Çörek otu çayı vücuttan toksinlerin atılmasına destek olur. Ayrıca karaciğer, böbrekler ve boşaltım sistemi sağlığı için de destekleyicidir. Gaz problemi için de bazı kişilerde çörek otu çayı rahatlatıcı bir etki oluşturabilmektedir. Zayıflamak istiyorsanız çörek otu çayını da diyet listenize ekleyebilirsiniz.
Öncelikle çay için bir bardak su kaynatılır. Kaynamış su içerisine ortalama bir çay kaşığı kurutulmuş otu eklenir. Daha sonra üzeri kapatılarak 5 dakika kadar demlenir. Ardından çörek otunu süzüp tüketebilirsiniz.
Pek çok derde deva çörek otu suyla içilebilir. O halde çörek otu nasıl kaynatılır? Direkt çörek otu çayı yapmak için kaynatılan bir bardak suya silme bir çay kaşığı çörek otu eklenir. Çörek otu eklendikten sonra bir süre demlenmeye bırakılan çay içime hazır hale gelir.
Mikrop, virüs ve mantarlara karşı öldürücü etkiye sahip olan çörek otu, ifraz boşaltıcı ve solunum borusunu genişleticidir. Ayrıca çörek otu, kan şekerini de düşürür. Damar hastalıklarını önler ve hazmı kolaylaştırır. Çörek otu ayrıca idrar söktürücü özelliği ile safraya da iyi gelir.
İlk olarak yapılacak olan çay için bir bardak sıcak su kaynatılması gerekir. Suyun kaynamasıyla birlikte içerisine bir çay kaşığı veya tatlı kaşığı kurutulmuş çörek otu koyulur. Daha sonra üzerinin kapatılmasıyla 5 ile 7 dakika arasında bekletilir.
İlgili 21 soru bulundu
Çörek otu bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardım eder. Kanserle savaşırken yine destekçininiz olabilir. Sindirim sistemleri sorunlarından şişkinlik giderici bir etki gösterir. Antihistamin gibi bir etkiyle alerjik reaksiyonların azaltılmasında etkili olabilir.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çörek otu için: "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." buyurmuşlardır. Ayrıca çörek otu yağının iyileştirici ve güzelleştirici olması nedeniyle Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.
Çörek Otu Yağını Kimler Kullanamaz? Hamileler, emziren kadınlar, şeker hastaları, tansiyon ve kanama bozuklukları olanlar ve düzenli ilaç kullanan kişiler çörek otu yağı kullanmadan önce mutlaka bir hekime danışmalıdır.
Smoothie, latte ve çay gibi içeceklerinize de çörek otu yağı ekleyebilirsiniz. Çörek otunun 1 çay kaşığı kadar tüketilmesi önerilir. Çörek otu yağını da yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar tüketebilirsiniz. -Çörek otu bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardım eder.
Çörek otunun sağlığa faydalı olması için kahvaltıda ya da akşam yemeklerinizin öncesinde bir tatlı kaşığı çörek otu yutabilir ya da çiğneyebilirsiniz. Bu midenizi de oldukça rahatlatacaktır.
1 tatlı kaşığı çörek otu, 1 kabuk tarçını 2 bardak soğuk suya atın ve suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra çayı 5 dakika dinlendirmeniz yeterlidir. Sonrasında çayınızı süzerek afiyetle içebilirsiniz. Çörek otu çayı vücuttan toksinlerin atılmasına destek olur.
Eğer öğütülmeden, tohum halinde tüketilirse sindirimi çok zor olabilmektedir. Bu nedenle öğütülerek veya çiğnenerek tüketilmelidir. Çörek otu tohumu, öğünlerden önce bir çay kaşığı kadar çiğnenebilir. Sindirimini kolaylaştırmak için su veya bal kullanılabilir.
Bu etkinin devam etmesi için çörekotu nu ömür boyu almak gerekir. Etkinin devamı için alınmasına 2 günden fazla ara verilmemelidir. Tam şifa elde edildikten sonra bırakılırsa hastalık tekrar nüks edebilir. Ortalama 6 aylık süre tüm hastalıklar için kesin süre değildir.
Çörek otunun faydaları
Hazmı kolaylaştırır, bağırsakları çalıştırır, idrar söktürür. A, E ve C vitaminlerinden dolayı antioksidan üretimine destek vererek toksinleri atar. Düzenli kullanımda kan şekerini düşürür.
Saç, cilt ve iltihap tedavisinde kullanılabilir. Antioksidan ve antiflamatuar özelliği vardır. Birçok hastalığı iyileştiren çörek otu yağı ödem arttırcı ve zayıflatıcı özelliği vardır.
Yoğurt çörek otu karışımı faydaları
Güçlü antioksidan kaynağı olan çörek otu, kanser hücreleriyle savaşarak iç organların sağlığını korumaktadır. Özellikle kolon, prostat ve akciğer kanserlerine karşı koruyucu etkiye sahiptir. Gün içinde yoğurtla karıştırılıp tüketilen çörek otu, diyabet hastalıklarına iyi gelmektedir.
Binbir derde deva olan çörek otu yağının faydaları saymakla bitmiyor. Sedef, akne, vitiligo gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan çörek otu yağı bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Peki çörek otu yağının faydaları neler, zararları var mı?
Aşırı tüketimi insan sağlığına zarar vereceği için kontrollü şekilde tüketmek gerekir. İlk defa çörek otu tüketecek olanlar günde 3 kez bir çay kaşığı kadar tüketim yapabilirler. 2 hafta boyunca bu şekilde tüketim yapılabilir.
Soğuk pres çörek otu yağını aç veya tok karnına içebilirsiniz. Fakat genellikle kahvaltıdan önce aç karnına 1 çay kaşığı tüketebilirsiniz. Eğer ki direkt tüketemezseniz meyve suyu gibi içeceklerinize ekleyerek de tüketebilirsiniz.
Çörek otunun fazla tüketilmesi insan sağlığına bazen zarar verebiliyor. Bu otun düzenli bir seviyede kullanılması daha iyi olacaktır. Fazla tüketilmesi durumunda ortaya kansızlık gibi durumlar çıkabiliyor. Hamilelik döneminde kullanılması sakıncalı olan bir ot çeşididir.
Vücuttaki zehirlerin atılmasını sağlayan çörek otu, kan şekerini de düşürmeye yardımcı bir bitkidir. Mikrop ve virüslere karşı savunma aracı olan çörek otunun diğer faydalarını Diyetisyen Gülhan Koca, şöyle sıraladı: - Sindirime yardımcıdır. Mide ağrılarını azaltır.
Günde bir avuç çörek otu uykusuzluk sorununuzun düzene girmesini sağlayacaktır. Stresli zamanlarda kullandığınızda sizi rahatlatacak zinde ve dinç hissetmenize yardımcı olacaktır.
Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (s.a.v), hastalandığı zaman, bir avuç çörek otu alıp, onu su ve bal ile karıştırıp içerdi" denilmiştir.
Mide dostu olan çörek otu hazmın kolaylaşmasına destek verir. Regl döneminde oluşan ağrıları ve çeşitli sorunları hafifletir. Erken menopozu engeller ve kadınlık hormonunu güçlendirir. Romatizma hastalıklarını iyileştirir.
Öksürüğe iyi gelen çörek otunu çiğnemeden sabahları aç karnına yarım çay kaşığı kadar az su ile hap gibi yutmak, bağırsakları yumuşatarak temizliyor. Çörek otu aynı zamanda hazmı kolaylaştırıp baş ağrısını da hafifletir. Çörek otunun bir diğer faydası da balgamı vücuttan atması olarak bilinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri