o zaman grip göğse iner ve uzun süreli, tekrarlayan öksürük ortaya çıkar. Öksürük şurupları, çocukluk yaş grubunda hiçbir hastalıkta yeri olan ilaçlar değildir. Hatta, ilaç olarak bile kabul edilmemektedir.
İlgili 45 soru bulundu
Öksürürken çocuğunuzu yüzükoyun olarak dizinize yatırın, sırtına hafif hafif vurarak balgamını çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz. Geceleri öksüren çocuğunuzun yastığının altına destek koyarak baş tarafını yükseltebilirsiniz. Geniz akıntısının boğazından aşağı tarafa inerek tahrişe yol açmasını da engellemiş olursunuz.
Solunum yollarını nemlendirmek için nemlendirici, sıcak duş ya da buhar soluma, tuzlu su ile gargara, bal, sıcak çay ya da çorba, mentollü veya ballı boğaz pastilleri ve başı yüksekte tutarak uyumak gece ortaya çıkan öksürüğü durdurmaya yardım eder.
Bolca su içirin. Özellikle bu, geniz akıntısına bağlı gece öksürüğüne birebirdir. Solunum yollarındaki tahrişi ve kuruluğu önleyen bol su tüketimi,boğazı temizleme ve geniz akıntısının yoğunluğunu azaltma etkisine sahiptir.
Ilık sıvılar tüketmek de çocukların boğazının rahatlamasına katkıda bulunur. Ilık süt, bitki çayı veya sadece su bile bu konuda size yardımcı olabilir. Öksürüğün yanı sıra viral enfeksiyon gibi durumlarda da bol sıvı tüketmek hastalığın daha çabuk atlatılmasını sağlayabilir.
Alerjik öksürüğe burun akıntısı, gözlerde kaşıntı ve sulanma, boğaz ağrısı da eşlik edebilirken, asla ateş ve vücut ağrıları eşlik etmez. Öksürüğünüz varsa ve ateşiniz varsa, öksürüğün soğuk algınlığından kaynaklanması muhtemeldir.
Balgamlı öksürük şikayetlerinde bol sıvı tüketmek, tuzlu su gargarası yapmak, odayı nemlendirmek ya da sıcak buharlı duş almak, bal yemek, öksürük pastilleri emmek, zencefil, kekik ya da karanfil gibi bitki çayları içmek balgamı söktürmeye yardım eder.
Çocuklarda öksürük semptomlarını hafifletmek için bazı etkili tedavi seçenekleri şunlardır: Hidrasyon: Çocukları su ve bitki çayı veya et suyu gibi sıcak sıvılar gibi bol miktarda sıvı içmeye teşvik etmek, solunum yollarının nemli kalmasına yardımcı olur ve öksürüğü hafifletir.
Öksürüğün eşlik ettiği akut solunum yolu enflamasyonu ve kronik enflamatuar bronşiyal hastalıkların semptomatik tedavisine yardımcı olarak kullanılır. Bu ürün, Prospan®Şurup bileşenlerinden herhangi birine aşırı duyarlı olduğu bilinen hastalarda kullanılmamalıdır.
“Piyasadaki 19 öksürük şurubundan 15'inin öksürüğü geçirmede hiçbir faydası yok.” Bu sonucu ortaya koyan araştırma, American Chemical Society'ye ait.
SEKROL, 150 mL şurup içeren, amber renkli cam şişelerde, 2.5-5 mL işaretli kaşık ölçek ile birlikte sunulur. Renksiz, özel kokulu kıvamlı şurup görünümündedir. SEKROL, balgamın koyu ve yapışkan olması ile birlikte olan ani ve süreğen solunum yolu hastalıklarında balgam söktürücü olarak kullanılır.
Pekmez ve tereyağı karışımının faydaları
Rahatsız edici boyutlara gelen öksürüğün şiddetini azaltmak ve en hızlı şekilde geçmesini sağlamak için pekmez ve tereyağı karışımından faydalanılabilir.
diye merak ediyorsanız işte bu sorunun yanıtı: Geceleri yaşanan öksürüğe grip, soğuk algınlığı veya alerji gibi faktörler neden olabilir. Bu faktörler yatar pozisyona geçtiğinizde solumun salgılarının boşaltılmasını zorlaştırır ve akıntı birikmesi yaratarak aniden gelen öksürük krizi durumunu tetikler.
Geçmeyen kuru öksürük, çoğunlukla sık sık tekrar eden üst solunum yolu enfeksiyonlarından kaynaklı olan bir durumdur. Ancak geçmeyen kuru öksürük bazı kişilerde reflü, akciğer hasarlanmaları, kalp yetmezliği, tüberküloz gibi daha ciddi rahatsızlıkların da habercisi olabilir.
Boğaz gıcıklanmasının temel sebeplerinden biri boğazda o an için kuruluk oluşması olduğundan bu bölgeyi olabildiğince nemlendirerek gıcıktan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Bunun için ıhlamur, yeşil çay, zencefil çayı, adaçayı, papatya çayı gibi sevdiğiniz herhangi bir bitki çayını tercih edebilirsiniz.
Kuru öksürüğe ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu tarafından incelenmiştir. Kaynattığınız bir miktar süte 8 tane gül hatmi ekleyip demleyebilirsiniz. Günde iki kere içebilirsiniz. Öksürüğe ne iyi gelir aktar bitkileri arasında hangisini seçsem kararsız kaldım diyorsanız tercihinizi gül hatmiden yana kullanabilirsiniz.
Alerjik öksürükler sıklıkla kuru öksürük şeklindedir. Eşlik eden balgam çıkarma durumu varsa mutlaka bir çocuk hekimi tarafından enfeksiyon kaynaklı bir öksürük olup olmadığı değerlendirilmelidir. Bazen burun tıkanıklığı ve burun akıntısı alerjik öksürük ataklarına eşlik edebilir.
Ihlamur, Ekinezya, Papatya, Adaçayı, Yasemin çayı içmek iyi gelecektir. Onun yanında ılık su ile bal karışımı ya da süt ile bal karışımı içmek kuru öksürüğe iyi gelen yöntemlerdendir. Kuru öksürük tedavisinde bulunduğunuz odanın kuru ve havasız olması öksürüğü tetikleyeceği için oda nemlendirici kullanılabilir.
Kuru Öksürüğe Doğal ve Etkili Öksürük Şurubu - Bisolnatur. Bisolnatur, doğal içeriğiyle boğazda koruyucu bir tabaka oluşturarak, boğazın tahriş olmasını engeller ve kuru öksürüğü rahatlatır. Aynı zamanda, balgamlı öksürükte de yumuşatarak kolayca atılmasını sağlar.
Bal sırta sürülerek de öksürüğün kesilmesini sağlar. Ihlamur demlenir ve balla karıştırılarak içilir. Kekik çayı, nane limon, zencefil çayı, ada çayı da öksürüğe iyi gelir. Bitki çaylarına şeker yerine bal koymak öksürük için daha faydalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri