Çörek otu bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardım eder. Kanserle savaşırken yine destekçininiz olabilir. Sindirim sistemleri sorunlarından şişkinlik giderici bir etki gösterir. Antihistamin gibi bir etkiyle alerjik reaksiyonların azaltılmasında etkili olabilir.
Yaraların iyileşmesini hızlandırması, adet döngüsünü düzenlemeye yardımcı olması, sindirim sistemini koruyucu etkisi çörek otunun faydaları arasında gösterilir. Çörek otu yağının tümör önleyici etkisinden dolayı; meme, cilt, karaciğer ve kolon kanserinde faydalı etkileri gözlemlenmiştir.
Aç karnına çörek otu tüketmek hazmı ve sindirimi kolaylaştırabilir; tokluk hissi sağlayabilir. İçeriğindeki antioksidan bileşenler nedeniyle vücuttaki zararlı toksinleri atabilir; bu özelliği ile kronik hastalıklara iyi gelebilir.
Sık kullanım formu yağ ve toz şeklinde olan çörek otu, poğaça, börek gibi hamur işlerinin yanı sıra çorba, salata ve mezelere lezzet vermesi için de kullanılır. Günlük tüketimi 1 çay kaşığı şeklinde önerilen çörek otunun sıklıkla kullanılan yağının da 1 tatlı kaşığı olarak tüketilmesi önerilir.
Öğütülmüş çörek otu, bekletildiğinden dolayı içerdiği mucizevî faydaları kaybetmektedir. Bu yüzden tohum halinde satın alınıp, el değirmenlerinde öğütülerek kullanılmalıdır. Eğer öğütülmeden, tohum halinde tüketilirse sindirimi çok zor olabilmektedir. Bu nedenle öğütülerek veya çiğnenerek tüketilmelidir.
İlgili 16 soru bulundu
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çörek otu için: "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." buyurmuşlardır. Ayrıca çörek otu yağının iyileştirici ve güzelleştirici olması nedeniyle Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.
Evde direk tohum şeklinde veya öğüterek soslarda, salatalarda, yemeklerde ve çeşitli yiyeceklerde kullanılabilir. Diğer yandan çörek otu yağı çıkarılarak da kullanılabilir. Çörek otu yağı, çörek otundan elde edilen bitkisel bir yağdır.
Çörek otunun fazla tüketilmesi insan sağlığına bazen zarar verebiliyor. Bu otun düzenli bir seviyede kullanılması daha iyi olacaktır. Fazla tüketilmesi durumunda ortaya kansızlık gibi durumlar çıkabiliyor. Hamilelik döneminde kullanılması sakıncalı olan bir ot çeşididir.
Bu etkinin devam etmesi için çörekotu nu ömür boyu almak gerekir. Etkinin devamı için alınmasına 2 günden fazla ara verilmemelidir. Tam şifa elde edildikten sonra bırakılırsa hastalık tekrar nüks edebilir. Ortalama 6 aylık süre tüm hastalıklar için kesin süre değildir.
Çörekotu, zeytinyağı ve yoğurt ile yapılacak karışım kabızlığı hemen kesecek daha sağlıklı bir sindirim sistemi sağlayacaktır. Özellikle çörekotu sindirim sistemi üzerine inanılmaz etkileri olan bir besindir. Ayrıca kilo verme çabasında olan kişilerde çörekotunu sık sık tüketerek sindirim sistemini hızlandırabilir.
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.
Çörek Otu İle Diş Ağrısını Dindirme
İki su bardağı sirkenin içerisine 1 tatlı kaşığı çörek otu atıldıktan sonra kaynatılması gerekir. Soğuması beklendikten sonra yapılan gargara ile ağrılar direkt olarak kesilecektir.
Çörek otu tek başına sizi zayıflatmaz fakat kilo vermenize destek olur. Vücuda enerji veren çörek otu yağı, ölçülü tüketildiğinde spor esnasında ihtiyacınız olan gücü size kazandırır.
Binbir derde deva olan çörek otu yağının faydaları saymakla bitmiyor. Sedef, akne, vitiligo gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan çörek otu yağı bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Peki çörek otu yağının faydaları neler, zararları var mı?
Kan sulandırıcı ya da beta bloker ilaç kullanan kişiler de çörek otu yağı kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalıdır. Kan pıhtılaşmasıyla ilgili risk teşkil edebilir. Çörek otu kanama ile ilgili sorun yaratabileceği, kan şekerini düşürebileceği ve uyku sorunu yaşatabileceği ihtimali nedeniyle dikkatli olunmalıdır.
İşte faydalarından bazıları: Kemik, kas ve eklem ağrılarına iyi gelir. Artrit ve romatizma ağrısını geçirmeye fayda sağlar. Bu etkileri için gece yatmadan önce ağrıyan bölge çörekotu yağıyla ovulur.
Çörek otu yağı hem metabolizmayı hızlandırdığı, hem tokluk hissi sağladığı hem de kabızlık sorununu giderdiği için zayıflama konusunda da yardımcı oluyor.
Çörek otu ve bal karışımı ne ise yarar? Çörek otu ve bal karışımının vücuda kuvvet verici, iştah açıcı, idrar sökütücü ve süt arttırıcı etkileri vardır. Mide yanmalarını izale eder. Alerjik durumlarda faydalıdır.
Bir fincan çörekotu tohumu yakılır, elde edilen kül acıdülek suyu ile karıştırılarak uygulanır. 6. İki yumurta sarısı pişirilerek hemoroid fistüllerine uygulanır.
1 dilim ekmek üzerine 3 – 5 damla kadar çörek otu yağı damlatılıp tüketilebilir. Kahvaltı öncesinde aç karnına oral yol ile tüketilebilir. Her iki burun deliğine birer damla olarak damlatılabilir. -
Çörek otunun hem tane hem de yağ formu antimikrobik amaçla kullanılmakta, çörek otu yağı mantar hastalıklarında antifungal olarak etki göstermektedir. Sitotoksik etkisi nedeniyle zehirlenmelerde sıklıkla antidot olarak kullanılmakta, idrar yolları ve böbrek hastalıklarında ise diüretik etkisinden yararlanılmaktadır.
Çörek otu kan şekerini dengeler, sağlıklı bir kalp için yardımcı olur. Kan basıncını sabit tutar. Sindirim sistemini destekler. Anksiyeteyi azaltarak kaliteli bir uykuya yardımcı olur.
Bunun yanı sıra tohum hali de kişilerin kullanımı için önerilir. Burada çörek otunun sağlığa fayda sağlaması için akşam yemeklerinizden ya da sabahları kahvaltılarınızdan önce bir tatlı kaşığı miktarındaki çörek otunu yutmadan çiğneyebilirsiniz.
Çörek Otu Sıkça Sorulan Sorular
%10 indirimle Çınar 1000 gr Çörek Otu 256 TL'ye, %30 indirimle Knorr 60 gr Çörek Otu 13 TL'ye, %10 indirimle Hanzade 100 gr Tane Çörek Otu 48 TL'ye, %44 indirimle Çörek Otu 250g 54 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Çörek otu yağının faydaları arasında antioksidan, antibakteriyel, antifungal (mantar önleyici), enflamasyon (iltihap) giderici, şeker ve tansiyon düşürücü etkiler yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri