Düzenli beslenme konsantrasyonu artırır ve enerji seviyesini düzenler. C vitamini içeren çilek, kivi, portakal gibi meyveler ve E vitamini içeriği yüksek badem, ceviz, fındık gibi besinler, enerji vererek zihni açarlar. Enerji değeri yüksek besinler yerine besin değeri yüksek besinler tercih edilmelidir.
İlgili 45 soru bulundu
Temelde zekâ doğuştan gelir ve büyük ölçüde kalıtımın etkisiyle belirlenir. Yapılan çalışmalarda çocuğun zekâsı ile ana-babanın zekâsı arasında yüksek düzeyde ilişki olduğu saptanmıştır. Çocuğun zekâ gücü anasıyla babasının zekâ gücü ortalamasına yakındır. Biraz altında ya da üstünde olabilir.
William James Sidis (1 Nisan 1898 – 17 Temmuz 1944), olağanüstü matematik ve dil becerilerine sahip, 290–300 IQ ortalaması ile tüm zamanların en zeki insanı olarak kayıtlara geçmiş Amerikalı matematikçidir.
1 Nisan 1898 ile 17 Temmuz 1944 yılları arasında yaşamış Amerikalı matematikçi William James Sidis halen dünyanın en zeki insanı olarak kabul edilmektedir.
Listenin zirvesinde Eskişehir yer alırken son sıraya ise Denizli yerleşti.
Kolay ezber yapmak isteyenlerin sıvı yağlı havuç salatası yemeleri öneriliyor. Havuç içinde beyin metabolizmasını canlandıran enzimlere sahiptir. Ayrıca ananas, zencefil, kimyon, avokado ve baharatlar öğrenme konusunda çok etkilidir. Zencefil ve kimyonun diğer bir özelliği de beynin yeni fikirler üretmesini sağlar.
Elma, A vitamini ve lif bakımından zengindir. Hafızayı güçlendiren ve konsantrasyon eksikliğini gideren elma, yılın dört mevsimi tüketilebilir. Demir ve folik asit bakımından zengin olan ceviz, beyne iyi gelen kuruyemişler arasında yer alıyor. her gün 2 ya da 3 tane ceviz yemek hafızayı güçlendirir.
Su İçmeyi İhmal Etmeyin
Su içmek tüm vücut fonksiyonlarının etkileşiminde faydalı olduğu kadar; zekâ geliştirmede de oldukça etkili bir yöntemdir. Bilimsel araştırmalar gün boyu yeterli miktarda içilen suyun, vücudun sıvı dengesini sağladığı ve oksijenin beyne daha etkin şekilde ulaşmasını sağladığını göstermiştir.
Protein deposu yumurta çocukların zihinsel gelişiminde önemli rol oynuyor. Prof. Dr. Mocan, 'Günde 2 yumurta fiziksel gelişimi hızlandırırken, zekayı da geliştiriyor' diyor.
Aktif öğrenme – Yeni şeyler öğrenmek beyinde yeni bağlantılar kurmanıza neden olur. Örneğin satranç oynamak, yeni bir spor yapmak ya da yeni bir dil öğrenmek gerçekten IQ skorunuzu arttırabilir. Geçen yıl yapılan bir araştırma yeni bir dil öğrenmenin IQ skorunu önemli derecede arttırabileceğini gösterdi.
Türkiye'nin ortalama IQ'sunu 94 belirlemiş çalışma baz alındığı takdirde en yüksek zekâ seviyesine ait bölgeyi y. 98 puanla Batı Marmara, en düşük seviyeye sahip bölgeyi ise y. 86 puanla Güneydoğu Anadolu oluşturmaktadır. Bu bölgesel farkları açıklamak için çeşitli teoriler öne sürülmüştür.
3- GÜÇLÜ HAFIZA
Zeki insanlar, bilgiye değer verir, hafızalarını bu konuda eğitirler ve ileride ihtiyacı olabilecek bilgileri daha derli toplu saklamak konusunda uzmanlaşmışlardır.
Bu Hintli çocuk, dünyanın en akıllı çocuğu olarak nitelendiriliyor... İsmi Akrit Jaswal ve ünvanını kesinlikle hakediyor. IQ'su 146 ve bir milyar nüfuslu Hindistan'daki en zeki insan olarak kabul ediliyor. 2000 yılında evinde ilk cerrahi müdahaleyi gerçekleştirince, tüm dünya onun adını duydu.
IQ'su 180-220 arasındaydı. Albert Einstein IQ seviyesi farklı değerlendirmelerle 205'ten 225'e kadar çıkan, Alman doğumlu teorik fizikçi ve bilim filozofuydu.
Eğitimde IQ testleri çoğu zaman bir çocuğun öğrenme engeli olup olmadığını ölçmek üzere kullanılır. IQ testinin öncelikli amacı çocuğun öğrenme potansiyelini yani zeka düzeyini ölçmek olarak tanımlanır.
Zeka gelişimini belirleyen birçok aktör vardır. Zeka sadece x kromozomundan gelmez. Ancak anne ve baba genleri zeka da etkilidir. Anne ve baba dan ayrı olarak alınan vitamin ve düzenli beslenme de zeka gelişiminde etkilidir.
LQ yani Language Quotient – Dil Zekası , Harvard Üniversitesi akademisyenlerinden Howard Gardner'in “Çoklu Zeka Teorisi”ne göre saptanan, 9 zeka türünden biridir.
Eski anlayışa göre zekâ, doğumla birlikte belirlenmiş olan, sabit ve değiştirilemeyecek bir kavramken günümüzde birçok alt yetenekten meydana geliyor. Bu yetenekler doğuştan getirildiği gibi sonradan da kazanılır ya da geliştirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri