Gülerken burun ucunda düşme gibi bir risk bulunmuyor. Hekimler genellikle burun estetiği sonrası hastaların bu yaygın ancak yanlış olan inanışlar konusunda rahat olmasını tavsiye ediyor.
Burun estetiğinin gülüşü değiştirmeyeceği ve olumsuz anlamda etkilemeyeceği bilinmelidir. Ameliyattan sonra hastaların bir süre çok rahat şekilde konuşamaması ve gülme gibi mimikleri rahat şekilde yerine getirememesi kalıcı olan bir durum değildir.
Burun ucu düşüklüğü şu sebeplere bağlı olabilir:
Burun ameliyatında gereksiz ve fazla kıkırdak çıkarılması Darbe ve travmalar nedeniyle burun kıkırdak kırıkları Burun ucu kıkırdakların ince ve zayıf yapıda olması
Burun estetiği sonrası gülmek, kahkaha atmak, sakız çiğnemek, yüzü yıkamak, duş yapmak, sert birşeyler yemek burun şekline zarar vermez. Burunu ilk günden itibaren çok temiz tutmak, kan ve salgıların kuruyup kabuklaşmasına engel olmak gerekir.
Özellikle kalın ciltli hastalarda burun ucunun hemen arkası şiştiği için burun ucu belirginliği azalır ve aşağı yönlü bir görüntü verebilir. Bu nedenle kalın ciltli hastalar en az iki yıl, ince ve normal ciltli hastalarda ise en az bir yıl sabırla beklemelidir” dedi.
İlgili 31 soru bulundu
Burun ucunun düşmesi tamamen burnun doğal yapısından kaynaklanır ve burun ameliyatı sonrasında da düşebilir.
Evet, bu mümkündür. Burun ucu düşmesi olarak bilinen durum, rinoplasti cerrahisinden sonra burun ucunun burun sırtı seviyesinden biraz daha aşağıya konumlanmasıdır. Çok aşağıya kaymış bir burun ucu estetik açıdan istenmeyen bir görünüme sebebiyet verecektir.
Eğer iyi bir doktor tarafından yapıldıysa, kişiye özel burunlarda estetik olduğu belli bile olmaz. Burun estetiği sonrası burnun şeklinin tam oturması ortalama 1 yıl kadar sürmektedir. Ancak bu durum bazen kişiden kişiye göre değişmektedir. Bu süre daha kısa ya da daha uzun olabilir.
Burun estetiği başarılı şekilde uygulanmışsa şekli bozulmayacaktır. Kişi, estetik ile yeniden tasarlanan burnunu, aynı şekilde uzun seneler kullanabilir. Özellikle eğer 12-15 ay (cilt yapısına göre değişir) süre geçmiş ise ve her şey yolunda ise ilerleyen yıllarda burunda değişiklik söz konusu olmayacaktır.
Burun estetiği ile birlikte belirli değişimler yaşanır. Ayrıca psikolojik olarak yüz şeklinizin değişmesine ihtiyaç duyuyorsanız aşağıda yer alan blog yazımızı okuyarak değişim hakkında bilgi alabilirsiniz. Burun estetiği insan yüzünü değiştirir. Bu değişim oldukça iyi bir değişimdir.
İsrail'de Ben Gurion Tıp Fakültesi estetik profesörlerinden Abraham Tamir'in yaptığı araştırma dünyanın en güzel burunlarını belirledi. Hürriyet gazetesinin haberine göre; araştırmada Manchester United'ın futbolcusu Wayne Rooney'in burnu “estetik açından en güzel” olarak tanımlandı.
“Burun estetiği sonrası burnum çok kalkık ne zaman iner?” diye merak ediyorsanız burun ucunun tam olarak yerine oturma ve şişliğin inmesi sürecinin operasyonun karmaşıklığına ve kişinin cilt yapısına bağlı olarak değişiklik gösterdiğini bilmelisiniz.
Burun Ucu Düşüklüğü Nasıl Anlaşılır? Burnun doğal görünümde olması gereken üst dudak ile burun ucu bölgesi arasında 90 derecelik bir açı bulunmasıdır. Bu açı küçüldüğü takdirde burnunuzun ucunu düşmüş olarak adlandırabilirsiniz.
Buna ne neden olabilir? Eğer kıkırdakları zayıf ise yada gülme kasları dediğimiz bu kasları çok kuvvetli ise güldükleri esnada burun ucunu aşağıya çekerek o memnun olmadıkları buruncu düşük kemerli görüntünün daha belirgin olmasına neden olmaktadır.
Burun ucu düşmesinin esas iki sebebi vardır. İlki, burun ucu kıkırdak yapısının zayıf olmasıdır. Zayıf olan bu kıkırdak yapısı burun ucundaki ağırlığı tartamaz ve yer çekime meydan okuyamadığı için aşağı doğru eğilim gösterir. İkinci sebebi ise gülme kaslarının çok güçlü olmasıdır.
* İlk 48 ila 72 saatte gözler üzerine aralıklı olarak soğuk tatbiki (saat başı 10 ila 15 dakika) yapılmalıdır. * Ameliyat sonrası 5 gün fiziksel aktiviteden mümkün olduğunca uzak durulmalı ve baş yüksekte olacak şekilde istirahat edilmelidir. * Bir hafta boyunca aşırı yüz mimikleri ve gülmekten kaçınılmalıdır.
Masaj yapılırken doktorunuzun önerdiği şekilde yapılması ve nazik hareketlerle çok fazla basınç uygulamadan yapılması büyük önem taşımaktadır. Nazik hareketlerle yapılması uygun olur. Şiddetli masaj ödemin artmasına ve burun şeklinde bozulmalara sebep olabilmektedir.
Burun ameliyatı olan kişilerin en çok dikkat etmesi gereken konu burun yapısına alınan travmalardır. Küçük el çarpmaları ya da el çarpmaları gibi hafif darbeler burun yapısında bozulmaya sebep olmaz. Ancak buruna gelen sert darbeler (kapıya çarpma, darbe alma vb.) burnun şeklini bozulmasına sebep olabilir.
Cahit Vural Burun Estetiği Sonrası burnun büyümesini çok beklemiyoruz. İlerleyen yaşlarla birlikte yüz de tüm diğer organlarımızın yaşlılık izlerine kapılması gibi burnun da yaşlanma izleri elbette ortaya çıkacaktır.
Bu süre ameliyatın türüne (Burun Ucu Estetiği, Primer Burun Estetiği, Revizyon Burun Estetiği) ve karmaşıklığına göre değişmekle birlikte tamponlar alındıktan 2 ila 3 hafta sonra burun ucu kalkıklığı inecektir. Tam iyileşme ve burun ucunun hedeflenen konuma gelmesi ise 6 ila 12 ayı bulabilir.
Kalıcı burun ucu şişliği görülebilir. Bu durumun kalıcı olduğuna ancak ameliyatın üzerinden bir yıl ve daha fazla süre geçmiş olmasıyla karar verilebilir. Burun cildinin kalınlığı, ameliyat sırasında uygulanan teknikler burun ucu şişliği gibi sorunlara neden olarak sayılabilir.
Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir. Burun şişlikleri inmesi süreci bakımından en önce göz çevresi iyileşir.
Egzersizle veya aparatla büyük burunlar küçültülemez. Eğri burunlar düzeltilemez.
Burun deliklerinin ameliyattan sonra aşırı dar ya da geniş olması Burun ucunda sarkmaların meydana gelmesi. Burun yapısının ameliyattan sonra oturması 1 yıl sürmektedir. Bu süre sonunda fonksiyonel ya da estetik olarak burun yapı hayal edildiği gibi durmaması ve mutsuz etme durumu, başarısız burun estetiğine işarettir.
Burun derinizi işaret parmağınız ve baş parmağınızla üstten hafifçe tuttuğunuzda cildin altında bir katman daha hissediyorsanız ve eliniz yağlanıyorsa, bu da cildinizin kalın olduğunu gösterir. Son olarak burun kanatları etli ve yuvarlak görünüyorsa kalın ciltten söz edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri