Çörek Otu Faydaları İbrahim Saraçoğlu Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından şu şekilde sıralanmıştır; çörek otu erken menopozu geciktirir, anne sütünü arttırır, yüksek tansiyon, kan şekeri ve kolesterolü yüksek seviyede antioksidan ihtiva ettiği için düşürmeye destek verir.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çörek otu için: "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." buyurmuşlardır. Ayrıca çörek otu yağının iyileştirici ve güzelleştirici olması nedeniyle Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.
Binbir derde deva olan çörek otu yağının faydaları saymakla bitmiyor. Sedef, akne, vitiligo gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan çörek otu yağı bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Peki çörek otu yağının faydaları neler, zararları var mı?
Çörek otunun 1 çay kaşığı kadar tüketilmesi önerilir. Çörek otu yağını da yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar tüketebilirsiniz. -Çörek otu bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardım eder. -Kanserle savaşırken yine destekçininiz olabilir.
İlgili 22 soru bulundu
Bu etkinin devam etmesi için çörekotu nu ömür boyu almak gerekir. Etkinin devamı için alınmasına 2 günden fazla ara verilmemelidir. Tam şifa elde edildikten sonra bırakılırsa hastalık tekrar nüks edebilir. Ortalama 6 aylık süre tüm hastalıklar için kesin süre değildir.
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.
Çörek otunun öksürüğü kesme özelliği vardır. Hücreleri yenileyen çörek otu yaraları hızla iyileştirir. Mide dostu olan çörek otu hazmın kolaylaşmasına destek verir. Regl döneminde oluşan ağrıları ve çeşitli sorunları hafifletir.
Yoğurt çörek otu karışımı faydaları
Güçlü antioksidan kaynağı olan çörek otu, kanser hücreleriyle savaşarak iç organların sağlığını korumaktadır. Özellikle kolon, prostat ve akciğer kanserlerine karşı koruyucu etkiye sahiptir. Gün içinde yoğurtla karıştırılıp tüketilen çörek otu, diyabet hastalıklarına iyi gelmektedir.
Antioksidan, timokinon gibi bileşikler yanı sıra, A, C, B1, B6, biotin, niasin ve folik asit gibi vitaminleri içeren çörek otu yağının faydaları ise şunlardır: Çörek otu yağı iltihabı azaltıp, enfeksiyonlarla savaşır.
Çörek otu tüketimi bilinçli şekilde yapılmalıdır. Aşırı tüketimi insan sağlığına zarar vereceği için kontrollü şekilde tüketmek gerekir. İlk defa çörek otu tüketecek olanlar günde 3 kez bir çay kaşığı kadar tüketim yapabilirler. 2 hafta boyunca bu şekilde tüketim yapılabilir.
Çörek otu yağı hangi ilaçlarla kullanılmaz
Çörek otu yağının bazı ilaçlarla etkileşime girme ihtimali bulunmaktadır. Özellikle warfarin (Coumadin) ve metoprolol (Beloc zok, mecorlong, saneloc vb.) gibi beta blokerlarla etkileşime girebilmektedir. Dolayısıyla bu ilaçlarla birlikte kullanımı doktora danışılmalıdır.
Çörek otu, ağız yoluyla az miktarlarda alındığında genellikle çoğu insan için güvenlidir ve zarar verici değildir. Yani, yiyeceklerin ve ekmek gibi hamur işlerinin içerisinde baharat şeklinde kullanılan çörek otunun bir zararı yoktur. Çörek otu özü ve yağı ise kısa vadeli tıbbi kullanımlarda güvenlidir.
Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (s.a.v), hastalandığı zaman, bir avuç çörek otu alıp, onu su ve bal ile karıştırıp içerdi" denilmiştir.
Öksürüğe iyi gelen çörek otunu çiğnemeden sabahları aç karnına yarım çay kaşığı kadar az su ile hap gibi yutmak, bağırsakları yumuşatarak temizliyor. Çörek otu aynı zamanda hazmı kolaylaştırıp baş ağrısını da hafifletir. Çörek otunun bir diğer faydası da balgamı vücuttan atması olarak bilinir.
Çörek otu ve bal karışımı ne ise yarar? Çörek otu ve bal karışımının vücuda kuvvet verici, iştah açıcı, idrar sökütücü ve süt arttırıcı etkileri vardır. Mide yanmalarını izale eder. Alerjik durumlarda faydalıdır.
Çörekotu, yoğurt ve zeytinyağı ile hazırlayacağınız mucize karışımla kabızlığı anında kesmek mümkün. Çörekotu, zeytinyağı ve yoğurt ile yapılacak karışım kabızlığı hemen kesecek daha sağlıklı bir sindirim sistemi sağlayacaktır.
Çörek otu yağının faydaları arasında antioksidan, antibakteriyel, antifungal (mantar önleyici), enflamasyon (iltihap) giderici, şeker ve tansiyon düşürücü etkiler yer almaktadır.
Eğer öğütülmeden, tohum halinde tüketilirse sindirimi çok zor olabilmektedir. Bu nedenle öğütülerek veya çiğnenerek tüketilmelidir. Çörek otu tohumu, öğünlerden önce bir çay kaşığı kadar çiğnenebilir. Sindirimini kolaylaştırmak için su veya bal kullanılabilir.
Damar hastalıklarını önler ve hazmı kolaylaştırır. Çörek otu ayrıca idrar söktürücü özelliği ile safraya da iyi gelir. Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır. Alerjiyi önler.Savunma sistemini dengeler.
İşte faydalarından bazıları: Kemik, kas ve eklem ağrılarına iyi gelir. Artrit ve romatizma ağrısını geçirmeye fayda sağlar. Bu etkileri için gece yatmadan önce ağrıyan bölge çörekotu yağıyla ovulur.
Kalp sağlığını koruması, kanseri önlemedeki gücü, cinsel güce etkisi, damar tıkanıklığına ve sinüzite iyi gelmesi gibi birçok faydası bulunan çörek otu yağı faydaları ile alternatif tıp tutkunlarının iştahını kabartıyor.
Çörek otu acı bir tada sahip olmasından ötürü kimi insanlar kolayca çiğneyemez. Bu sebeple de su ile içilmesi normaldir. Çörek otu yağından bir iki damla kadar bir bardak su içine katıp yemeklerden önce veya sonra tüketebilirsiniz. Hem sağlık açısından son derece faydalı hem de kullanım açısından son derece pratiktir.
- Kan basıncını düşürmeye yardımcı olan çörek otu yüksek tansiyona iyi gelir. - Bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkları önlemeye yardımcı olur. - Öksürüğü yatıştırmaya yarar sağlar. Özellikle KOAH, astım hastalarına önerilmektedir.
Çörek otunun faydaları
Hazmı kolaylaştırır, bağırsakları çalıştırır, idrar söktürür. A, E ve C vitaminlerinden dolayı antioksidan üretimine destek vererek toksinleri atar. Düzenli kullanımda kan şekerini düşürür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri