Çörek otu yağı cildi nemlendirir Çörek otu, A,C ve B vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi çeşitli mineraller içerdiği için cilt için de faydalıdır. Cildi nemlendirir, düzenli kullanımı ciltteki koyu lekelerin açılmasına yardımcı olur, cilde genç bir görünüm sağlar.
Başta yüz bölümü olmak üzere çeşitli yerlere sürülmesini mümkün olan çörek otu yağı, cilt güzelliği kullanımında bir çorba kaşığı zeytin yağı ile birlikte 4 damla çörek otu yağı yeterli olmaktadır. Karışımı hazırladıktan sonra masaj yaparak cildinize uygulayın.
Ciltte oluşan sivilce ve tıkanan gözenekleri temizler, arınmasına yardımcı olur. Ciltte zamanla oluşan koyu lekeler vardır. Bu lekelerin tedavi edilmesinde kullanılabilir. Güneşin zararlı ışınlarından cildi koruyarak, cildin zarar görmesini engeller.
Yemeklerde kullanılabildiği gibi direk cilde sürülebilir. Çörek otu yağı, siyah kimyon bitkisinden elde edilen form çeşididir. Yağ formuna geldiğinde özellikle cilde saymakla bitmeyen birçok faydası olduğu ifade edilir.
Çörek otu yağının ciltte tüylenmeye neden olduğu söylenemez. Ancak bu durum kullanım miktarına göre değişebilir. Yeterli miktarda günde bir defa uygulamak cildinizde tüylenme problemi oluşturmaz.
İlgili 21 soru bulundu
Çörek otu yağı antioksidanlar, vitaminler ve esansiyel yağ asitleri gibi zengin içeriği sayesinde cildi nemlendirir, besler ve gençleştirir. Ayrıca iltihap önleyici ve antimikrobiyal özelliklere sahip olan çörek otu yağı sivilce, akne ve diğer cilt sorunlarına karşı etkili bir tedavi olarak kullanılabilir.
Çörek otu yağı cilde faydaları ile dikkat çeken bitkisel yağlardan biridir. Bu yağ içeriği ile akne, yara iyileşmesi, egzama, sedef hastalığı ve vitiligo gibi cilt problemlerinde kullanılır.
Çörek otu yağını 2 yemek kaşığı ölçüsünde saç, saç derisi ve cildimizin üzerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada 2 defa tekrarlayabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı organik çörek otu yağını kahvaltıdan önce doğrudan ağzınıza alarak tüketebilirsiniz.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çörek otu için: "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." buyurmuşlardır. Ayrıca çörek otu yağının iyileştirici ve güzelleştirici olması nedeniyle Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.
İçerisindeki maddeler sayesinde çörek otu yağı cildi güneş ışınlarının zararlı etkisinden koruyucu bir özelliğe sahiptir. Gözenekleri sıkılaştırır.
Kuru, yağlı ve sivilceli yüze iyi gelen yağları derledik. Kuru yüz iyi gelen yağlar zeytinyağı, argan yağı ve Hindistan cevizi yağıdır. Yağlı yüze aspir yağı, üzüm çekirdeği yağı ve kuşburnu çekirdeği yağı iyi gelir. Sivilceli yüzlerin ise kekik yağı ve jojoba yağı kullanması önerilir.
Ciltteki kızarıklıklara iyi gelir ve özellikle erkekler sakal traşı sonrası kullanabilirler. ➡️Çörek otu bitkisinde olduğu gibi çörek otu yağı da cilt sağlığı ve özellikle de cilt lekelerine karşı oldukça iyi gelen bir yağdır.
Sedef hastalığı gibi sorunların iyileşmesini sağlar ve egzamalara ve de cilt rahatsızlıklarına karşı da yaygın olarak kullanılmaktadır. Çörek otu tüketimi cildi parlaklaştırıp cildin daha güzel görünmesini ve daha sıkı görünmesini sağlamaktadır. Ayrıca yaygın olarak kullanılan çörek otu ayaklardaki mantarı yok eder.
Tıkanmış gözeneklerin açılmasına ve yağlı ciltlerde yağı kontrol etmekte iyi olabilir. A, B ve C vitamini içeren çörek otu yağı, cildin nemini korumasına yardımcı olur. Cilde sağlıklı bir esneklik kazandırır. Sağlıklı yağ asitleriyle birlikte yaşlanmayla belirginleşen yüz çizgilerini iyileştirmeye katkı sağlar.
Çörek otu yağının nemlendirme özelliği bulunmaktadır. Bu nedenle kuru saç ve cilde sahip kişiler çörek otunu hem saçları hem de ciltleri için kullanabilir. Çörek otu yağının cilt üzerinde diğer bir etkisi ise akne ve sivilceleri gidermesidir.
Öte yandan genel kanı günlük bir tatlı kaşığı çörek otu yağının uzun soluklu (4 aya kadar) kullanılmasının en optimum metodlardan biri olduğu yönündedir. Çörek otu yağını eğer yapabiliyorsanız kahvaltıdan önce aç karnına tüketmek önerilmektedir.
-Nazardan korunmak için çörek otu evlerde kapı arkalarına,hamile kadınların elbiselerine konulur ve çocuklara yedirilir. -Hayvanlara nazar değerse yedi mezardan çırpı alınır,hayvanın durduğu yerde tütsülenir.
Binbir derde deva olan çörek otu yağının faydaları saymakla bitmiyor. Sedef, akne, vitiligo gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan çörek otu yağı bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Peki çörek otu yağının faydaları neler, zararları var mı?
İnsan sağlığına sayısız faydaları olan ve negatif enerjilere karşı koruyucu etkisi olduğu bilinen Çörek Otu'nu üzerinde taşıyanları nazara, negatif enerjilere karşı koruması, şans kısmet açması, bolluk ve bereket getirdiği bilinmektedir.
Sahte çörek otu yağları rengi sarı ve beyaza yakın olur. Çörek otu yağı alırken sertifikalı ve organik olanı tercih edin. Sertifikasız ürünler kontrolsüzdür. Organik çörek otu yağları diğer ürünlere göre daha etkili ve hızlı tesir gösterir.
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.
Antioksidan, timokinon gibi bileşikler yanı sıra, A, C, B1, B6, biotin, niasin ve folik asit gibi vitaminleri içeren çörek otu yağının faydaları ise şunlardır: Çörek otu yağı iltihabı azaltıp, enfeksiyonlarla savaşır.
Çörek Otu Yağı Saçlara Faydası
Saç derisinin kuruluğundan neden olan kepeklenmeyi engeller. Saçların cansız görünümü herkesin morelini bozar. Saçların canlı ve parlak görünmesini sağlar. Düzenli kullanıldığında saçların beyazlamasına engel olur.
Almanya'da yapılan bir araştırmada çörek otunun alerjik hastalıkların tedavisinde kullanılabileceği anlaşılmıştır. Aynı zamanda hormonları dengeleyici etkisi olduğunu, depresyondan çıkmanızı sağladığı ve anksiyete rahatsızlığını da tedavi ettiği belirtilmiştir.
Kaliteli ve güvenli üretim politikalarıyla kullanıcıların sıkça tercih edilen en iyi çörek otu yağı markalarını; Voonka, Venature, Ocean, Zade Vital, Tab olarak sıralayabiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri