1- Sirke ve Su Karışımıyla Duvar Temizliği Bir sprey şişesine eşit miktarda beyaz sirke ve su doldurarak karışımı hazırlayın. Ardından karışımı duvardaki lekelere sıkın ve birkaç dakika bekleyin. Son olarak, mikrofiber bir bezle lekeleri silin ve durulayın. Ayrıca sirke kötü kokuları da yok eder.
KARARAN DUVAR NASIL TEMİZLENİR? Kir birikintileri ile kararan duvar için sirke, arap sabunu ve bulaşık deterjanını 5 litre suya karıştırın. Karışıma batırdığınız yumuşak ve temiz bir bezi lekeli alanlara sürerek temizleyin. Sildiğiniz alanı durulamayı unutmayın.
Duvar silme suyuna az miktarda karbonat, sirke, rendelenmiş beyaz sabun, arap sabunu veya mayi sabunu gibi temizlik malzemelerinden birini seçerek ekleyebilirsiniz.
“Saten boyalı duvar nasıl silinir?” sorusunun cevabı dikkat ve özende saklıdır. Bu duvarlar temizlenirken hassas zeminler için üretilen pamuk özlü deterjanlar kullanılabilir. Saten boyalar sert fırçalarla ve çizme ihtimali olan malzemelerle değil yumuşak temizlik bezleri ile temizlenmelidir.
6.DUVAR LEKELERİ
Kovanın içerisine biraz su doldurun ve bulaşık makinesi tabletini içerisine atın. Artından bir sünger yardımı ile duvarda bulunan lekeleri silebilirsiniz. Fakat bastırmamaya özen gösterin duvarın boyası çıkabilir.
İlgili 26 soru bulundu
Duvar silmek için en iyi deterjan olarak bulaşık deterjanı, yüzey temizleyici ve arap sabunu kullanılmaktadır. Duvar silme deterjanı ılık su içerisine eklenecek olan arap sabunu, yüzey temizleyici ve bulaşık deterjanı ile hazırlanır. Çıkmayan lekeler için sirke ve karbonat kullanılabilir.
Beyaz duvarlar için çamaşır suyu
Çamaşır suyu, su ile seyreltilerek kullanılırsa duvarlardaki is lekelerini çıarabilir. Karışımı yine temiz bir bez ya da sünger yardımıyla lekeli duvarlarınıza uygulayabilirsin. Uygulama sonrası mutlaka birkaç kez durulama yapman gerekiyor.
Duvar temizliği, evin genel temizlik rutininde önemli bir adımdır. Bu rutinde Asperox Çok Amaçlı Temizleyici kullanabilirsiniz.
Zor duvar lekeleri nasıl çıkar
Biraz İzopropil Alkol alın ve bir pamuk yardımı ile leke çıkana kadar ovun. Bu işe yaramazsa, saç spreyi kullanmayı deneyin ve son olarak ortaya çıkan dalgaları temizlemek için yine saç spreyi kullanın. Asetonda deneyebilirsiniz.
Karbonat ve Sirke
Duvardaki yağ, parmak izi, yemek kalıntısı ve kuruyan lekeleri bu karışımla çok rahat temizleyebilirsiniz. Duvarların çok fazla kirlenmemesi için mutlaka her hafta karbonatlı sirkeli su ile duvarları silmelisiniz. Karbonat ve sirke karışımı, duvar kağıdı olan duvarlar için kullanılmaz.
Başlamadan önce duvarları bir bezle silin ve herhangi bir yüzey tozunu temizleyin. Domestos sprey gibi çamaşır suyu bazlı bir temizleyici püskürtün, ellerinizin korunduğundan ve odanın iyi havalandırıldığından emin olun.
DUVAR KAĞIDI
Eskiyen duvar kağıtlarını çıkarmak kadar zor bir şey yok. Fakat yumuşatıcı ile kolay bir yolu var. Bir kapak sıvı yumuşatıcıyı bir litre suyla karıştırın ve solüsyonu duvar kağıdının üzerine sıkın. Sadece yarım saat bekleyin sonrasında rahatça temizlenebilir.
Miss Arap Sabunu boyalı, saten duvar veya duvar kağıdı temizliğinde kullanılabilir. Zeytinyağı özlerinden oluşan içeriği sayesinde uygulandığı yüzeylerin dokusuna veya rengine zarar vermez. Evinizdeki tüm yüzeylerde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
- Sirke temizlikten en sık kullanılan ürünlerden birisidir. Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Komple duvar temizliği ya da leke oluşan yerlerin temizlenmesi konusunda yardımcı olan cif diğer temizlik alanlarında da rahatlıkla kullanılmaktadır.
Kirler yumuşadıktan sonra bulaşık deterjanı ile su karışımıyla duvarlar silinir ve kirlerin tamamen yok olduğu görülür. Temizlenen duvarların daha geç kirlenmesi için temizlendikten sonra nişastalı su ile duvarların silinmesi iyi olacaktır.
Göz kararı ve ihtiyacınız kadar karbonatı ılık su ile karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı duvarınızın ufak ve görünmeyen bir kısmında test edin eğer boyaya zarar vermediyse rahatlıkla temizlemeye devam edebilirsiniz. Hazırladığınız bu karbonatlı karışımı duvara ovalayarak, fazla bastırmadan uygulayın.
Yağlı lekelere bolca bebek pudrası serpin ve ardından yumuşak hareketlerle ovalayın. Pudrayı yağı emmesi için lekenin üzerinde en az on dakika kadar bekletin; sonra lekenin üzerini fırçalayın. Son olarak, kıyafetinizin yıkama talimatlarını izleyerek çamaşır makinesinde yıkayın, sonucuna şaşıracaksınız.
Bunun için öncelikle kumaşın lekelenen kısmını hafifçe ıslatmalısınız. Lekelenen bölgeye çamaşır sodası ilave ederek birkaç dakika bekledikten sonra hafifçe ovalayarak söz konusu izi çıkarabilirsiniz. Bu ipuçlarını yalnızca leke çıkarma işleminde değil, çamaşır yıkarken de etkili sonuçlar almak için kullanmanız mümkün.
Duvarlar için: Asperox Sarı Güç'ü duvar yüzeyine* püskürtüp kısa bir süre bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin. Spor Ayakkabılar için: Asperox Sarı Güç'ü spor ayakkabınızın* kirlenenen alanlarına püskürtüp kısa bir süre bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin.
Eğer silinebilir duvar kağıdı tercih ettiyseniz sprey kitinin içine sıvı yüzey temizleyiciyi suyla karıştırarak uzak mesafeden püstkürtme işlemi yaparak duvarlarınızı silebilirsiniz. Önerimiz bu işlemi öncelikle duvarın bir bölümünde denemeniz, doku değişimi veya kalkma olmadığı takdirde işleme devam edebilirsiniz.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Çamaşır suyu, giysileri temizlemek, kir ve lekeleri çıkarmak, sararan ya da inatçı lekeleri olan beyaz giysileri ağartmak, renkli giysilerin rengini ve parlaklığını korumak için kullanılan kimyasal bir temizleyicidir.
Öyle ki çamaşır suları ile yapılan temizlik evdeki mikropları yok etmekte en ideal seçimdir. Çamaşır suları içerisindeki sodyum hipoklorit sayesinde zeminlere doğrudan etki ederler. Kullanıldıkları ortamlarda sağladıkları hijyenin yanı sıra fayanslar da üstün beyazlıklar da elde edilir.
Duvardaki küfleri temizleme ve lekeleri çıkarmak için çamaşır suyunu bir sprey kutusuna boşaltarak küflü bölge yüzeyine püskürtün. Yüzeyi temizledikten sonra aynı işlemi sırasıyla durulama bezi ile silip, bir süre bekledikten sonra temiz ve kuru bir bez yarımı ile kurulayarak hijyenik hale getirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri