Uluslararası Formul A eğer yurt içinde iseniz il nüfus müdürlüğü veya ilçe nüfus müdürlüğünden, eğer yurt dışında iseniz konsolosluktan alınır. Ebeveyn nüfus kayıt örneği çevirisi gibi evraklar nüfus müdürlüğüne verilir. Bu işlemler bir ay içinde yapılması gerekmektedir.
Türk mevzuatına göre, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine 30 gün içerisinde bildirimde bulunulması gerekmektedir. Bildirim 30 gün içerisinde yapıldığı takdirde, herhangi bir ücret ödenmemektedir. Doğum kaydından sonra çocuğunuz için bir doğum belgesi çıkartılacaktır. Kayıt süreci ve belgenin düzenlenmesi ücretsizdir.
Eski doğum belgesini veren yetkili mercii belirlemek önemlidir. Genellikle bu, nüfus müdürlüğü veya belediye gibi yerel bir kurumdur. İnternet üzerinden veya telefonla araştırma yaparak size en yakın yetkili merciyi bulabilirsiniz. Başvuru için gerekli belgeleri toplamak önemlidir.
Milyonlarca vatandaşın hayatını kolaylaştıran, kamu hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde sunulmasını sağlayan e-Devlet uygulamasına İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından “Doğum Bildirimi Başvurusu” hizmeti eklendi.
İlgili 24 soru bulundu
- TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet'e giriş yapın. - Ana sayfada yer alan arama butonuna “doğum raporu soğulama” yazın ve aratın. - Karşısına çıkan sayfada Sağlık Bakanlığı'na ait ilgili işlemi seçin. - Mevcut raporunuz varsa açılan yeni sayfada sorgulama sonucu yer alacak.
18 yaşından küçük olan kişiler IMEI kaydı yapamamaktadır. Sayfaya anne veya babaya ait olan şifre ile giriş yapıldığında "Çocuğumun bilgileriyle kayıt yapmak istiyorum" seçeneğini seçerek anne veya babalarına ait olan kullanıcı girişi sonrasında kayıt yapılabilmektedir.
doğumlarda, doğuma nezaret eden sağlık personelince doğum raporu hazırlanabilmesi için doğuma ait ilgili kayıt ve belgeler doğumun gerçekleştiği ilçe sağlık müdürlüğü veya toplum sağlığı merkezine teslim edilmektedir.
Milyonlarca yeni doğum yapan kadın çalışanın doğum iznine çıkmak için işyerlerine bildirdiği doğum raporunu e-Devlet üzerinden birkaç adımda alması mümkün oluyor. e-İmzalı doğum raporu sorgulama adı altında çıkan belgeyi barkodlu belge olarak oluşturarak resmi işlerinizde kullanabilirsiniz.
Doğum Öncesi
İlgili, gebeliğinin 32. haftasında doktora giderek bunu belgelendiren raporunu alır. Bu şekilde ilgili doğum öncesi sahip olduğu sekiz hafta doğum iznini kullanma hakkına sahip olur. İlgili isterse derhal doğum öncesi izne ayrılmak üzere bölümüne dilekçe verebilir.
ÖRNEK YAZI. "01.07.1993 yılında Üsküdar Zeynep Kamil Hastanesi'nde dünyaya geldim. Tam doğum saatimi öğrenmek istiyorum" Bu şekilde CİMER' yazıp, bilgi edinme hakkınızı kullanabilirsiniz. Ancak CİMER, bu talebinizi koronavirüs salgınından dolayı oluşan yoğunluk nedeniyle karşılayamayabilir.
Doğum kayıt belgesi almak isteyen kişiler geçerli bir kimlik belgesi ibraz etmek zorundadırlar. Belge talebini oluşturacak kişi 18 yaşından büyük ise kendi adına başvuruda bulunabilir. Ancak 18 yaşından küçük bireylerin doğum belgesi talebi vasisi veya velisi tarafından yapılmalıdır.
Sağ olarak dünyaya gelen her çocuğun, doğumdan itibaren Türkiye'de otuz gün içinde olayın olduğu yerin veya herhangi bir nüfus müdürlüğüne, yurt dışında ise altmış gün içinde dış temsilciliğe bildirilmesi zorunludur.
Formül A Uluslararası Doğum Belgesi Nedir
Yabancı bir ülkede vize işlemleri, ikamet işlemleri ve evlilik işlemleri gibi resmi işlemleri yürütebilmek için ilgili kişinin Formül A Uluslarası Doğum Belgesi istenir. Dogum belgesi, üzerinde doğum yeri, doğum tarihi, anne-baba adı gibi bilgileri içeren resmi bir belgedir.
Doğum bildirimi, doğumu gösteren resmî belgeye dayalı olarak yapılabilir Sağlık kuruluşlarında veya sağlık personeli nezaretinde gerçekleşmeyen doğumların bildirimi nüfus müdürlüğüne sözlü beyanla yapılabilecektir.
Apostil, bir belgenin gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan bir belge onay sistemidir. Apostil'in kuralları 6 Ekim 1961 tarihli Lahey Konvansiyonuyla tespit edilmiştir. Apostil kuralları yalnızca Lahey Konferansı'na üye veya taraf devletler arasında geçerlidir.
E-devlet platformu olan turkiye.gov.tr üzerinden ilgili raporlara ulaşmak mümkündür. Raporlar özel ya da devlet hastanelerinden alınabilmektedir. Sağlık kurulu raporu sorgulama e-devlet üzerinden basit bir arama sorgusuyla ulaşılabilen bir işlemdir.
Vatandaşın, ilgili hekime aynı gün içinde muayene kaydı veya MHRS üzerinden randevusu var ise hekim, e- Devlet veya e-İmza girişi yaparak hastanın sağlık verilerine erişim sağlayabilir.
Bunun için “Doğum yardımı başvuru dilekçesi” verilmelidir. Bu dilekçe sonrasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğüne gönderilmektedir.
Bu belgede Gebelik Haftası ve beklenen tahmini doğum tarihi belirtilir. kadar çalışmak istiyorsa ve doktoru da bunu uygun görüyorsa, 32.haftasındayken aldığı rapor bir ''Doğum Öncesi Çalışabilir Raporu'' olacaktır. Raporunu'' alması gerekecektir. doğum sonrası izin hakkına eklenebilmektedir.
16 haftalık analık istirahati hekim raporu ile uzatılabilir. Özel hastane hekiminin raporu da geçerlidir. Rapor süresi için iş göremezlik ödeneği ödenir.
15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Mavi kartlılar (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 28. maddesinde belirtilen yabancı ülke vatandaşları), Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarınca verilmiş yabancı kimlik numarasına sahip yabancılar şifre alabilirler.
Kimler e-Devlet Şifresi Alabilir? 15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mavi kartlılar ve yabancılar üzerinde T.C.
Hamile çalışanlar, doktorlarından doğum raporu alırlar ve “37.gebelik haftasına kadar çalışmasında gebeliği yönünden sakınca bulunmamaktadır” yazısını doktor raporu ile sunarlar. Bu şekilde, doktor tarafından onaylanan ve uygun görülen raporlarla doğumdan önceki 3 haftaya kadar iş yerine çalışma imkânları vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri