Şahsen 90'ı geçmemesini öneririm. 95 üstü sıkıntılı. Macun yenilenip, bilgisayar temizlenirse sıcaklık düşüşü olur.
Hiç normal değil. Soğutucu yerinden gevşemiş veya çıkmış olabilir,bir kontrol edin. Soğutucu'nun vidalarını iyice sıkın ve herşeyin düzgün olduğundan emin olup bir daha test edin.
Bu tür laptoplarda bilgisayar üreticileri, işlemcilerin 90 hatta 95 derece sıcaklıkta çalışmasının normal olduğunu belirtiyorlar.
CPU'nuz odadan çok daha yüksek bir sıcaklıkta çalışır. Bir CPU'nun ne kadar ısınabileceği konusunda genel kabul, 75 dereceden daha yüksek bir sıcaklıkta çalışmaması gerektiğidir.
İşlemci ömrünü kısaltır ısı fazlalığı. En fazla 80-81 derece işlemci için sınır sıcaklık değerleri.
İlgili 19 soru bulundu
Genel olarak, normal bir kullanım sırasında CPU kullanımı yüzde 10 ile yüzde 50 arasında olmalıdır. Ancak, yüksek CPU kullanımı sıkıntı yaratıyorsa, kaynakları yoğun olan uygulamalar veya hizmetler kapatılabilir veya devre dışı bırakılabilir.
- İşlemci boşta iken ideal sıcak aralığı = 35-50 derecedir. - Eğer işlemci yük altında ise o zaman ideal sıcak aralığı = 60-85 derecedir. - Ekran kartı boşta iken ideal sıcak aralığı = 30-40 derecedir. - Ekran kartı yük altında iken o vakit ideal sıcak aralığı = 60-85 derece olarak hesaplanır.
CPU kullanımı %100 oluyor ise bu, bilgisayarınızın kapasitesinden daha fazla iş yapmaya çalıştığı anlamına gelir.
İşlemciniz aşırı ısınırsa zaten gücünü kısar son çare reset atar bilgisayar. Yani 100 dereceyi görmüşsünüz ama korkmanıza gerek yok.
boşta yada açılış sonrasında 60 derece üzeri kesinlikle sakıncalı ve bir problem olduğunun göstergesidir.
100 sınırdır zaten 100 üstüne çıkmıyorsa sorun yok eğer 84 de kaldıysa fena sayılmaz endişelenmeye gerek yok hatta gayet iyi.
uzun süre sınır sıcaklığının üstünde çalışan işlemcinin transistörleri yavaş yavaş arızalanmaya başlar.bu da bir müddet sonra işlemcinin default voltaj ve frekansda bile stabil çalışmamasına neden olur. sıcaklık sınır sıcaklığına girerse throttling girer.hem voltajı hem de frekansı düşürür.
6- CPU-Z. İşlemci sıcaklığını öğrenmek için kullanabileceğiniz programlar arasında CPU-Z de yer alıyor. Kullanımı oldukça basit olan program üzerinden işlemci modeli dahil olmak üzere sıcaklık, önbellek düzeyleri gibi çeşitli bilgilere gerçek zamanlı olarak erişebilirsiniz.
İntel'in kendi sitesinde 100 derece olarak gözüküyor. CPU 100 dereceyi aştıktan sonra ölüyor verdiği bilgiye göre.
Yeni nesil oyunlar, yüksek kalitede grafikler içerir. Bu durum da ekran kartının kapasitesini zorlayabilir. Ekran kartı, RAM ve işlemcide değişiklik yaparak FPS değerini yükseltebilirsiniz. Bilgisayarın fazla ısınması da FPS değerinin düşmesine neden olabilir.
Oyun oynarken ortalama CPU sıcaklığı 70-80 ° C ise genel bir kural olarak hala kabul edilebilir, ancak bu sınırı aşmamalıdır.
İşlemci için maksimum risk 80 dereceden sonra başlar. 77-78 dereceler çok kötü değerler değil ama çok iyi değerler de değil.
İşlemcinin sıcaklığının yüksek olması gayet normal.
Laptop olması gereği model de soğutması iyi değilse 90'ları görmesi normal. Sıcaklık yükseldikçe frekans kısar sizin bir şey yapmanıza gerek yok.
CPU'ların hızını ve işlem gücünü ölçmek için GHz (gigahertz) olarak bilinen saat frekansı birimini kullanırız.Bir işlemcinin bir saniyede tamamlayabileceği maksimum işlem sayısı GHz cinsinden ifade edilir. Bir işlemci, gerçekleştirdiği her hesaplama için 1 Hertz'de çalışır.
Sunucunun optimizasyonu gerekli şekilde yapılamamıştır. Bu da CPU'nun artmasına neden olabilir. Kullandığınız bir yazılım veya yazılım parçası hatalı olabilir ve hatalı işlemleri gerçekleştirmeye çalıştığı için CPU'nun aşrı tüketilmesine neden olabilir.
Ancak kabul edilen maksimum sıcaklık 80-85 derece arasındadır. Ekran kartı boştayken ideal sıcaklık 30-35 derece, ekran kartı yük altındayken ise ideal sıcaklığın 60-80 derece arasında olması gerekir.
90 derecelere kadar kart sıcaklığı normal sayılır ama makul seviyeler genelde 80 derece altıdır.
Core Temp, işlemci sıcaklığı ölçme için geliştirilen ücretsiz ve basit bir programdır. Core Temp az yer kaplar ve birçok kullanışlı özelliğe sahiptir. Core Temp'i kullanmak için birkaç adım gereklidir. Core Temp'i indirip, kurulumu tamamladıktan sonra hemen açarak CPU sıcaklığını görebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri