Geçmiş ya da geleceğe bağlı olan bu sürekli düşünme durumları kişide mutsuzluk, depresyon, korku, kaygı ve o anda bulunmayıp sürekli tedirgin bir ruh haline bürünmesine neden olur.
Uzun süre bir konuya odaklanmak insanları hem yoruyor hem de karar verme yeteneğini etkiliyor. Uzmanlar, bir işe yoğunlaşan kişinin beyninde olup bitenleri araştırdı. Beden gücüyle çalışma, spor ve egzersiz insanları yorar.
Karbonhidrat, şeker, yağ ve hazır gıdalardan zengin, B1, B6, B12, D, folik asit gibi vitaminler veya demirden eksik beslenmek, egzersiz yapmamak, alkol-sigara kullanmak gibi hatalı alışkanlıklar beyinde zamanla hasara yol açıp erken yaşlanmasına neden olur.
Yeni bir şey öğrendiğinizde ya da bir şeylere kafa yorduğunuz zaman nöronlar arasında yeni bağlantılar kurmuş olursunuz. Bu düşünsel olaylar sonucunda ise, karmaşık nöron ağları meydana gelir. Bu bağlantılar arasında yer alan boşluğa ise, sinaps ismi verilir.
İlgili 28 soru bulundu
Aşırı düşünerek aslında negatif duygular canlı tutulur. Negatif duygular, psikolojik rahatsızlıkları, depresyonu, anksiyeteyi ve kaygı bozukluklarını beraberinde getirir. Kaygı bozukluğunun en net göstergesi düşüncelerin saplantılı olarak birbirini takip etmesidir.
İnsan beyni durmadan çalışır, üretir, düşünür. Kimi zaman o kadar hızlı ve çok düşünürüz ki kendimizi de beynimizi de fazlasıyla yormaya başlarız. Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi çok düşünmenin de kendimize mental olarak fazlasıyla zararı dokunmaktadır.
Normal koşullarda beynin tek enerji kaynağı glikoz yani şekerdir. Şeker düzeyinin beyinde azalmasına bağlı olarak, şuur kaybından komaya kadar birçok belirti oluşabilir. Bunun yanında beyinde şeker düzeyinin artması da tahribata yol açar.
Beynin kendisini temizlemesinin en doğal yolu uykudur. Uykuyu öncelik haline getirin. Wylde, "Beynimiz temizlik işleminin çoğunu uyku sırasında yapıyor. Uyku sırasında beyin hücreleri arasındaki boşluklar genişler ve biriken atıklar temizlenebilir.
telefonlarının yaydığı mikrodalga radyasyonun yarısını emiyor. Telefon ile konuştuğumuz zamanlarda mikrodalga radyasyon nedeni ile beyin hücrelerimizin bir kısmı ölmeye başlıyor'' diye konuştu. Konferansta konuşan Prof. Dr.
Tekrarlanan stres, kronik inflamasyon, diyabet ve kalp hastalığı da dahil olmak üzere bir dizi sağlık sorununa yol açabilir. Beyin normalde kan-beyin bariyeri ile dolaşan moleküllerden korunur. Ancak tekrarlanan stres altında, bu bariyerde sızıntı oluşur ve dolaşan iltihaplı proteinler beyne girebilir.
- Düşünceler kontrol edilebilir, - Duygular düşüncelerin sonucudur, - Öyleyse duygular kontrol edilebilir. Duygulara sahip çıkmanın tek yolu, onun ortaya çıkmasına sebep olan düşünceleri keşfetmektir.
Yeterli ölçüde muz, yağsız süt ve yoğurt tüketin. Hafıza ve zeka gelişimi açısından B vitaminlerini içeren yiyecekler birinci sırada gelmektedir. B vitamini özellikle beyin ve sinir sisteminin sağlığını korumak açısından önem taşımaktadır.
Beyin yorgunluğunda en çok karşılaştığımız şikayetler, unutkanlık, odaklanamama, konsantrasyon eksikliği, algılama eksikliği, öğrenme ve ezberleme zorlukları, beyinde ağırlık hissi, dikkatsizlik, tahammülsüzlük ve çabuk sinirlenme gibi belirtilerdir.
İnsan beyninin sevmediği şey, oksijensizlik yani kirli havadır.
Stanford Üniversitesi'nin araştırmasını kaynak gösteren Naked Science tarafından geçilen haberde, 40 yaşından sonra küçülmeye başlayan insan beyninin ilerleyen zamanla birlikte 7 yaşındaki bir çocuğun beyninin ölçülerine kadar küçülebileceği belirtildi.
Hayal gücü yönünden gelişim gösteren bireylerin soyut düşünce sistemine ilişkin becerileri de gelişim gösterir. Hayal kurmak ve soyut kavramlar üzerine düşünceler geliştirmek analitik zekanın gelişimine katkı sağlar.
Anksiyete, kişide büyük strese neden olur ve stres, hipokampüsü küçültür. Bu bölge uzun vadeli ve bağlamsal anıları işlemek için çok önemlidir. Maalesef anksiyete ilerledikçe; anksiyeteyi, travmayı ya da stresi destekleyen anılar dışında her tür hatıra sınırlanmaya başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri