Şiddetli böbrek ve/veya karaciğer yetmezliğinde CONTRAMAL RETARD kullanımı önerilmemektedir. Pediyatrik popülasyon: 12 yaş altındaki çocuklarda kullanımı kontrendikedir. Geriyatrik popülasyon: 75 yaşa kadar, klinik belirgin karaciğer ve böbrek yetmezliği olmayan hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir.
Özel kullanım durumları : Böbrek yetmezliği/Diyaliz hastaları ve Karaciğer yetmezliği : Şiddetli karaciğer ve/veya böbrek yetmezliği olan hastalar CONTRAMAL almamalıdır. Hafif veya orta dereceli yetmezliğiniz varsa, doktorunuz doz aralığını uzatmanızı önerebilir.
Tek bir dozda, emzirmeyi kesmek genellikle gerekli değildir. CONTRAMAL sersemlik, uyuşukluk, baş dönmesi ve bulanık görmeye neden olabilir ve böylece tepkilerinizi bozabilir. Tepkilerinizin etkilendiğini düşünüyorsanız araba veya diğer araçları sürmeyiniz, elektrikli cihazları kullanmayınız, makine çalıştırmayınız.
Yetişkinlerde ve 12 yaşın üzerindeki gençlerde : Başlangıç dozu sabah ve akşam olacak şekilde günde iki kez 50-100 mg tramadol hidroklorürdür. Eğer ağrı tedavisi etkisiz kalırsa doz günde iki kez 150-200 mg tramadol hidroklorüre yükseltilebilir.
– CONTRAMAL'in bağımlılık potansiyeli düşüktür. Uzun dönem kullanımda tolerans, fiziksel ve psikolojik bağımlılık gelişebilir. İlaç kötüye kullanımına veya bağımlılığa yatkın hastalarda CONTRAMAL tedavisi kısa sürelerde ve ciddi tıbbi gözetim altında uygulanmalıdır.
İlgili 17 soru bulundu
– CONTRAMAL RETARD ile benzodiazepinler veya ilgili maddeler gibi sedatif tıbbi ürünlerin birlikte kullanımı sedasyon, solunum depresyonu, koma ve ölüme neden olabilir. Bu riskler nedeniyle, bu sedatif ilaçlarla birlikte reçeteleme alternatif tedavi seçeneklerinin mümkün olmadığı hastalar için saklanmalıdır.
Söz konusu ilacın mutlaka “Normal Reçete” ile verilmesi, reçetelerin eczanede alıkonulması ve Reçete Kayıt Defteri' ne işlenmesi gerekmektedir.
Tramadol ülkemizde farklı jenerik isimleri olan müstahzarlar içerisinde bulunuyor. Piyasada bu yazının yazımı itibariyle en sık bulunabilecek müstahzarlar şu şekilde: Contramal, Fixdol, Tradolex, Tramadolor, Tramosel ve Ultramex.
Yetişkinlerde ve 12 yaşın üzerindeki gençlerde:
Olağan doz her 4 ila 6 saatte bir 50-100 mg tramadol hidroklorürdür (bkz. bölüm 5.1). Ağrı orta derecede şiddetli ise 50 mg tramadol hidroklorür uygulanmalıdır. 30 ila 60 dakika içinde yeterli ağrı rahatlaması olmazsa, ilave 50 mg uygulanabilir.
Opioidlerde tipik olduğu gibi, yaygın yan etkiler kabızlık, kaşıntı ve mide bulantısını içerir. Ciddi yan etkiler halüsinasyonlar, nöbetler, serotonin sendromu riskinde artış, uyanıklığın azalması ve bağımlılığı içerebilir. Böbrek veya karaciğer sorunları olanlarda doz değişikliği önerilebilir.
Opioid zehirlenmesinin genel belirtileri arasında kafa karışıklığı, uyuklama, yüzeysel solunum, küçülmüş göz bebekleri, bulantı, kusma, kabızlık ve iştahsızlık sayılabilir. Ayrıca solunumuzun ağır bir şekilde baskılanması da görülebilir.
Böbrek/Karaciğer yetmezliği : Akut ağrılarda günde 1 ya da 2 kez kullanılır. Farklı bir doz düzenlemesine gerek yoktur. Şiddetli karaciğer ve/veya böbrek yetmezliği olan hastalar CONTRAMAL almamalıdır. Hafif veya orta dereceli yetmezliğiniz varsa, doktorunuz doz aralığını uzatmanızı önerebilir.
Hem ağrı kesici ve hem de sarhoş edici etkis biraz gecikmeli geldiği için aşırı doz alma riskini artırır. Tramadol ayrıca baş dönmesine, baş ağrısına ve mide bulantısına neden olabilir.
CONTRAMAL kapsüller daima bütün olarak, bölmeden ve çiğnemeden, yeterli miktarda sıvı ile aç karnına veya yemeklerden sonra alınabilir. Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek /Karaciğer yetmezliği: Böbrek ve/veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda tramadolün eliminasyonu gecikir.
Tramadol (Santral etkili sentetik opioid analjezik): Tek kör, plasebo kontrollü, çapraz, kronometre ile kontrol edilen, iki-periyotlu bir çalışmada cinsel ilişkiden 1-2 saat önce verilen 30 mg Tramadol hidroklorürle %98 oranında başarı bildirilmektedir (Salem ve ark, 2008).Çift-kör, plasebo kontrollü, sabit dozla ...
Ancak etkisi ne yazık ki bununla sınırlı kalmadı. Opioid nedir? Opioidler, afyon haşhaş bitkisinde doğal olarak bulunan ve beyinde ağrının giderilmesi de dahil olmak üzere çeşitli etkiler üretmek için çalışan bir ilaç sınıfı.
adına ruhsatlı olan Tramadol isimli ilaç, formulü ve kontrole tabi madde içermesi nedeniyle Yeşil Reçete ile Verilebilecek İlaçlar Kapsamına alındığı bildirilmiştir.
işlevleri üzerine olası ölümcül etkiler ortaya çıkmıştır. kullanımı, kan basıncında belirgin bir düşme ve solunum baskılanmasında artmaya yol açabilir.
Dağılım: Deri altına veya kas içine enjeksiyondan sonra 10-15 dakika içinde analjezi yerleşir, ½ - 1 saat sonra en yükseğe ulaşır ve 2 - 4 saat sürer.
Tramadol ufak miktarlarda süt ile atılır. Tek bir dozda, emzirmeyi kesmek genellikle gerekli değildir. CONTRAMAL RETARD sersemlik, uyuşukluk, baş dönmesi ve bulanık görmeye neden olabilir ve böylece tepkilerinizi bozabilir.
Alprazolam (Xanax), Clonazepam (Rivotril), Klorazepat (Tranxilene), Diazepam (Diazem, Nervium), Lorazepam (Ativan) psikiyatride sıklıkla tercih ettiğimiz benzodiazepin grubu ilaçlardır.
Ana maddesi alprazolam olan Xanax, benzeodiazepin isimli, oldukça hızlı sonuç veren sakinleştiriciler ailesine dahildir. Kısa sürede etki eder ve talimatlara uygun bir şekilde kullanıldığında tedavi sürecinde son derece faydalıdır.
Mor reçete:
Kan ve kan ürünleri için düzenlenen reçetelerdir.
Siyah Kutu Uyarısı (Black Boxed Warning): Siyah kutu uyarısı FDA tarafından reçete ile satılan ilaçlara konulan en sert uyarı şeklidir. Siyah çerçeveli kutu içindeki bu uyarılar, bir ilacın hastaneye yatırma hatta, ölümcül de olabilecek çok ciddi yan etkilere sahip olabileceğini gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri