Asetilsalisilik asit, trombosit olarak adlandırılan pıhtılaşma hücrelerinin kümeleşmesini önleyerek etkisini gösterir. Bu özelliği nedeniyle çeşitli kalp hastalıklarında kullanılır. CORASPIN, 30 tabletlik ambalajlarda sunulmaktadır. Tabletler beyaz renklidir.
Asetilsalisilik asit grubu: Aspirin, Coraspin, Ecopirin tümü benzer ilaçlardır. Klopidogrel grubu: Plavix, karum, pingel hepsi aynı ilaçtır.
Kalp hastası olmayan kişilerin kardiyovasküler hastalıkları önlemede Coraspin, ikincil korumada çok faydalıdır. Hatta bu ilaç 'Harika İlaç' diye adlandırılmıştır. Ancak birincil korumada aspirin kullanımına dair çok güçlü kanıtlar yoktur. Bu nedenle ancak seçilmiş hastalarda Coraspin kullanımı önerilmektedir.
Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça, uzun süreli damar tıkanıklığı tedavisinde günde 3-4 kere 1 tablet, felç önlenmesinde ve geçici felçlerde günde 1-2 kere 1 tablet, yeni kalp krizinin önlenmesinde ve göğüs ağrısında günde 1-2 kere 1 tablet, risk altındaki hastalarda kalp damarlarında tıkanmanın önlenmesinde ...
Aspirin baş ağrısından, bilek ağrısına; romatizmal ağrılardan diş ağrısına kadar her türlü ağrıda ilk akla gelen çözüm yollarından biridir. Aspirinin bir diğer bilinen özelliği de ateş düşürücü olmasıdır. Bu nedenle özellikle çocukluk döneminde sıkça kullanılır.
İlgili 40 soru bulundu
50'li, 60'lı ve 70'li yaşlarındaki 164 bin 225 kişiyi inceleyen bilim insanları düzenli Aspirin kullanımının, tehlikeli kanamalarla karşılaşma ihtimalini yüzde 43 artırdığını ortaya çıkardı. Bilim insanları, doktorlar tarafından önerilmediği sürece her gün bir Aspirin almanın tehlikeli olduğu uyarısında bulundu.
ASPİRİN nedir ve ne için kullanılır? ASPİRİN, asetilsalisilik asit adlı etkin maddeyi içeren ağrı kesici, ateş düşürücü, yangı (iltihap) giderici etkilere sahip bir ilaçtır.
Asetilsalisilik asit, trombosit olarak adlandırılan pıhtılaşma hücrelerinin kümeleşmesini önleyerek etkisini gösterir. Bu özelliği nedeniyle çeşitli kalp hastalıklarında kullanılır. CORASPIN, 30 tabletlik ambalajlarda sunulmaktadır. Tabletler beyaz renklidir.
Koroner damar hastalığı bulunan ve aspirin kullanmasına mani bir durumu olmayan tüm hastalar için aspirin yararlıdır ve ömür boyu önerilmektedir. Bilinen kalp hastalığı olmayanlarda, aspirin kullanma kararını hekim vermelidir. Kalp damar hastalığı riski düşük olanların aspirin kullanmasının anlamı yoktur.
Akşam saatlerinde alınması daha uygundur.
Kan sulandırıcı kullanan hastalar greyfurt, kızılcık veya greyfurt suyu tüketmemelidir. Aşırı zencefil, mango, sarımsak, yeşil çay (haftada 1 ) tüketimi sınırlandırılmalıdır. Kan sulandırıcı etkisinden dolayı acı biber kullanılmamalıdır.
Daha önce sindirim yolu kanaması geçirenler, aktif ülseri olanlar, aspirin dışında kan sulandırıcı kullananlar, kanamaya eğilimi olanlar, ağrı kesici -romatizmal ilaç, ginkgo biloba veya omega-3 alanlar, karaciğer veya böbrek hastaları, ileri yaş, fazla alınan alkol, hipertansiyonu kontrol altında olmayanlar.
ZENCEFİL, ZERDEÇAL, IHLAMUR VE TARÇINA DİKKAT
Sarımsakta bulunan ajoen maddesinin de kan sulandırıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Ayrıca yüksek doz E vitamini içeren kabak çekirdeği, somon ve hamsi, maydanoz, ıspanak ve avokado gibi gıdalardan fazla tüketmek de kan sulandırıcı etkiye neden olur.”
Araştırmaların çoğu günlük düşük dozda (81 miligram) aspirinin kalp krizi ve inmeyi önlemede etkili olduğunu göstermektedir. Genel olarak günde 325 mg dan fazla almanın kalp damar sağlığı açışından fazladan sağladığı bir yarar yoktur.
Dr. Selami Albayrak, ateş dürücü, ağrı kesici olarak kullanılan kanı sulandırma etkisi ile bilinen aspirinin çok farklı bir faydasını buldu. Yaşları 48 ilâ 47 arasındaki 184 erkek üzerinde inceleme yapan bilim insanları, asprinin ereksiyon sorununu gidermede kullanılabileceğini belirtti.
İdeal kan sulandırıcı ilacın gıdalar ve ilaçlarla etkileşimi bulunmamalı, günlük sabit dozda kullanılmalı ve doz ayarı gerektirmemeli, günde tek doz oral yolla kullanılmalı, etkin dozlarda geniş bir güvenlilik aralığı olmalı ve sürekli kan tahlilleri ile izlem gerektirmemelidir.
Ağır yemek artığı, yağlı kirler ve küf kirlerini mükemmel temizler. Hem mutfak hem de banyo kullanımı için uygundur. Paslanmaz çelik, emaye, kaplı yüzeyler, seramik, porselen, plastik ve boyalı ahşap yüzeylerde güvenle kullanılabilir.
Hatta şiddetli göğüs ağrısı olanların hastaneye giderken, zaman geçirmemek için mutlaka aspirin* (500 mg tablet) çiğnemelerinde yarar vardır. Hastanede damardan verilebilen kan sulandırıcı ilaç olan heparin tedavisi de başlatılır.
Özellikle kalp ve damar hastalıklarında sık sık başvurulan aspirin, kanı sulandırarak damar içi dolaşımı rahatlatır. Kandaki pıhtılaşma faktörlerine de etkisi bilinmektedir. Trombositlere nufüz ederek pıhtının oluşumunu geciktirir.
Pek çok romatolog günümüzde aspirini ağrı kesici, iltihap giderici olarak kullanmamaktadır.
ASPİRİN PLUS C, 10 tabletlik ambalajlarda sunulur. 16 yaş ve üstü ergenlerde ve erişkinlerde, soğuk algınlığı ve nezle ile ilişkili ağrı ve ateş durumunda kullanılır.
Arteriyel kan damarları ile ilgili operasyon ve diğer girişimleri takiben [Perkütan translüminal koroner anjiyoplasti (PTKA), koroner arter by-pass grefti (KABG)] tromboz profilaksisinde: 1x1 tablet/gün. Riskli hasta gruplarında geçici iskemik ataklar ve serebral infarktüsün önlenmesinde: 1-3x1 tablet/gün.
Örneğin 55 yaşında erkek bir bireyde şeker hastalığı var ve sigara içiyorsa aspirin önerilmektedir, ya da 65 yaşında bir kadın bireyde şeker hastalığı var ve kötü kolesterol yüksekse aspirin önerilmektedir.
İlaç Diz kireçlenmesi tedavilerinde ilaç olarak ilk tercihler, ağrı kesicilerdir. Parasetamol ve aspirin benzeri basit ağrı kesici ilaçlar, ilk aşamalarda oldukça etkilidir. Romatizma oluşumuna ve ilerlemesine etki eden non- steroid antienflamatuar ilaçlar, yani romatizma ilaçları önemli bir seçenek oluşturmaktadır.
Ezilerek limona yedirilen ilaç karışımı, cilde ince bir tabaka hâlinde uygulanır. Yapışkan bir kıvama gelen karışım, 10 dakika kadar bekletildikten sonra ılık su ile yavaşça ciltten temizlenir. Düzenli olarak uygulandığında ciltteki kırışıklıklara iyi geldiği söylenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri