Core Temp, işlemci sıcaklığı ölçme için geliştirilen ücretsiz ve basit bir programdır. Core Temp az yer kaplar ve birçok kullanışlı özelliğe sahiptir. Core Temp'i kullanmak için birkaç adım gereklidir. Core Temp'i indirip, kurulumu tamamladıktan sonra hemen açarak CPU sıcaklığını görebilirsiniz.
İşlemci Sıcaklığı Nasıl Kontrol Edilir? CPU sıcaklığınızı kontrol etmek için izleme yazılımını yüklemek ve ardından değerleri takip etmek yeterli. Bu işi yapabilen AIDA64, HWMonitor, Core Temp ve NZXT CAM gibi birçok yazılım mevcut.
Adım 1: İlk olarak Ctrl + Shift + Esc veya Ctrl + Alt + Del kısayol tuşlarını kullanarak Görev Yöneticisi'ni açın. Adım 2: Performans sekmesine tıklayın. Adım 3: Sol bölümdeki GPU bölümüne tıklayın. Buradan, GPU sıcaklığı da dahil olmak üzere ekran kartıyla ilgili çeşitli istatistikleri görüntüleyebilirsiniz.
Libre Hardware Monitor, CPU-Z, GPU-Z, HWinfo, Speccy, Hwmonitor, CoreTemp gibi programlarla da donanımınızın teknik özelliklerini ve sıcaklık değerlerini görebilirsiniz.
CPU'nuzun normal çalışma sıcaklığı, ideal olarak, 75 dereceden daha sıcak veya 20°C'den önemli ölçüde daha soğuk olmamalıdır.
İlgili 33 soru bulundu
70 derece sıcaklığı tutuyor olması sıvı soğutma işini yapıyor demektir bence. UV yaparsanız daha düşük sıcaklık görebilirsiniz ancak kararsız bir ayar haline de gelebiliyor yeteri kadar voltaj olmayınca. Manuel OC ile voltaj düşürme çok iyi ayarlanmalı yapacak olursanız.
80 derece kötü bir değer değil. Limitlerde diyebiliriz problem yok.
Yüksek sıcaklıklar, CPU'nun stabil çalışmasını engeller ve hatta uzun süreli kullanımda ciddi hasarlara yol açabilir. İşlemcinin sıcaklığının kontrol edilememesi, performans düşüşlerine ve hatta sistem çökmelerine neden olabilir.
O işlemcinin 240MM lik bir AIO ile birlikte boştaki sıcaklığın 45-55 dereceler arasında olması, 100% yük altında ise 75-85 dereceleri görmesi normal.
Telefonun normal çalışma sıcaklığı, çoğu durumda 30 ile 45 derece arasındadır. Telefonun aşırı ısınması durumunda, cihazın kullanımı bir süreliğine durdurularak soğuması beklenmelidir.
Yeni nesil oyunlar, yüksek kalitede grafikler içerir. Bu durum da ekran kartının kapasitesini zorlayabilir. Ekran kartı, RAM ve işlemcide değişiklik yaparak FPS değerini yükseltebilirsiniz. Bilgisayarın fazla ısınması da FPS değerinin düşmesine neden olabilir.
100 derece gibi rakamlarda işlemcinin çalışması mümkün değildir, büyük ihtimal yazılımda hata var. Siz yine de termal macun değiştirip fanları temizleyebilirsiniz.
İşlemci bir bilgisayarın beyni olarak düşünülebilir. İşlemci görevlerini yerine getirirken büyük miktarda enerji ortaya çıkarır. İşlemci bu sırada ne kadar yoğun çalışırsa ısınma da o kadar artar. Hatta oyunlar ve grafik kartını yoğun olarak kullanan uygulamalar bu sebeple daha da fazla ısınmaya neden olur.
Oyunlarda ise CPU sıcaklığı 80'i sağlam render istediğinde ancak geçer. 90 dereceye vurduğu da oluyor çok zorlandığında. GPU ise oyunlarda 90'lara vurduğu olur ama oyunlarda genelde 70-80 derece civarında oynar.
Standart kullanımda maksimum CPU %20 - %60 arasında olmalıdır. Eğer çok daha yüksek işlemci gücü gerektiren bir yazılım ya da oyun çalışıyorsa %80 hatta %100 olabilir.
Ancak kabul edilen maksimum sıcaklık 80-85 derece arasındadır. Ekran kartı boştayken ideal sıcaklık 30-35 derece, ekran kartı yük altındayken ise ideal sıcaklığın 60-80 derece arasında olması gerekir.
Hayır 75 derece normal.
Hiç normal değil. Soğutucu yerinden gevşemiş veya çıkmış olabilir,bir kontrol edin. Soğutucu'nun vidalarını iyice sıkın ve herşeyin düzgün olduğundan emin olup bir daha test edin.
İşlemciniz yüksek derecelerde kullanıldığı için işlemcinizin üzerinden bulunan termal macun erimiş olmalıdır. İşlemcinizin termal macununu yeniledikten sonra sıcaklık sorununuz geçecektir.
Aktif Soğutucu Seçeneğini Aktif Hale Getirin
Bazı bilgisayarlarda “aktif soğutma” ismiyle yer alırken, bazılarında ise “maksimum performans” olarak bulunabilir. Daha fazla soğutma seçeneğiyle fan daha çok ve daha güçlü çalışacaktır. Bu durum, sistemin yeterince soğumasına yardımcı olacaktır.
Bilgisayarın aşırı ısındığı durumlarda fanlar maksimum hızda çalışır. Fanların aksine, işlemci performansında düşüş olur, yani bilgisayarınız yavaşlar. Normalden daha yavaş çalışma, işlemcinin aşırı ısınmaya karşı aldığı bir önlemdir.
Aşırı ısınma sorunu FPS değeri de bilgisayar performansı gibi düşer. Bu nedenle yoğun iş yükü gerektiren oyun ve programları kullanırken diğer her şeyi kapatmalısınız.
99 Dereceden sonra işlemci yanar.. Tabii Normal durumlarda AMD işlemcilerinin 99 dereceyi bulması imkansızdır.. AMD'nin resmi olarak açıkladığı 99 derece değildir.
(dışarıdan müdahale hariç) 8 ila 10 yıl gider.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri