ÇÖZGER raporu olan bir çocuk bağlı olduğu ilçedeki Rehberlik ve Araştırma Merkezine başvurarak Özel Eğitim ve Değerlendirme Kurulu Raporu (Halk arasında RAM Raporu olarak bilinir) alabilir. RAM raporu ile aylık 8 seans ücretsiz bireysel ve RAM uygun görürse ayrıca 4 seans grup eğitimi alma şansı olur.
Rehberlik ve Araştırma Merkezlerine, sağlık kurulu raporu (bkz. ÇÖZGER) ile başvuran bireylere uygun değerlendirme sonucu Özel Eğitim ve Değerlendirme Kurulu Raporu verilir. Bu rapor halk arasında RAM Raporu olarak bilinir.
RAM RAPORU NASIL ALINIR ? RAM raporu alabilmek için öncelikli olarak, bireyin tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış bir “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” olması gerekir.
Ram raporu ileride sorun olur mu: Ram raporu bireyin yaşamının ilerleyen dönemlerinde herhangi bir olumsuzluğa yol açamayacaktır. Devlet hastanesi ya da Rehberlik ve Araştırma merkezleri sayesinde alınan bu rapor ilerleyen dönemlerde iş hayatına, evlenmeye ya da askerliğe engel bir durum teşkil etmeyecektir.
RAM RAPORU NEDİR? Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde bulunan Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan eğitsel değerlendirme sonucunda, destek eğitime ihtiyacı olduğu belirlenen özel gereksinimli bireyler için düzenlenen bir rapordur.
İlgili 23 soru bulundu
Ram raporu bireyin yaşamının ilerleyen dönemlerinde herhangi bir olumsuzluğa yol açamayacaktır.
Şöyleki rapor aldığınız zaman RAM yani açık adıyla Rehberlik Araştırma Merkezine gidiyorsunuz onaylatmaya.Hastane raporu 2 yıl geçici süreli fakat RAM tarafından sisteme girilen veriler kalıcı.
RAM'da çalışan personelin eğitimleri dahilinde,zeka tesleri(WISC-R,Stanford Binet,Leiter) ve gelişim testleri uygulanmaktadır. Bireyin eğitsel değerlendirme ve tanılaması RAM'larda oluşturulan Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu tarafından nesnel, standart testler ve bireyin özelliklerine uygun ölçme araçlarıyla yapılır.
RAM'a ilk müracaatlarda okulun yazılı başvurusu (Eğitsel Değerlendirme İsteği Formu) ya da veli- nin/vasinin bizzat randevu başvurusu ile RAM'larda RAMDEVU sistemi üzerinden randevu verilir. 18 yaşından büyük ve zihinsel yetersizliği olmayan bireyin kendi başvurusu ile randevu verilir.
Eğer öğrenci de özel öğrenme güçlüğü, otizm ve dil konuşma güçlüğü olduğuna dair şüpheler varsa öğrenci ilk olarak hastaneye yönlendirilir. Hastane de alınan heyet kurulu raporu sonucunda öğrenci ram'a yönlendirilir.
Ram Raporu, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin bünyesinde yer alan Özel Eğitim Değerlendirme kurulunun yaptığı değerlendirme sonucunda destek eğitimine ihtiyaç duyduğu belirlenen özel gereksinimli çocuk ve bireylere verilen bir rapordur.
Çocuklar İçin Terör, Kaza ve Yaralanmaya Bağlı Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu: ÇÖZGER Sağlık Kurulu tarafından terör, kaza ve yaralanmalar için düzenlenen, terör ve kazaya ilişkin özel gereksinim düzeyini belirtir rapordur.
RAM'lar sadece eğitsel tedbir alırlar. Çocuğun okul kararı için hastane raporu aranmaz. Ama veli rehabilitasyon merkezlerinden faydalanmak istiyorsa hastane raporu ŞARTTIR. RAM hastane raporu olmaksızın rehabilitasyon eğitimi öneremez.
Açılımı Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) olan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı merkezler aracılığıyla alınan RAM raporu, öğrencinin ya da öğrenime hazırlanan çocukların durumu hakkında tespit sunmaktadır.
Yönetmeliğe göre bireylere ( Sadece çocuk / 18 yaş altı ) artık “Sağlık Kurulu Raporu” değil “ÇÖZGER” verilecektir. Bu rapor ile amaç , çocukların sağlık , eğitim , rehabilitasyon, sosyal , ekonomik haklardan ve hizmetlerden yararlanmasını sağlamaktır.
Başvuruda İstenecek Belgeler Nelerdir? · Bireye ait 4 (dört) adet fotoğraf. · Var ise ÇÖZGER Sağlık Kurulu Raporu (ELEKTRONİK İMZALI), Tek Hekim Durum Bildirir Raporu (ELEKTRONİK İMZALI), Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu (ELEKTRONİK İMZALI) aslı ve 1 (bir) adet fotokopisi.
Çocuğun eğitsel değerlendirme ve tanılaması RAM'da oluşturulan Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu tarafından çeşitli testler ve bireyin özelliklerine uygun diğer ölçme araçlarıyla yapılır.
· Sınıf/şube rehber öğretmeni kendi MEBBİS sisteminden giriş yapar. · E-Rehberlik modülünden Öğrenci Yönlendirme İşlemleri sekmesine tıklayarak Eğitsel Değerlendirme İstek Formu seçeneklerinden ilgili olanı seçer. · Açılan ekranda öğrenci ile ilgili kimlik bilgilerini girer ve Öğrenci Ara butonuna tıklar.
Çocuğunuzla ilgili özel eğitim ( zihinsel yetersizlik, otizm, görme kaybı, işitme kaybı, bedensel yetersizlik vb. ) veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık konularında yardıma ihtiyaç duyulduğunda başvurulabilecek Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ücretsiz destek veren kurumlardır.
Standart zeka testlerinde, testin türüne göre yaklaşık olarak 130 veya 140 üzeri zeka bölümü (IQ) elde eden ya da görsel sanatlar, müzik gibi performans alanlarında aynı yaş, deneyim veya çevre şartlarına sahip akranlarına göre üstün performans gösteren çocuk/öğrenciler özel yetenekli olarak kabul edilmekte ve BİLSEM' ...
Tabi ki faklı üniversitelerin, belediyelerin bünyelerinde açmış oldukları merkezler, kurslar, eğitimler ve/veya uygulamalar var ancak BİLSEM devlete bağlı üstün zekalı ve yetenekli öğrenciler için zenginleştirilmiş müfredat ile özel eğitim gerektiren çocukların ihtiyaçları üzerine kurulmuş tek kurum.
RAM ve psikologlar tarafından gerçekleştirilen tanılama işlemleri, aile ya da okulun talebi doğrultusunda başlatılmaktadır.
RAM raporunun iptali resmi olarak gerçekleştirilemez. Ancak, çocukların velileri konumundaki kişiler, ilgili mercilere itiraz dilekçesi vererek raporun gözden geçirilmesini talep edebilirler.
E-Devlet Özel Eğitim Değerlendirme Kurul Raporu (Destek Eğitim Raporu) Sorgulama Sistemi. Kurumumuzca düzenlenen Özel Eğitim Değerlendirme Kurul Raporu (Destek Eğitim Raporu) e-devlet üzerinden erişime açılmıştır.
Engelli raporu e-devlete ne zaman düşer? Engelli raporu başvurusunun ardından, Sağlık Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucu, engelli raporu e-Devlet sistemi üzerinden kişinin hesabına maksimum 15 iş günü içerisinde düşecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri