Sıcak suya küçük bir miktar çamaşır veya bulaşık deterjanı koyabilirsiniz. Bu suyun içinde yine fırça yardımıyla ayakkabınızı hafifçe sürtebilirsiniz. Ayakkabınız beyaz ya da açık renkse eşit miktarda karbonat ve suyu karıştırarak bir temizlik macunu elde edebilirsiniz.
Yarım bardak suya bir fincan beyaz sirke konur. Bu karışıma yumuşak bir bez batırılır ve ayakkabının kirli bölgeleri bezle silinir. Silme işleminin ardından kuru bez yardımıyla ayakkabının ıslaklığı alınır ve güneşe bırakılarak kurutulur.
Yumuşak çözelti ve yumuşak kıllı bir fırça, diş fırçası veya nemli bir bez kullanarak üst kısımları temizle. Malzemeye zarar vermemek için hafifçe fırçala. Sonuçtan memnun olduğun zaman kuru bir mikrofiber havlu veya yumuşak bezle kurulayıp sabunlu çözeltiyi ve kiri yüzeyden olabildiğince temizle.
Deri ayakkabıların temel temizliği at kılı fırçası ile yapılabilmektedir. Ayakkabı üzerinde yer alan tozların ve kirlerin giderilmesi için at kılı fırçası ile fırçalama yapılabilir. Ayakkabının taban ile birleşen kenarının fırçalanmasının ardından hafif nemli bir bez yardımı ile silinebilir.
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek. Ayakkabı Temizliği Neden Önemlidir? Ayakkabılar, hem tarzımızı yansıtan birer aksesuar hem de günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız bir parçadır.
İlgili 25 soru bulundu
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Ayakkabı Temizliği
Ayakkabınızın taban ve yanlarını Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü sıkıp biraz bekledikten sonra temiz kuru bir bezler silerek temiz bir görüntüye kavuşabilirsiniz.
· Karbonat: Kolay ayakkabı temizliği için karbonat ile mükemmel temizliğe imza atabilirsin. Bir miktar ılık suyu karbonat ile karıştırıp yumuşak bir diş fırçası yardımıyla lekeleri kolay ve etkili bir şekilde çıkarabilirsin. Daha sonrasında su ile durulayarak kurumaya bırakabilirsin.
Tek başına etkisi olmayan karbonat içine sıvı çamaşır ya da bulaşık deterjanı kullanarak etkili temizlik yapmak mümkün. Sirke ve karbonat karıştırılarak aynı işlem sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilir. Temizlik ardından kuru bezle ıslaklık iyice alınarak beyaz ayakkabı beyazlatma kısa sürede mümkün olacaktır.
Bez ayakkabıların temizliğinde birkaç farklı yöntem uygulanabilmektedir. Her evde kolaylıkla bulunan malzemeler olan sirke, bulaşık deterjanı, katı veya sıvı sabun, diş macunu, karbonat, temizlik solüsyonu gibi malzemeler ile bez ayakkabıların temizlikleri yapılabilmektedir.
Diş fırçasını su ile ıslatın ve bir miktar diş macununu fırçanın üzerine sıkın. Macunu temizlemek istediğiniz yere sürün ve hafif bastırarak fırçalayın. Ayakkabıları bu şekilde 10-15 dakika bekletin. Bekleme süresi dolduktan sonra nemli bir bez yardımı ile bütün macunu temizleyin ve ayakkabılarınızı kurumaya bırakın.
Yıkama işleminden önce sabunlu su ile ayakkabı üstündeki kirler fırça yardımıyla temizlenmeli ve ayakkabı file içerisine konularak makineye atılmalıdır. Ayakkabılar için uygun olan 30 derece sıcaklık ve 600 devir sıkma programı ayarlanarak yıkama işlemi başlatılmalıdır.
1- Cif ile Beyaz Ayakkabı Temizleme
En sık tercih edilen beyaz ayakkabı temizleme yöntemlerinden biri olan cif çok etkilidir. Çamur veya daha güçlü lekeleri beyaz ayakkabıdan çıkarmak için cif tercih edilebilir. Cifle beyaz ayakkabı temizleme işleminde cifi nemli bir beze sıkarak nazikçe kirli bölgeye uygulayın.
Diş Macunu ve Diş Fırçası İkilisi
Beyaz spor ayakkabılarını, sıcak suyun içinde bir süre beklet. Bu esnada yumuşayan kirler, diş macunun istilasına maruz kalacak. Diş macunu sürülmüş diş fırçası ile önce ayakkabının kenar lastiklerini bir güzel beyazlattıktan sonra üst kısma geçebilirsin.
Ayakkabının yapısının bozulmaması ve anlık oluşan kirlerin giderilmesi açısından ıslak mendil tercih edilebilecek bir yöntemdir. Bunun dışında özel üretilen spreyler ile ayakkabının temizliğinin yapılması mümkündür.
Sıvı çamaşır deterjanı yeterli olacak; yumuşatıcı kullanman gerekmiyor. Bu aşamada normal ölçünün daha azını kullanabilirsin. Toz deterjan kullanmamanın nedeni bu tozların düşük ısıda tam olarak çözünmeme ihtimalidir.
Yarım fincan beyaz sirkeyi bir bardak ılık su ile seyrelttikten sonra bir bezi seyreltilmiş çözeltinize batırarak beyaz ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz. Temizledikten sonra kuru bir bez yardımı ile ıslaklığını iyice alarak güneş ışığında 3-4 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.
Temizlemek için ılık su ve sabun, misel suyu, kabartma tozu veya kabartma tozu ve çamaşır deterjanı kullanabilirsiniz. Özellikle beyaz renkli spor ayakkabı temizleme için bağcıklarını ayrı bir fileli torbaya koyarak tüm ayakkabıyı çamaşır makinesinde yıkamanız da mümkün.
Çamaşır suyu, sararan beyaz ayakkabıları beyazlatma konusunda en etkili maddelerden biridir. Bir ölçek çamaşır suyunu bir bardak su ile karıştırın. Spor ayakkabılarınızı temizlenene kadar fırçalamak için bir bez veya eski bir diş fırçası kullanın. Çamaşır suyu sararan ayakkabılarda oldukça etkilidir.
Beyaz sirke ve karbonat ile beyaz bez ayakkabı temizliğinin uygulanışı ise aşağıdaki gibidir: Bir yemek kaşığı karbonata 2 yemek kaşığı beyaz sirkeyi 1 bardak ılık suyun içinde karıştırın, Karışımı bir bez ya da fırça yardımı ile ayakkabınızın yüzeyine sürün ve hafif bastırarak fırçalayın ve bir süre bekletin.
Güneşten sararmış ayakkabıları beyazlatmak için doğal ve etkili bir yöntem olarak limon suyu ve tuz karışımı kullanılabilir. Bu doğal yöntem, özellikle beyaz ve açık renkli ayakkabılarda etkilidir.
İkinci seçenek ise, bir bardağa 2 kaşık karbonat ve yarım bardak beyaz sirkeyi köpürene kadar karıştırın. Fırça ve o köpük ile ayakkabınızı ovalayın ve yarım saat bekletin. Bu 30 dakikanın sonunda bol su ile yıkayınız. Ya da nemli bir bezle silin.
Beyaz spor ayakkabılarınızın kenarını temizlemek için öncelikle ayakkabı üzerinde yer alan kirleri ayakkabınızdan uzaklaştırmalısınız. Ardından beyazlatıcı sprey ya da karbonat kullanarak ayakkabının sararan bölgelerini dairesel hareketlerle ovalayın.
Duş kabinlerinde, mutfak ve banyo bataryalarında, lavabo ve fayanslarda, duş başlığı gibi metal yüzeylerde, cam, seramik, plastik yüzeylerde bulunan su lekelerinde, kireç ve sabun kalıntılarının bulunduğu tüm yüzeylerde etkilidir. Banyo yüzeylerindeki sabun artığı ve su lekelerini çıkarır, buğulanmayı yok eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri