"Sizlere şu çörek otunu tavsiye ederim. Zira bunda ölümden başka birçok hastalık için şifa vardır."(C.Sağir,2/53; F.Kadir, 4/338.)
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çörek otu için: "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." buyurmuşlardır. Ayrıca çörek otu yağının iyileştirici ve güzelleştirici olması nedeniyle Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.
Bu hadis-i şerif, Allah'ın zaten her hastalığa çare yarattığına işaret etmektedir. Ebû Hüreyre (r.a.) başka bir hadis-i şerif nakleder ki, Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Ölüm hariç, hiçbir dert yoktur ki, çörek otunda ona karşı bir şifa olmasın.” (Buhari, Tıb 7/12 ve Müslim, Selâm 29, hadis no: 2215).
Bunlar; zeytin, incir, hurma, üzüm ve nardır. Ancak Kuran-ı Kerim'de de bu bitkiler ve yanısıra başka bitki türlerinden de bahsedilmektedir. Kuran-ı Kerim'de bitkilerden bahseden surelere örnek vermek gerekirse, bunlar arasında; “Bitkilerin her birinde düşünen bir insan ve toplum için ibretler vardır”[1].
İlgili 40 soru bulundu
Kur'ân'da haram kılınan gıdalar ise dörtle sınırlıdır. İlgili âyet- lerde bunlar şöyle ifade edilmiştir: “Allah, size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah'tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da, istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur.
Yasak meyve, insanların ilk yaratıldığında yasaklanmasına rağmen yedikleri meyvedir. Daha çok elma olarak bilinir; ancak İslam'da meyve olarak geçmemektedir. Daha çok, yapılan işin kötülüğüne (Tanrı'nın emrine isyan) dikkat çeken bir yaklaşım vardır.
Zencefil İle İlgili Ayetler Nedir? İnsan Suresi, 17. ayet: Orada onlara bir kadeh içirilir ki, karışımı zencefildir.
Yanlarında, saklı yumurta gibi bembeyaz, bakışlarını yalnız onlara tahsis etmiş (onları beğenmiş) ceylan gözlü eşler vardır. Onlar, gün yüzü görmemiş yumurta gibi bembeyazdır. Korunmuş deve kuşu yumurtaları gibidir onlar (her türlü lekeden uzak, korunmuş ve kendilerine hiçbir el değmemiştir).
Ayet. "Mallarını Allah yolunda infak edenlerin örneği, yedi başak bitirmiş ve her başağında yüz tane olan buğday örneği gibidir. Allah, tercihini doğru yapana katkat verir.
Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (s.a.v), hastalandığı zaman, bir avuç çörek otu alıp, onu su ve bal ile karıştırıp içerdi" denilmiştir.
Binbir derde deva olan çörek otu yağının faydaları saymakla bitmiyor. Sedef, akne, vitiligo gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan çörek otu yağı bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Peki çörek otu yağının faydaları neler, zararları var mı?
41 ÇÖREK OTUNA 41 AYETEL KÜRSİ OKU,SONRA CÜZDANINA KOY..! BAK NELER YAŞAYACAKSIN..(Çok kısa sürede) - YouTube.
Yaraların iyileşmesini hızlandırması, adet döngüsünü düzenlemeye yardımcı olması, sindirim sistemini koruyucu etkisi çörek otunun faydaları arasında gösterilir. Çörek otu yağının tümör önleyici etkisinden dolayı; meme, cilt, karaciğer ve kolon kanserinde faydalı etkileri gözlemlenmiştir.
Halk arasında nazar değen kişileri iyileştirmede kullanılan bir baş- ka yöntem tütsü yakmaktır. Tütsü için genellikle üzerlik otu, bunun yanı sıra çörek otu, tuz, kuru karanfil vb. kullanılabilir.
Uzakdoğu ve Orta Asya geleneksel tıbbında asırlardır nefes darlığı, bronşit, kuvvetli öksürük ve nezle gibi hastalıkların tedavisi için yağ buharının solunması yöntemi uygulanır. Sıcak ve korunmasız ortamlarda ise yakılan çörek otu tütsüsü, böceklerin yaklaşmasını engeller.
Kur'an'da “Ahsenü'l-Hâlıkîn” tabirinin kullanılması, başka yaratıcıların varlığını değil, Allah'ın bir varlığı mertebelerinin en güzelinde yaratmış olduğuna dikkat çekmek içindir.
Bunun üzerine Allah o peygambere; 'Onlara; gebe olan hanımlarına ayva yedirmelerini tavsiye et, çünkü bu meyve çocuklara güzellik sağlar. ' diye vahiy etmiştir.”(İhya, IV/278). Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Bakara Suresi, 57. ayet: Bulutları üzerinize gölge kıldık ve size kudret helvası ve bıldırcın indirdik. Size rızık olarak verdiklerimizin temizinden yiyin (dedik). Onlar Bize zulmetmediler, ancak kendi nefislerine zulmettiler.
[Kâfûr]: Tadı ve kokusu diğer içecekleri bastıran cennet içeceği demektir. (Allah'ın) itaatkâr kulları da karışımı (hoş kokulu) “kâfûr” olan, dolu kadehlerden içerler.
İnsan Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 76. suresidir ve toplamda 31 ayetten oluşur. Medine döneminde indirildiğine inanılmaktadır. Sure adını 1. ayette yer alan “insan” teriminden alan bir suredir. Surede insanın yaratılması ve inanan insanların cennetle mükafatlandırılacağından bahsedilmektedir.
Toz zencefili kimler kullanamaz? Kalp hastaları, tansiyon hastaları, bağırsak hastalığı olanlar ve kan sulandırıcı kullanan kişilerin toz zencefil tüketmesi önerilmez.
Sorunun cevabı ise Arı çıktı.
Allah ve Rasülü'nün özel temasta bulundukları insan için mutlak faydalı meyveler olduğunu ve bunların isimlerinin Kuran'da zikredildiğini belirten Bulut, bu meyvelerin zeytin, incir, muz, üzüm, kiraz, nar ve üzüm olduğunu söyledi.
Kur'ân-ı Kerîm'de yirmi üç yerde “hurma ağacı” (nahl, nahle, lîne), “hurma bahçesi” (cennetün / cennâtün min nahîl), “hurma” (nahîl, semerâtü'n-nahl, rutab), “hurma kütüğü” (a'câzü nahl), “hurma dalı” (urcûn) ve “hurma lifi” (mesed) şekillerinde hurmanın bahsi geçmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri