Çörek otu yağı zengin içeriği sayesinde saçları kökten uca besleyerek güçlü hale getiriyor. Saçları kalınlaştıran ve saç diplerinin nefes almasını sağlayarak sağlıklı uzamasına destek olan çörek otu yağı son zamanlarda saç dökülmesi yaşayanlar tarafından çok sık kullanılıyor.
Çörek otu eski zamanlardan beri saç dökülmesini tedavi etme amacıyla kullanılan bir yağdır. Besleyiciliği son derece yüksek bu yağ, aynı zamanda saçı gürleştirir ve yeni saç oluşumuna da yardımcı olur.
Çörek otu yağı, saçın nemini hapsetmeye ve saç tellerini nemlendirmeye yardımcı olabilecek doğal linoleik asit ve oleik asit gibi esansiyel yağ asitleri içerir. Çörek otu yağının düzenli aralıklarla saça uygulanması kuru, kırılmalara müsait veya yıpranmış saçları beslemeye ve nemlendirmeye yardımcı olmaktadır.
Çörek otu yağı sağlıklı yağ kategorisinde olup genellikle bitkisel yağın kullanıldığı alanlarda kullanılabilir. Tüketim maddesi olarak çörek otu yağı da çörek otu gibi salatalarda, soslarda, yemeklerde kullanılabilir. Diğer yandan çörek otu yağı kozmetik olarak, cilt ve saça direkt uygulanabilir.
Bu maskede kullanılan çörek otu yağı saç beyazlaması ve saç dökülmesi sorunlarını önlemektedir. Maskeyi hazırlamak için; tüm yağları bir sprey şişe içinde karıştırın. Hazırlanan karışımı saçlarınıza dipten uca kadar uygulayın. Maskenin saçlarınızda 2 saat kadar kalmasına özen gösterin.
İlgili 15 soru bulundu
2 yemek kaşığı çörek otu yağını avucunuza dökün ve iki elinizin arasında yedirin. Ardından saç derinize masaj yapmaya başlayın. Saçınızın her tarafına iyice yedirdikten sonra köklerden uçlara kadar emildiğine emin olun. Yaklaşık 35-40 dakika beklettikten sonra saç tipinize uygun şampuanla yıkayın.
Çörek otu yağı kıl kökleri ve gözenekleri tıkamaz. Yüzde güvenle kullanılabilir. Antioksidan ve antimikrobiyal etkileri sayesinde aksine sivilcelerin iyileşmesi için kullanılabilir.
Çörek Otu Yağı Saçlara Faydası
Saç derisinin kuruluğundan neden olan kepeklenmeyi engeller. Saçların cansız görünümü herkesin morelini bozar. Saçların canlı ve parlak görünmesini sağlar. Düzenli kullanıldığında saçların beyazlamasına engel olur.
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.
Böbrek hastalığı olanlar için çörek otu yağı tehlikeli olabilir. Ailesinde böbrek sağlığı ile ilgili problemi olan çörek otu yağı tüketiminden kaçınmalıdır. Hamile ve emziren kadınların ise çörek otu yağı tüketiminden kaçınması gerekir.
Bu kişiden kişiye farklılık gösterir ve etkin bir sonuç için doktor tavsiyesi ve kontrolünde kullanılması önerilmektedir. Öte yandan genel kanı günlük bir tatlı kaşığı çörek otu yağının uzun soluklu (4 aya kadar) kullanılmasının en optimum metodlardan biri olduğu yönündedir.
Saçın daha yumuşak ve pürüzsüz görünmesini sağlar. Saç Dökülmesini Azaltma: Kantaron yağının saç köklerini güçlendirir ve saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olur. Saçın Parlaklığını Artırma: Kantaron yağı saça doğal bir parlaklık kazandırarak, saçın daha canlı görünmesine yardımcı olur.
Düzenli ve uzun süre köullanılsa bile çörek otu tüylenmeye neden olmaz. Çörek Otu Yağı Yüze Faydası düşündüğümüzden çok daha fazladır. Ciltte oluşan sivilce ve tıkanan gözenekleri temizler, arınmasına yardımcı olur. Ciltte zamanla oluşan koyu lekeler vardır.
Karışımı hazırladıktan sonra masaj yaparak cildinize uygulayın. 1 saat kadar beklettikten sonra ılık suyla temizleyebilirsiniz.
Sağlıklı saç derisinin oluşumuna yardımcı lavanta yağı faydaları ile daha parlak ve güçlü saç telleri oluşumu mümkün hale gelir. Antimikrobiyal özellikleri sayesinde çeşitli nedenlerle oluşabilen iltihaplanmaları da önlemeye yardımcıdır. Saç derisini güçlendirerek kepek oluşumunun önüne geçer.
Çörek Otu Yağı Zararları Nelerdir? Çörek otu yağının ortaya çıkabileceği yan etkiler kaşıntı ve mide bulantısı şeklinde olabilir. Alerjik reaksiyonlara da neden olabileceğinden, cilde uygulanmadan önce küçük bir deneme yapılması önerilir.
Çörek otu yağının gereğinden fazla kullanıldığı durumlarda; - Kan basıncı düşerek, kanın pıhtılaşmasının yavaşlamasına neden olur. Bu yüzden de kanama riskinin artmasına yol açar. - Çörek otu yağının aşırı bir şekilde kullanılması, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilir.
Kaliteli ve güvenli üretim politikalarıyla kullanıcıların sıkça tercih edilen en iyi çörek otu yağı markalarını; Voonka, Venature, Ocean, Zade Vital, Tab olarak sıralayabiliriz.
İçerisindeki maddeler sayesinde çörek otu yağı cildi güneş ışınlarının zararlı etkisinden koruyucu bir özelliğe sahiptir. Gözenekleri sıkılaştırır.
Bu bitkisel yağ ayrıca vücutta üretilmeyen esansiyel yağ asitlerinden linoleik asit ile oleik asit içerir. Bunun yanında A, B1, B6, C, biotin, folik asit, niasin vitaminler ile çinko, magnezyum, kalsiyum, selenyum ve demir gibi mineraller de çörek otu yağı içeriğindedir.
Aç karnına çörek otu tüketmek hazmı ve sindirimi kolaylaştırabilir; tokluk hissi sağlayabilir. İçeriğindeki antioksidan bileşenler nedeniyle vücuttaki zararlı toksinleri atabilir; bu özelliği ile kronik hastalıklara iyi gelebilir.
Sağlıklı yağlarla dolu bir beslenme düzeni gür ve sağlıklı saçlar için olmazsa olmazdır. İyi kalite protein, iyi yağlar ve omega 3 bu anlamda doğru kaynaklardır. Somon, avokado, fındık, sebze ve meyve gibi temel besinler saçı gürleştirmek için destek alabileceğiniz gıdalardır.
Saçlarınızı toplarken hafif gevşek olacak şekilde toplayabilirsiniz. İnce telli saçlar için maske çeşitleri arasında; zeytinyağı- ezilmiş fındık, sarımsak ezme-bal gibi seçenekler görebilirsiniz. Bunlar dışında badem yağı, avokado yağı, shea yağı, aloe vera gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz.
Duştan sonra saç bakımı yaparken nemlendirici bir saç kremi veya maske uygulayın. Bu işlem, saçınızı nemlendirmeye, beslemeye ve yumuşatmaya yardımcı olacaktır. Saç tipinize uygun bir ürün seçin ve saçınıza uygulayın. Ürünü saç diplerine değil, saçın orta ve uç kısımlarına uygulamanız tavsiye edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri