Soğuk su içmek vücut ısısını dengeler ve aşırı terlemeyi engeller. Mümkün olduğunca soğu su içmek işinize yarayacaktır. Alkol ve sigarayı azaltın veya bırakın. Sigara ve alkol terlemenize neden olur, ayrıca teriniz kötü kokar.
Başarılı bir temizleyici olan karbonatı koltuk altına ve diğer terleyen bölgelerinize sürdüğünüzde kötü kokuya neden olan bakteriler etkisini yitirir. Benzer şekilde doğal bir şifa maddesi olan elma sirkesini de ter kokusunu gidermek amacıyla kullanabilirsiniz.
Vücudun su, tuz ve ısı dengesini sağlamaktadır. Popüler inancın aksine vücuttan sızan ter kokuya sebep olmaz, kokusuz bir sıvıdır. Ter kokusuna sebep olan cilt yüzeyindeki bakterilerin, vücut sızısı yani ter ile etkileşim kurması sonucu oluşur.
İlgili 25 soru bulundu
Koltuk altının terlemesini önlemek için genellikle doğal koku yapıcı bakterilerini etkisiz hale getirmeye yarayan elma sirkesi ya da diğer sirkelerini kullanınız. Sirke koltuk altında kurutucu bir etki yaratmaktadır.
Terde kötü koku oluşması, koltuk altı kokması gibi problemler bakterilerden kaynaklanır. Bu bakteriler bilinen zararlı bakteriler değildir. Bakteriler ter sıvısından beslenerek bazı atıklar ortaya çıkarır. Bu atıklar kötü ter kokusuna asıl sebep olan unsurlardır.
Bakteriler koltuk altlarınız gibi nemli ortamlarda gelişir. Terlediğinizde, bu bölgelerde üremiş bakteriler terdeki bazı proteinleri asitlere ayırır. Bakterilerin bu işlem sonucu ürettikleri yan ürünlerde ter kokusuna sebebiyet vermektedir.
Bir kova suya bir kaşık yumuşatıcı ve iki kaşık sirke ekleyerek kuruya yakın bezle durulama yapabilirsiniz. Sirkenin kokusu uçacak ve geriye yumuşatıcının kokusu kalacaktır. Koltuklarınızı süpürüp, silip, duruladıktan sonra en az 8 saat kurumasını beklemelisiniz.
Obezitede terleme daha yoğundur. Bu etkenler ile bu ortamda çoğalan “diptheroid bacteria” ise bromhidrosise neden olmaktadır. Koltuk altı kokusunda beslenme düzeni(sarımsak ve soğan gibi), ilaçlar(vitamin B12 vb( ve toksik maddeler(arsenik gibi) bromhidrosise neden olmaktadır.
Limon, birçok derde deva olduğu gibi ter kokusu problemi için de yanınızda. Güzel bir banyodan sonra yarım limon suyunu koltuk altlarınıza sürerek oluşacak ter kokusuna karşı şahane bir önlem almış olursunuz.
Böbrek yetmezliği olanların terinde idrar kokusu olabilmektedir. Bunun sebebi kreatinin artık böbreklerden yeterince atılamamasıdır. Böbrek yetmezliğinin diğer belirtileri arasında yüksek tansiyon, şişmiş göz kapakları, bulantı, ciltte kaşıntılı, önce artan, sonra azalan idrar çıkışı sayılabilir.
Sıcakların artmasıyla birlikte terleme sorunu yaşayanlar tuz sabununu tercih ediyor. Yerin metrelerce altından çıkarılan kaya tuzlarından imal edilen tuz sabunu, yaz aylarında ter kokusuna karşı en doğal ve etkili yöntem olarak gösteriliyor.
Temizliğinize Özen Gösterin. Koltuk altı kokusuna neden olan durumlardan biri tüylenme olduğu için, bunu gidermeye önem vermelisiniz. Tüyler, kötü kokuya sebebiyet veren bakterilerin koltuk altına tutunmasına neden olur. Bu yüzden de terleme hızını artırır ve normalden daha çok kötü koku oluşmasına yol açar.
Banyodan önce bir parça pamuk elma sirkesiyle ıslatılarak koltuk altına sürülür ve 2-3 dakika öyle beklenir. Sonrasında koltuk altı durulanıp banyo yapmaya devam edilir. İki tatlı kaşığı elma sirkesini bir bardak suya ekleyin ve yemeklerden önce günde üç defa için.
Kolonya güzel kokar ve ter kokusunu giderir.
Genellikle 11-12 yaşlarında başlaması beklenen, fakat son yıllarda beslenme ve çevresel faktörlerin bozulmasıyla daha küçük yaşlarda görülen ergenlik dönemindeki cilt değişikliklerine değinen Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr.
Bol su tüketmek vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayacağından iyi gelir. Kafein ve şekerli içeceklerden uzak durmak da vajinada kötü kokuya karşı etkilidir. Ayrıca kokusu yoğun, baharatlı yiyeceklerden uzak durmak da vajinadaki kokuyu azaltmaya yardımcı olur.
Ter kokusu yaşayan kişilerin, hastanelerde bulunan dermatoloji bölümüne başvurmaları gerekir.
Terleme tedavisinde kesin çözüm sağlayan tek yöntem ise cerrahidir. Koltukaltı terlemelerini önlemek için koltukaltı derisi cerrahi olarak çıkarılabilir ya da liposuction uygulanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri