Çörek otu yağı vücutta alerji durumunda üretilen histamin miktarını düşürür. Bu etkisiyle burun akıntısı, hırıltı, öksürük, geniz akıntısı gibi şikayetlerin azalmasına yardımcıdır.
Öksürük: “Çörek otu yağı öksürüğe iyi gelir mi?” çörek otu yağıyla ilgili en merak edilen soruların başında geliyor. Enfeksiyon sonucu boğazda meydana gelen öksürük ve solunum yolu hastalıklarının etkisini azaltan çörek otu yağının balgam söktürücü etkisi olabileceği de belirtiliyor.
· Sinüzite faydalı olan çörek otu yapının aynı zamanda ateş düşürmek için de kullanıldığı bilinmektedir. Doğal çörek otu yağının diğer faydaları içerisinde yer alanlar ise şunlar olmaktadır. · Mide bulantısını giderir. · Midenin iç dokularını korur.
Alerji ve burun tıkanıklığında çörekotu yağı kullanabilirsiniz. Hazırlanışı: Sprey şişesine 10 ml su ve 2 damla. çörekotu yağı ilave edip kullanabilirsiniz.
Çörek otu yağının antiinflamatuar (iltihap ve ödem önleyici) özelliği nedeniyle nefes borusu kaslarını genişlettiği ve bu sonuçla nefes darlığı gibi göğüs hastalıklarının tedavisine yardımcı olacağı ileri sürülmüştür.
İlgili 32 soru bulundu
Çörek otu yağ şeklinde kullanılacaksa; formunun korunması için soğuk sıkım şeklinde tüketilmesi gerekmektedir. Günde 1 çay kaşığı, aç karnına tüketilebilir. Çörek otunun kokusundan rahatsız olanlar geceden veya tok karna tüketebilirler.
Solunum yollarındaki iltihabı azaltmadaki etkisi de bronşit semptomlarının iyileştirilmesine yardımcı olabilir.
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.
Hücrelerin serbest radikallerden koruyan antioksidanlar, çörek otu yağında bolca bulunur. Timokinon bu bileşiklerden biridir. Bu bileşik akciğerler için iyidir, iltihap önleyici ve karaciğer hasarını önlemeye yardımcıdır. KOAH hastalığı olan kişilerde çörek otu yağı, akciğerleri iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Çörek otu yağı, solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruma sağlayabilir ve öksürük, astım gibi solunum problemlerini hafifletebilir.
Geniz akıntısının kaynağı olan mukoza salgısının azaltılması, şikâyetin giderilmesi adına temel hedeftir. Bu amaçla sıklıkla antihistaminik ilaçlar, dekonjestan burun spreyleri veya steroid içerikli intranazal spreyler kullanılır.
Tıkanmış sinüsleri evde kolayca temizlemek için nane yağından yardım alabilirsiniz. Bu etkili yağ sayesinde, birkaç dakika içinde daha rahat nefes almanız mümkün olabilir. Yapmanız gereken ise sıcak suyun içine nane yağından birkaç damla damlatıp çıkan buharı içinize çekmek olacak.
Çörek otu yağı vücutta alerji durumunda üretilen histamin miktarını düşürür. Bu etkisiyle burun akıntısı, hırıltı, öksürük, geniz akıntısı gibi şikayetlerin azalmasına yardımcıdır.
Genizdeki Balgam Nasıl Çıkar? Genizdeki balgamı çıkarmak için tuzlu su gargarası yapmak veya balgam söktürücü bitkisel çaylar içmek gibi yöntemler kullanılabilir. Bu yöntemler boğazı rahatlatarak genizdeki balgamın atılmasına yardımcı olabilir.
Çörek otu yağının gereğinden fazla kullanıldığı durumlarda; - Kan basıncı düşerek, kanın pıhtılaşmasının yavaşlamasına neden olur. Bu yüzden de kanama riskinin artmasına yol açar. - Çörek otu yağının aşırı bir şekilde kullanılması, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilir.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Bu kişiden kişiye farklılık gösterir ve etkin bir sonuç için doktor tavsiyesi ve kontrolünde kullanılması önerilmektedir. Öte yandan genel kanı günlük bir tatlı kaşığı çörek otu yağının uzun soluklu (4 aya kadar) kullanılmasının en optimum metodlardan biri olduğu yönündedir.
Çörek otu yağı antioksidan yanı sıra, A, C, B1, B6, biotin, niasin ve folik asit gibi vitaminler içerir. Çörek otu yağı içeriğinde ki timokinon bileşiği ile kilo vermeye, kan şekerini düzenlemeye, diyabete, yüksek kolesterole, cilt sağlığına, yaralara, kanser ve diyabetin tedavisine yardımcı olur.
Aç karnına çörek otu tüketmek hazmı ve sindirimi kolaylaştırabilir; tokluk hissi sağlayabilir. İçeriğindeki antioksidan bileşenler nedeniyle vücuttaki zararlı toksinleri atabilir; bu özelliği ile kronik hastalıklara iyi gelebilir.
MİDE YANMALARINI GİDERMEDE ALERJİK DURUMLARDA FAYDALIDIR. GÖZLERİ GÜNEŞE VE GÜÇLÜ IŞINLARA KARŞI KORUYARAK KATARAKT OLUŞUMUNU ENGELLER. AKCİĞER VE KARACİĞERİ RAHATLATMADA ETKİLİDİR. AĞRILARDA, SANCILARDA,SOĞUK ALGINLIKLARINDA,KRONİK BRONŞİT VE ÜST SOLUNUM YOLLARINDA, NEFES DARLIĞI, ASTIM VE ÖKSÜRÜĞE KARŞI FAYDALIDIR.
Taze zencefilin kabuğunu soyup ince uçlu rende de bir kaba rendeleyin, çörek otunu ve balı içerisine katıp karıştırıp tüketin. Öksürüğe çok iyi geliyor.
Bu bitkisel yağ ayrıca vücutta üretilmeyen esansiyel yağ asitlerinden linoleik asit ile oleik asit içerir. Bunun yanında A, B1, B6, C, biotin, folik asit, niasin vitaminler ile çinko, magnezyum, kalsiyum, selenyum ve demir gibi mineraller de çörek otu yağı içeriğindedir.
Çörek otu yağının faydaları arasında antioksidan, antibakteriyel, antifungal (mantar önleyici), enflamasyon (iltihap) giderici, şeker ve tansiyon düşürücü etkiler yer almaktadır.
ÇÖREK OTU YAĞI NASIL KULLANILMALIDIR? - Kahvaltıdan önce 1 tatlı kaşığı çörek otu yağını ağız yoluyla alabilirsiniz. - 1 tatlı kaşığı çörek otu yağını doğrudan yemeğinize katarak ya da içtiğiniz suya veya meyve suyuna karıştırarak tüketebilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı sağlık açısından çeşitli faydaları olan bir gıdadır. Yapılan çalışmalar, enfeksiyonla mücadeleye, iltihabı azaltmaya ve ağrıdan kurtarmaya yardımcı olabileceğini önermektedir. Hindistan cevizi yağı da boğazdaki mukoza zarlarının yağlanmasına yardımcı olduğu için çok rahatlatıcıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri