Kilitlenmiş Android telefonu kurtarma modunda açmak için; Power (açma kapama) ve Ses Açma tuşuna aynı anda bir süre basmak gerekiyor. Telefon kurtarma modu ile açıldığında yine ses düğmeleri kullanılarak ” sistemi yeniden başlat ” seçeneği üzerine gelip, yine power düğmesine basılarak telefon yeniden başlatılabilir.
Güç düğmesini basılı tutun
Öncelikle, telefonunuzun Güç düğmesini 5-7 saniye süreyle basılı tutmayı deneyin. Bu işlem genellikle telefonun yeniden başlatılmasını sağlar.
Android cihazınızın açılmıyorsa nedeni donanımsal bir arıza olabileceği gibi yazılımsal bazı sorunlar da olabilir. Eğer android cihazınızın bataryası ömrünü tamamladıysa tablet ya da telefonunuz bataryadan yeterli miktarda güç elde edemediği için açılmayabilir.
Yukarıda belirttiğimiz tuş kombinasyonunu gerçekleştirmek için ilk başta ses aç tuşuna hızlı bir şekilde basın ve bırakın daha sonra ses azaltma tuşuna basın ve bırakın son adım olarak yan tuşa basılı bir şekilde parmağınızı tutun.
Genellikle Android telefonları, güç ve ses açma tuşuna 10 saniye basılı tutarak yeniden başlamaya zorlanır. Güç ve ses açma tuşları bir tepki vermezse tam tersini yani güç ve ses kısma tuşlarını deneyebilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Kilitlenmiş Android telefonu kurtarma modunda açmak için; Power (açma kapama) ve Ses Açma tuşuna aynı anda bir süre basmak gerekiyor. Telefon kurtarma modu ile açıldığında yine ses düğmeleri kullanılarak ” sistemi yeniden başlat ” seçeneği üzerine gelip, yine power düğmesine basılarak telefon yeniden başlatılabilir.
Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir. Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır. Ancak BTK tarafından yurtdışından gelen telefonların kullanım hakkı her yılbaşında 120 gün (4 ay) olarak sıfırlanır.
Telefonun kendi kendine açılıp kapanması donanımsal sebeplerden dolayı gerçekleşebilmekte. Anakart bu noktada en sık yaşanan sorunlardan biri. Anakartta meydana gelen bir arıza telefonunuzun döngüye girmesine sebep olabilmekte. Anakartta yaşanan arızalarda en iyi çözüm teknik bir servisten destek almak.
Zira telefonun batarya dolu olmasına rağmen kapanması, pilin artık ömrünü tamamladığı anlamına geliyor. Bu noktada bataryanın şarj yüzdesi yıpranmalar nedeniyle yanlış hesaplanıyor. Böylelikle dolu gibi görünen pil artık şarj tutma yeteneğini kaybettiği için durduk yere kapanmaya başlıyor.
Telefonun bozulması durumunda kullanılan ve yedek telefon olarak ifade edilen cihazlar için yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. IMEI klonlama sürecinin önüne geçilmesi için 1 yıl boyunca sinyal alınmayan cihazlar BTK tarafından iletişime kapatılacak.
En İyi Cevaplar. Telefonun eğer hala açılmadıysa; Telefon şarja takılıyken ses açma, orta tuş ve açma tuşuna aynı anda basılı tut yaklaşık 10sn boyunca büyük bir ihtimalle düzelecektir.
Sorun gider. Cihazınızı yeniden başlatmak için Güç ve Sesi Açma butonlarını en az sekiz saniye süresince basılı tutun. Telefonunuz yanıt vermiyorsa, telefonunuzu şarja takın ve 30 dakika kadar şarj olmasına izin verin, ardından tekrar deneyin.
Telefon neden şarj olmuyor 📴
iPhone veya Android telefonunuzun şarj olmamasının birkaç nedeni olabilir. Kablo, şarj cihazı, priz veya adaptör arızalanmış olabilir. Şarj bağlantı noktasında kir ve pislik birikmiş olabilir. Şarj işlemini kesintiye uğratan bir uygulama yüklü olabilir.
Soru: Telefon çalışıyor ama ekran karanlık? Cevap: Reset atılması tavsiye edilir, batarya ve şarj durumu kontrol edilmelidir. Soru: Telefon Çalışıyor Ama Ekran Gelmiyor? Cevap: Android cihazlarda ses tuşu + power tuşu iOS cihazlarda Power tuşu + Home tuşu basılı tutulup restart denenebilir.
Eğer telefon darbe almamış ve su ile temas etmemiş ise; aynı zamanda telefonun ışığı yamıyor ve bildirimler gelmiyor ise bataryanın bozulmuş olmasından şüphelenilmelidir. Bataryanın değiştirilmesinden başka seçenek bulunmamaktadır.
Tam dolu şarj, pil performansı için olumlu bir şey değil. Ayrıca pilin tamamen bitmesini beklemeniz de doğru değil. Kısacası pilin ne tam dolu ne de tam boş olmaması gerekiyor. Pilden en yüksek verimi alabilmek için genelde şarjını %50'nin üzerinde tutmanız gerekir.
Telefonun Şarjı Bitip Kapanması Zararlı mı? Telefonunuzun şarjı tamamen bittikten sonra kendiliğinden kapanması, genellikle zararlı değildir. Ancak bu sık sık yaşanıyorsa, batarya ömrünü kısaltabilir.
Cihazın kapalı olduğundan emin olduktan sonra Ses Yükseltme + Home Tuşu + Güç Tuşu kombinasyonuna aynı anda basın. Çoğu Samsung akıllı telefonunda kullanılan Recovery Mode kombinasyonu budur.
Telefonların aşırı ısınması genellikle yaygın nedenlerden kaynaklanır. Bunlar aşırı kullanım veya bir Bluetooth hoparlöre çok uzun süre bağlı kalma durumu olabilir. Isınma sorununu gidermek amacıyla birkaç uygulamayı kapatmış veya cihazınızı yeniden başlatmış olabilirsiniz.
Telefonunuzdaki yüklü bir uygulama sistem kaynaklarını çok fazla tüketiyorsa telefonun kilitlenmesine/donmasına yol açabilir. Bunu engellemek ya da sorunu çözmek için telefonun kilitlenmesine neden olan uygulamayı kaldırmanız gerekmektedir.
IMEI kaydı yaptırılmadığı için Türkiye'de kullanıma kapanan cihaz tekrar yurt dışına çıkıldığında o ülkede kullanılmaktadır. Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir. Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır.
T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.
2023 IMEI ÜCRETİ NE KADAR? 2023 yılında yurtdışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti yüzde 123 artışla 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri