6136 numaralı kanunun 4. maddesine göre taşınması ve satılması yasaktır.
Bıçak taşımak, Türkiye'de genel olarak suç olarak kabul edilir. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 191. maddesi, genel güvenliği, huzuru ve düzeni bozabilecek her türlü aleti izinsiz olarak taşımayı suç kabul eder.
Çakı, açılıp kapanan bir veya birkaç ağızlı küçük cep bıçağıdır. Sustalı olmayan çakının kişilerin üzerinde bulundurulması ve taşınması serbesttir. Kesici kısmı 15 cm olan bıçağın bulundurulması ve taşınmasının serbest olduğu yönünde Kriminal laboratuvar raporları bulunmaktadır.
Ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.
Türkiye'de bıçak taşımak genel olarak suç teşkil etmez.
İlgili 42 soru bulundu
Avm lere Çakı İle Girilir Mi? Avm gibi toplu alanlarda ruhsatlı silahların girişine izin verilir iken çakı, muşta gibi delici kesici bıçakların ve aletlerle girilmesi ve bulundurulması yasak olarak iletiliyor.
Çakı, bıçak veya muşta gibi delici ve kesici aletlerin taşınması durumunda Kabahatler Kanunu'na göre 189 Türk Lirası idari para cezası verilebilir.
Saldırı veya savunma amacıyla üretilmiş olmayan bıçaklar taşınabilir. Örneğin, bir İsviçre çakısını üzerinizde taşıyabilirsiniz. “Multi tool” adıyla anılan çok amaçlı aletlerin parçası olan bıçaklar da taşınabilir. Bunun dışında zanaat ve hobi gibi kullanılan kısa namlulu oyma ve deşme bıçakları da taşınabilir.
Polisin El Koyma Yetkisi:Polis, bıçak taşımanın yasal olup olmadığını belirlemek için yetkilidir. Eğer polis, kişinin bıçağı yasa dışı bir amaçla taşıdığını düşünürse, el koyma yetkisine sahiptir.
Ateşli Silahlar ve Bıçaklar
Kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala,kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin satışı yasaktır.
Kabahatler Kanunu'na göre delici, kesici, öldürücü, yaralayıcı alet taşıyan kişiler işleme tabi olup, söz konusu kişilere 189 Türk Lirası para cezası ya da Adli Sicil Kayıtları incelenerek ya da hal ve şartlara göre kişinin saldırıda kullanma amaçlı bulundurma durumuna göre 3 aya kadar hapis cezası verilmektedir.
argoda şişe benzeyen ince bıçaklara verilen ad. maket bıçağı * da bu kategoriye girer. yaygın inanışa göre, kesiği çok ince ve derin olabildiği için dikiş atması çok zor olur(muş) *.
6136 sayılı kanun uyarınca istasyon ve araçlara her türlü delici, kesici aletler ile girmek ve bunlarla seyahat etmek yasaktır.
Kredi Kartı Şeklinde Bıçak emniyetten izin belgeli. Emniyet Müdürlüğünden İzin Belgelidir. İzin Belgesi Olmayan Bıçaklar Ateş Li Silah Kategorisine Girer Ve İzinsiz Satışı Yasaktır.
Gümrükten çakı,silah, bıçak gibi silah türevi hiçbirşey geçemez.
6136 sayılı kanun kapsamına girmeyen "Kelebek" ve "Sallama" diye tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen çeşitli bıçaklar ve benzeri aletlerin maksat dışı olarak taşınmasının yasaklanması ve buna uymayanlara idari para cezası uygulanmasına ilişkin karar aldı.
Sustalının amacı insana zarar vermektir. Otomatik açılma mekanizmalı tüm bıçaklar da benzer bir mantıkla yasaklanmıştır. Karambit bıçaklar da son derece küçük olmalarına rağmen, yasaktır.
silah kullanmaya yetkilidir. Polis, yedinci fıkranın (c) bendi kapsamında silah kullanmadan önce kişiye duyabileceği şekilde "dur" çağrısında bulunur. Kişinin bu çağrıya uymayarak kaçmaya devam etmesi halinde, önce uyarı amacıyla silahla ateş edilebilir.
Emniyet Teşkilatı Disiplin Tüzüğü'nün 7. maddesinin (C) fıkrasının 2. bendine göre "Devlet malı araç, gereç, silah ve mermisini ihmal nedeniyle yitirmek eylemi "20 ay uzun süreli durdurma" cezasını gerektirmektedir.
kanuni düzenlemeye göre kesici delici. saldırı amaçlı kullanılabilecek. bıçak çakı ve pala gibi tüm aletlerin taşınması. izin olmadığı müddetçe suçtur.
“Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Suçun yargı görevi yapan kişilere karşı işlenmesi halinde, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Artırılan güvenlik önlemleri kapsamında yolcu beraberinde kesici, delici, yanıcı, parlayıcı her türlü materyalin bulunması uçuş güvenliği açısından yasaklanmış bulunmaktadır. Bu nedenle tırnak makası, çakı, ve deodorantlarınız dâhil olmak üzere benzer kişisel eşyalarınızı kargoya vermeniz gerektiğini unutmayın.
Silah taşıma veya bulundurma ruhsatı olan kişilere tanınan mutat miktarda (olağan miktarda) mermi sahibi olma hakkı dışında mermi satın almak, bulundurmak veya taşımak suçtur (6136 sayılı Kanun m. 13).
yivli ateşsiz silahlar ve mermileri ile yivsiz av tüfekleri ve mermilerinin, ev gereçlerinden olan veya tababet, sanayi, tarım, spor için kullanılan aletlerle bir meslek veya sanatın icrası için gerekli bıçak, şiş, raspa ve benzerlerinin kullanılması bu Kanun hükümlerine tabi değildir”.
Muşta, kelebek, bıçak gibi aletler son derece öldürücüdür ve bu nedenle bu aletleri taşımak ile bulundurmak yasak ve suçtur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri