AYAK ALTINA SÜRÜP UYUYUN Uçucu yağlar arasında sayılan çörek otu yağı, ayak altına sürüldüğü takdirde ayak kokusunu önlemeye yardımcı olacaktır.
İltihap önleyici özelliği bulunur
Çörek otu yağı eklem ağrılarına iyi gelir ve romatoid artrit nedeniyle eklemlerdeki ağrıyı hafifletebilir.
Özellikle saman nezlesinde alerjik semptomları iyileştirebilir. Çörek otu ekstratı içeren bir jelin uygulanması akne iyileştirici özellikle gösterebilir. Astım ilaçları kullanılan kişiler, bu ilaçların yanında çörek otu yediklerinde öksürük, hırıltı, solunum ve akciğer şikayetlerinde iyileşme görülebilir.
Kemik, kas ve eklem ağrılarına iyi gelir. Artrit ve romatizma ağrısını geçirmeye fayda sağlar. Bu etkileri için gece yatmadan önce ağrıyan bölge çörek otu yağı ile ovulur.
Çörek otu yağını 2 yemek kaşığı ölçüsünde saç, saç derisi ve cildimizin üzerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada 2 defa tekrarlayabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı organik çörek otu yağını kahvaltıdan önce doğrudan ağzınıza alarak tüketebilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Ayrıca çörek otu yağı da yemeklerde veya cilt bakımında kullanılabilir.
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.
Romatoid artrit (Eklem iltihabı): Çörek otu yağı, enflamasyon (iltihap) giderici özelliğe sahiptir. Bazı çalışmalar bu özelliğiyle çörek otu yağının romatoid artrit belirtilerinin azaltılmasına yardımcı olabileceğini göstermiştir. Romatoid artrit hastaları doktor tavsiyesiyle çörek otu yağından faydalanabilirler.
Lavanta yağı kullanımı kas ağrılarını, eklem ağrılarını, doku zedelenmelerini ve sırt ağrısını hafifletebilir. Ağrıdan etkilenen bölgeye lavanta yağı ile masaj yapılması yaşanan ağrıları hafifletir ve kasları gevşetir. Lavanta yağı, bağırsak faaliyetlerininin artmasına yardımcı olur.
Cilt bakımında yüz bölgesine 3-4 damla, vücut masaj yağı olarak haricen kullanım için; uygulanacak bölgeye 10-20 damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanır. Saç bakımı; şampuan ve saç kremi içerisine her 100 ml.'ye 10-20 damla eklenerek kullanılır.
Öksürük: “Çörek otu yağı öksürüğe iyi gelir mi?” çörek otu yağıyla ilgili en merak edilen soruların başında geliyor. Enfeksiyon sonucu boğazda meydana gelen öksürük ve solunum yolu hastalıklarının etkisini azaltan çörek otu yağının balgam söktürücü etkisi olabileceği de belirtiliyor.
Dahili kullanımı: Astım, bronşit gibi solum yolu hastalıklarının tedavisinde kanıtlanmış etkilere sahiptir. Çörek otu yağı yetişkinlerde günde 3 kez 5'er ml alınabilir. 4-12 yaş arası doz günde 3 kez 2.5 ml, 2-4 yaş arası ise doz günde 3 kez 1'er ml'dir.
Aç karnına çörek otu tüketmek hazmı ve sindirimi kolaylaştırabilir; tokluk hissi sağlayabilir. İçeriğindeki antioksidan bileşenler nedeniyle vücuttaki zararlı toksinleri atabilir; bu özelliği ile kronik hastalıklara iyi gelebilir.
Mide barsak şikâyetlerini gidermede etkili olduğu, çörek otu yağının düz kasları gevşetici özelliği nedeniyle pek çok durumda antispazmodik olarak etki gösterdiği bilinmektedir.
Kalsiyum açısından zengin olan çörek otu, bu noktada kemiklere de iyi gelir. Eklem ağrıları, eklemlerde şişme gibi ortaya çıkabilecek kemik rahatsızlıklarında oldukça faydalıdır.
Banyo sonrasında nemli cildinize masajla uygulandığında cildin nem dengesinin sağlanmasına, rahatlamasına ve canlanmasına . Çörek otu yağının hassas ve zarif ciltler üzerindeki etki ve faydaları çeşitli araştırmalarla literatürlere geçmiştir.
Ayak altına lavanta sürmenin etkisi
Kokusu ve görüntüsüyle oldukça beğenilen lavanta yağı bilhassa ayak altına sürülmesiyle adeta meditasyon sağlıyor. Lavanta yağı uykusuzluk sorunu çekenler için bulunmaz bir nimettir.
Kas ağrısı yaşadığınız anlarda kas gevşetici yağ olarak papatya yağını kullanmalısınız. Papatya yağından alacağınız birkaç damla, kasılan bölgeye sürüldüğünde kısa sürede gevşeme oluşturacaktır. Regl döneminde yaşanan kasılmalar için papatya yağını aromaterapi ve masaj yoluyla kullanabilirsiniz.
ÇÖREK OTU YAĞININ FAYDALARI
- İçinde barındırdığı timokinon bileşeni sayesinde kalp hastalıklarına yol açan homosistein oranını da düşürdüğü gözlemlenmiştir. - Kış aylarında nezle, grip gibi hastalıkların yol açtığı öksürüğe iyi gelir, bronşları temizler. - Eklem ağrıları ve romatizmaya iyi gelir.
Kireçlenme için de hazırladığı kürün, kullananlar tarafından olumlu yorumlar aldığı söylenmektedir. İşte o şifalı kürün listesi: Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı, 1 yemek kaşığı çörek otu yağı, 1 tatlı kaşığı limon yağı, 2 tatlı kaşığı biberiye yağı ve 1 tatlı kaşığı kekik yağı derin bir cam kasede karıştırılır.
Bu kişiden kişiye farklılık gösterir ve etkin bir sonuç için doktor tavsiyesi ve kontrolünde kullanılması önerilmektedir. Öte yandan genel kanı günlük bir tatlı kaşığı çörek otu yağının uzun soluklu (4 aya kadar) kullanılmasının en optimum metodlardan biri olduğu yönündedir.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çörek otu için: "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." buyurmuşlardır. Ayrıca çörek otu yağının iyileştirici ve güzelleştirici olması nedeniyle Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.
Kan yağlarının yükselmesinden dolayı kalp damar hastalıklarının temelinde yer alan damar tıkanıklı şikayetine karşı çörek otu kullanımı kan yağların düzenlenmesinde etkileri sayesinde kandaki yüksek kolesterol ve trigliserit seviyesinin düşürülmesini sağlayabilir.
Cilt bakımı, temizleme ve yeniden yapılandırma etkilerinde aradığınız sonuçlarda bitkisel yardımcılarınızdan biri olacaktır. Cilt sağlığı için kullanabileceğiniz çörek otu yağı çeşitleri cildinize masaj yaparak uygulanır ve hızla emilir. Sağlıklı ve doğal bir güzelliği vurgulamak için kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri