Çörek otu yağı cildin temiz, pürüzsüz ve bakımlı görünmesini sağlamaktadır. Başta yüz bölümü olmak üzere çeşitli yerlere sürülmesini mümkün olan çörek otu yağı, cilt güzelliği kullanımında bir çorba kaşığı zeytin yağı ile birlikte 4 damla çörek otu yağı yeterli olmaktadır.
Çörek otu yağını cildinize direkt sürebilirsiniz. Herhangi bir şeyle karıştırmaya gerek yoktur. Çörek Otu Yağı Cildi Güzelleştirir Mi? Şifa deposu olan çörek otu cilde de faydaları saymakla bitmeyen bir doğal yağdır.
Çörek otu, A,C ve B vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi çeşitli mineraller içerdiği için cilt için de faydalıdır. Cildi nemlendirir, düzenli kullanımı ciltteki koyu lekelerin açılmasına yardımcı olur, cilde genç bir görünüm sağlar.
Çörek otu yağı cilde faydaları ile dikkat çeken bitkisel yağlardan biridir. Bu yağ içeriği ile akne, yara iyileşmesi, egzama, sedef hastalığı ve vitiligo gibi cilt problemlerinde kullanılır.
Çörek otu yağının nemlendirme özelliği bulunmaktadır. Bu nedenle kuru saç ve cilde sahip kişiler çörek otunu hem saçları hem de ciltleri için kullanabilir. Çörek otu yağının cilt üzerinde diğer bir etkisi ise akne ve sivilceleri gidermesidir.
İlgili 42 soru bulundu
Karışımı hazırladıktan sonra masaj yaparak cildinize uygulayın. 1 saat kadar beklettikten sonra ılık suyla temizleyebilirsiniz. Çörek otu yağı bu sayede gözeneklerin açıklmasına yardımcı olarak, siyah noktaların azalmasına destek olacaktır.
Her bitkisel ürün ve ilaçta olabileceği gibi çörek otu yağının da yan etkileri vardır. Çörek otu yağının bilinen yan etkileri genellikle mide ve bağırsakla ilişkilidir. Hazımsızlık, mide bulantısı, şişkinlik ve mide yanması çörek otu yağının sebep olabileceği yan etkilerdendir.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çörek otu için: "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." buyurmuşlardır. Ayrıca çörek otu yağının iyileştirici ve güzelleştirici olması nedeniyle Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.
Sedef hastalığı gibi sorunların iyileşmesini sağlar ve egzamalara ve de cilt rahatsızlıklarına karşı da yaygın olarak kullanılmaktadır. Çörek otu tüketimi cildi parlaklaştırıp cildin daha güzel görünmesini ve daha sıkı görünmesini sağlamaktadır. Ayrıca yaygın olarak kullanılan çörek otu ayaklardaki mantarı yok eder.
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.
Çörek otu yağını 2 yemek kaşığı ölçüsünde saç, saç derisi ve cildimizin üzerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada 2 defa tekrarlayabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı organik çörek otu yağını kahvaltıdan önce doğrudan ağzınıza alarak tüketebilirsiniz.
İçerisindeki maddeler sayesinde çörek otu yağı cildi güneş ışınlarının zararlı etkisinden koruyucu bir özelliğe sahiptir. Gözenekleri sıkılaştırır.
Öte yandan genel kanı günlük bir tatlı kaşığı çörek otu yağının uzun soluklu (4 aya kadar) kullanılmasının en optimum metodlardan biri olduğu yönündedir. Çörek otu yağını eğer yapabiliyorsanız kahvaltıdan önce aç karnına tüketmek önerilmektedir.
Yeterli miktarda günde bir defa uygulamak cildinizde tüylenme problemi oluşturmaz. Çok merak edilen bir diğer konu ise çörek otu yağı kaş çıkarır mı sorusunun yanıtıdır. Çörek otu yağı Hint yağı ile birlikte kullanıldığında kaş köklerinizin güçlendirilmesine yardımcı olur.
Almanya'da yapılan bir araştırmada çörek otunun alerjik hastalıkların tedavisinde kullanılabileceği anlaşılmıştır. Aynı zamanda hormonları dengeleyici etkisi olduğunu, depresyondan çıkmanızı sağladığı ve anksiyete rahatsızlığını da tedavi ettiği belirtilmiştir.
Kaliteli ve güvenli üretim politikalarıyla kullanıcıların sıkça tercih edilen en iyi çörek otu yağı markalarını; Voonka, Venature, Ocean, Zade Vital, Tab olarak sıralayabiliriz.
Birçok derde deva olan çörek otu yağı doğrudan tüketildiğinde, iştahı keserek zayıflamayı sağlamaktadır. Basen, bel ve göbek bölgesinde oluşan yağların tüketimi çok zor olmakta ve çörek otu yağı devreye girmektedir.
Çörek otu yağının raf ömrü ve tüketim süresi için son kullanma tarihi göz önünde bulundurulmalıdır. Normal şartlarda çörek otu yağı ambalajı ve kapağı açılmadan 2 yıl boyunca raf ömrü korunarak saklanabilir. Kapağı açıldıktan sonra ise, minimum 2 ay içinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Çörek otu yağı sağlıklı yağ kategorisinde olup genellikle bitkisel yağın kullanıldığı alanlarda kullanılabilir. Tüketim maddesi olarak çörek otu yağı da çörek otu gibi salatalarda, soslarda, yemeklerde kullanılabilir. Diğer yandan çörek otu yağı kozmetik olarak, cilt ve saça direkt uygulanabilir.
Hücrelerin serbest radikallerden koruyan antioksidanlar, çörek otu yağında bolca bulunur. Timokinon bu bileşiklerden biridir. Bu bileşik akciğerler için iyidir, iltihap önleyici ve karaciğer hasarını önlemeye yardımcıdır. KOAH hastalığı olan kişilerde çörek otu yağı, akciğerleri iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Binbir derde deva olan çörek otu yağının faydaları saymakla bitmiyor. Sedef, akne, vitiligo gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan çörek otu yağı bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Peki çörek otu yağının faydaları neler, zararları var mı?
-Nazardan korunmak için çörek otu evlerde kapı arkalarına,hamile kadınların elbiselerine konulur ve çocuklara yedirilir. -Hayvanlara nazar değerse yedi mezardan çırpı alınır,hayvanın durduğu yerde tütsülenir.
Sahte çörek otu yağları rengi sarı ve beyaza yakın olur. Çörek otu yağı alırken sertifikalı ve organik olanı tercih edin. Sertifikasız ürünler kontrolsüzdür. Organik çörek otu yağları diğer ürünlere göre daha etkili ve hızlı tesir gösterir.
- Çörek otu yağının aşırı bir şekilde kullanılması, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilir. - Çörek otu yağının, ilaçlarla etkileşime girmesi olasıdır. Bu yüzden sürekli kullanılan bir ilacın olması durumunda, doktora danışmak önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri