Yanmış çaydanlığa karbonat ve su ekleyin. Kaynama noktasına gelene kadar bekleyin ve kaynadıktan sonra ocaktan alın. Sünger yardımıyla yanıkları çıkarın. Diğer pratik yöntemlerden biri de bulaşık deterjanı tableti, bulaşık deterjanı bulaşık makinesinin dışında da kullanılabilir.
Kaynar suyun içerisinde kaya tuzunu eritin. Üzerine sirke ekleyin. Elde ettiğiniz karışım ile çaydanlığın hem içini, hem de dışını güzelce ovalayın ve su ile durulayın. Bu karışımla çaydanlıktaki lekeler yok olacaktır.
Kaynar suyun içinde eritilen 1 yemek kaşığı kaya tuzu karışımına 1 çay bardağı sirke de ilave edilmekte ve bu karışımla çaydanlığın içi, dışı güzelce ovulmakta, durulanmaktadır.
Çay setinin içindeki lekeleri çıkarmak için karbonat kullanabilirsiniz. Demliğin içine 1-2 yemek kaşığı karbonat ekleyebilir ve ılık suyla doldurabilirsiniz. Karbonatın köpürmesini bekleyip birkaç saat beklettikten sonra iyice durulamanız önerilir. Çaydanlığınızı limon kullanarak temizleyebilirsiniz.
Çaydanlığın içine 1 yemek kaşığı limon tuzu koyun ve su ilave edin. Daha sonra çaydanlığın içerisindeki bu suyu 15 dakika kadar kaynatın ve su ile durulayın. * Kaynar suyun içinde erittiğiniz kaya tuzu ve sirke ile hem kararan çaydanlık içlerini ve hem dışını parlatabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Çaydanlığın içerisine birkaç parça limon tuzu atılarak üzerine bir miktar su konulur. Limon tuzu ve suyun bulunduğu çaydanlık ocağın üzerine alınarak bir kısık ateşte suyun kaynaması beklenir. Su kaynamaya başlad ktan bir süre sonra çaydanlık içindeki kirecin yüzeye çıktığını göreceksiniz.
Öncelikle lekeli kıyafeti ılık suyun içinde bir süre bekletin. Leke yumuşayınca, lekenin üzerine kaplayacak kadar karbonatı üzerine dökün. Karbonat, lekenin kumaştan çözülmesini sağlayacaktır. Bu tür lekelerle sadece kıyafetlerde karşılaşmıyor olabilirsiniz.
Temiz bir bez ya da peçete kullanarak, çay lekesini olabildiğince emdirin. Beze leke bulaşmayıncaya kadar tampon yaparak emdirmeye devam edin. 1 yemek kaşığı bulaşık sabunu, beyaz sirke ve 2 bardak ılık su ile karıştırın. Karışımı lekeye uygulayın ve alan temizlenene kadar mikrofiber bezle hafifçe ovalayın.
Lekeli bölgenin altına temiz, arka tarafına geçirmeyecek kalınlıkta bir bez yerleştirin, ardından lekenin üzerine limon kolonyası döküp yine temiz bir bezle dıştan içe doğru, lekeyi yaydırmayacak şekilde silin. Sonrasında ılık suyla hemen durulayıp talimatlarına uygun olarak giysinizi çamaşır makinesinde yıkayın.
Çaydanlığın dış yüzeyinde renk solmaları, ocak yanıkları ya da başka türlü lekeler varsa bir kap içerisinde karbonat ve sirkeyi karıştırarak bir karışım elde edilir. Yanmış çaydanlık parlatma işlemi için ister fırça isterseniz de sünger yardımı ile çaydanlığın dış yüzeyi bu karışım ile ovalanır.
Su kaynadıktan ocağı kapatın ve tencerenin 1 / 4'ünü sirke ile doldurun, beyaz sirke temizlik amacıyla çok daha iyidir. Sirkeyi tencereye dökmeyi bitirdiğinizde, tencerenin yaklaşık 3/4 dolu olması gerekir. Çaydanlığı tencereye koyun ve gece boyunca bırakın. Bu işlem çaydanlığın içte ve dışta tamamen temizleyecektir.
Bir kase sıcak suya bir çay kaşığı tuz, iki çay kaşığı sirke ve bir çay kaşığı toz deterjan eklenir. Çelik tencere bu karışıma batırılır ve beyaz bir bez yardımı ile silinerek parlatılır. Bir kaba bir miktar su ve bir çay kaşığı karbonat eklenır. Çelik tencere bu karışıma batırılır ve bir bezle silinerek parlatılır.
Etkilenen pişirme kabına birkaç damla bulaşık deterjanı koyun ve ardından yanmış bölgeyi tamamen suya batırın. Karışımı yaklaşık bir saat bekletin. Ardından tahta bir kaşık veya spatula kullanarak kalıntıları kazıyın. Bir veya iki yemek kaşığı tuz, bulaşık deterjanı olmadığında yanık tavaları eşit derecede temizler.
Yanık izi çok kötü değilse deterjanı lekenin üzerine sürün ve silin. Bazı durumlarda, bu şekilde lekeyi tamamen çıkarabilirsiniz. İnatçı ütü yanığı lekelerini çıkarmak için ise, lekeyi bol miktarda Persil deterjana tamamen batırmanız gerekecektir.
- Yanmış olan yerin yarısı dolacak şekilde su doldurunuz. Tablet şeklindeki bulaşık makinesi deterjanından ekleyiniz. 10 dakika kaynatınız ve bir gece beklettikten sonra durulayınız. Yanıkların geçtiğine şahit olacaksınız.
Bir buçuk litre beyaz sirke ile bir buçuk litre su karıştırılır. Çay lekesinin olduğu alana sıkılır ve ardından silinir. Leke çıkana kadar bu işlem tekrarlanır. Ardından soğuk su ile durulanır.
2) Bulaşık Makinesi Parlatıcısı
Hemen çay dökülen bölgeye bulaşık makinesi parlatıcısını bir miktar dökün ve yaklaşık 1 saat kadar bekleyin. Bekledikten sonra soğuk havlu ile bölgeyi temizleyin. Dairesel hareketler çizerek temizlerseniz çay lekesinin yok oluşuna şahit olabilirsiniz.
Bu noktada dökülen çayın şekerli yada şekersiz mi olduğu oldukça önemlidir. Genel olarak şekersiz çay lekelerinin çıkması daha kolaydır. Arap sabunu oldukça bilindik yöntemler arasında yer alır. Bir kap içerisine arap sabunu ile su karışımı yapabilir ve yine bir bez yardımıyla halıyı temizleyebilirsiniz.
Renkli kıyafetlerdeki çay lekesi nasıl çıkar
Yalnızca bastırdığınızdan emin olun; ovalamak lekeyi daha kötü yapacaktır. Daha sonra Vani̇sh Kosla Multi̇power Deterjan Güçlendi̇ri̇ci̇ veya Vani̇sh Kosla Multi̇power Deterjan Güçlendi̇ri̇ci̇ Toz kullanarak makinenizde yıkayın.
Çay Lekesini Çıkarmak İçin Püf Noktalar
Kıyafete dökülen çayda kıyafetin ters çevrilerek suda bekletilmesi, sonrasında temizlenmesi önem arz ediyor. Deri koltuk genellikle bir problem yaratmıyor, ıslak mendil ya da havlu yetiyor. Halılarda ise çamaşır suyu ya da farklı leke çıkarıcı alternatifler ile çözüm sağlanıyor.
Kurumuş Çay Lekesi Nasıl Çıkar? Yüzeydeki çay lekesi kuruduktan sonra çıkarılması daha zor bir leke halini alacaktır. Kurumuş çay lekelerinin temizlenmesi için kullanacağınız en etkili yöntem limonlu su ile temizlik işleminin yapılmasıdır.
Dış yüzey temizliğini nemli bir bez ve az miktarda bulaşık deterjanıyla yapabilirsiniz. Çay makinenizin elektronik aksamlarına su gelmemesine özen gösterin. Çay makinenizi, parçaları ve yüzeyi kuruduktan sonra kullanmaya devam edebilirsiniz.
Ayrıca Porçöz Pas ve Kireç Çözücü, inşaat ve moloz artığı bulunan yüzeylerin temizliğinde de en büyük yardımcınız. Pas ve kireç lekelerinin kesin çözümü Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü, kireç bağlamış çaydanlık ya da su ısıtıcısına doğrudan dökün. Porçöz, kireçli bölgeye etki ederken bir ses çıkarır.
Çaydanlık, kettle gibi aletlerde kirecin sökülmesinde kullanılır. 1 çay kaşığı limon tuzunu çaydanlıkta sıcak su çözdürün. Kireç birikintileri hızlıca kaybolacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri