Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Alkol bulaşmış elbise ile namaz kılınır mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Alkol bulaşmış elbise ile namaz kılınır mı?

- İçinde alkol bulunan ilaç elbiseye döküldü, o elbiseyle namaz kıldım, namaz geçerli olur mu, yoksa kaza etmek gerekir mi? - Bu konuda ölçü nedir? Değerli kardeşimiz, İçinde alkol bulunan ilaç elbiseye dökülse bile, o elbiseyle namaz kılınabilir, bu durum namaza engel olmaz, bu şekilde kılınan namaz geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Kolonyalı kıyafetle namaz kılınır mı?

Kolonyada alkol çoktur, ama alkollü içki sınıfına girmez. Karışım olduğu için Hanefî ve Şâfiî'de namaza mâni değildir. Kolonyanın temiz olduğu İslam Ahlakı kitabında yazılıdır. Mâlikî'de ise, zaten necaseti temizlemek farz olmadığı için, kolonya sürülmüş elbiseyle namaz kılınabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dinimizislam.com

Meni bulaşmış elbise ile namaz kılınır mı?

İşte elbiseye bulaşan meni için de durum aynı olup kişi isterse elbisesine bulaşan meniyi ovalayıp/çitileyip namazını kılar; dilerse yıkayıp namazını kılar. Her iki durum birbirinin zıddı durumlar olmayıp ikisinde de kişinin namazı sahihtir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: normalift.com

Üzerine alkol dökülmesi namaza engel mi?

Ama namaz yerlerine ya da elbiseye dökülmeleri halinde abdesti etkilemez." Kolonya Namaza Mani midir? En önemli bilginler arasında yer alan Muhammed Hamdi Yazır, kolonyanın namaza mani olup olmadığı ile ilgili " Üzerine şampanya, şarap, konyak ve arak dökülmüş olanlar yıkanmadıkları sürece namaz kılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kirlenmiş elbise ile namaz kılınır mı?

Namaz kılarken elbiselerin temiz olması takvaya en uygun olanıdır. Ancak yemek sıçraması veya necis olmayan bir şeyin elbiseye değmesi namaza mani değildir. Bu elbise ile namaz kılınabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

94-Alkol içeren ürün bir şekilde üzerimize sirâyet ederse elbisemiz necis olur mu?

İlgili 44 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Elbiseye bulaşan Mezi ile namaz kılınır mı?

Birinicisi: Mezi, şehvet arzusu gerçekleştiğinde yapışkan bir sıvı akar. Bu sıvı necis olup abdesti bozar. Fakat necaseti hafif olup avreti yıkamak ve elbiseye su püskürtmek yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamqa.info

Temiz olmayan elbiseyle namaz kılınır mı?

Hatta bedenin veya elbisenin temiz yerine ulaşmasa dahi farz ihtiyata göre onunla namaz kılmak caiz değildir. 848- Namaz kılanın takke ve çorap gibi avret yerini örtmeyecek kadar küçük olan elbiseleri necis olursa, lâşe ve köpek gibi necis olan hayvandan yapılmadığı takdirde, onlarla kılınan namaz sahihtir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sistani.org

Alkol vücuttan kaç günde çıkar namaz kılınır?

Ayeti bulunmaktadır ve bu ayete göre alkolün dinen vücuttan atılma süresi 40 gün olarak bilinmektedir. Hadisi şerifte yer alan bir diğer ayette ise; “İçki içen kimsenin 40 gün namazı kabul edilmez.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bepositive.com.tr

Alkol içen 40 gun namaz Kilinmaz mi?

Ayrıca içki içti ya da başka bir günah işledi diye kırk gün namaz kılmamak olmaz. Olsa olsa içki içen bir insanın kıldığı namazın sevabı azalır. Diğer taraftan içki içen ya da başka bir günah işleyen kafir olmaz, günahkar olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Alkol Ictikten ne kadar sonra namaz kılınır?

Kişi, içki içtiğinde kırk sabah namazı kabul olunmazdan maksat; kırk gün müddetinde kılacağı tüm beş vakit namazlarının sevabı kabul olunmaz. Çünkü kişi, içki içtiğinde içtikleri kanında kalır ve kırk gün müddetince vücudundan atılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Çamaşıra bulaşan akıntı ile namaz kılınır mı?

Bu nedenle temiz kabul edilen akıntı, abdesti bozmadığı gibi bu akıntının çamaşıra bulaşması da namaza engel değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

İdrar damlamış iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?

Bu idrarda birkaç damla kadardır. Dolayısıyle elbiseye veya bedene değmesinden dolayı namaza engel teşkil etmez. Elbette idrar damlayan yeri yıkamak veya kağıt kullanarak damlayı elbiseye bulaştırmamak daha güzeldir. Ama idrar damladı diye namazı terk etmek, hiç doğru değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Sperm bulaşan iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?

Fakat yaş halde olan meniyi mutlaka su ile yıkamak gerekir. Bununla beraber, elbiseye dokunup kurumuş olan bir meni, ovalanmakla temizlendikten sonra, o elbise ile namaz kılınabilirse de, o yer sonra ıslanmış olsa, sahih kabul edilen görüşe göre pislik hali geri döner; onu tekrar kurutup ovalamak veya yıkamak gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Parfüm namaz kılmaya engel mi?

el Cevab: Parfüm içinde necis madde barındırıyorsa ve el ayası kadar bir alanı aşıyorsa bedene ya da elbiseye sürülen miktar namaza manidir. Uçuşan özellikliyse uçma müddeti içinde namaz kılınmamalıdır ya da namaz kılınması gerekirse o uzuv ya da elbisenin o bölgesi yıkanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.net

Alkol namaza engel mi?

Bu itibarla haram olmakla birlikte alkol alan veya uyuşturucu kullanan kişi, ne dediğini bilemeyecek kadar sarhoş değilse, bir başka ifadeyle ne yaptığını ve ne okuduğunu bilecek düzeyde bir bilince sahipse namazlarını kılması gerekir. Bunun için belirlenmiş bir süre yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Kolonyadaki alkol namaza engel mi?

Bu nedenle içinde alkol bulunan ürünlerin tüketimi haram kabul edilir. Fakat kolonya sürmek abdesti bozmaz ve namazı etkilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

İçki içenler için Peygamberimiz ne dedi?

(Mâide Sûresi, 91. Âyet). Peygamberimiz'in (s.a.v.) bu konuda sahih hadisleri vardır: 'İçki bütün kötülüklerin anasıdır' (ümmül habais). 'Sarhoşluk veren her içkinin azı da çoğu da haramdır' hadisleri bunlardan sadece ikisidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Alkol içen kaç gün namaz kılamaz Diyanet?

İçki içen kişi işte bu şartları yerine getirene kadar namaz kılamaz. İçki içen; ama namaz kılmak isteyen veya içkiyi bırakıp tevbe eden bir Müslüman namaz için kesinlikle kırk gün beklememeli, en yakın vakitten başlayarak namazlarını kılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetva.net

Sarhoş olmayacak kadar içki içmek haram mı?

Sual: Gazetelerde şöyle bir fetva yayınlandı: (Sarhoşluk verecek derecede alkol bulunmayan içeceklerin içilmesi caiz, sarhoş edecek derecede alkol bulunan içeceklerin içilmesi ise haramdır. Sarhoş etmediği için kefirin içilmesi caizdir.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Alkol içtikten 1 gün sonra namaz kılınır mı?

İçkili iken veya sarhoşken namaz kılınmaz. Fakat sarhoş değilken, ne okuduğunu ve ne söylediğini bilmek şartıyla, namaz kılınır. Halk arasında içki alındıktan sonra kırk gün namazın kabul olmayacağı veya içki alanın kırk gün namaz kılamayacağı tarzındaki hüküm doğru değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Gece alkol aldıktan sonra sabah namazı kılınır mı?

Elbette alkol haramdır. Ama, bir haramın işlenmiş olması, namaz gibi farz olan bir ibadetin terkini gerektirmez. Eğer, içki içen bir kişi ne dedeğini bilmeyecek derecede sarhoş olmuşsa namaz kılamaz. Az miktarda alkol içen bir kişi, namaz kılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

3 tane bira kaç saatte vücuttan atılır?

Bazı zamanlar stres atabilmek bazen ise keyiflenmek için tüketilen alkol, türüne bağlı olarak vücuttan farklı süreler içerisinde atılır. Mesela üç büyük bira tüketimi gerçekleştirdikten sonra alkol kandan yaklaşık 5 veya 6 saat sonra atılır. Bu durumda küçük bir akının etkisi ise 8 ya da 9 saat kadar sürmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Zevk suyu iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?

Bu çerçevede özür sahibi kimsenin çamaşırına özür yerinden çıkarak bulaşan kan, irin, idrar, cerahat gibi şeyler özür hali devam ettiği müddetçe namaza engel olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Hangi elbiseyle namaz kılınmaz?

Namazı, iş elbisesi ile ve büyüklerin yanına çıkamayacak elbise ile ve pis kokulu elbise ve çorap ile kılmak mekruhtur. Başka elbisesi yoksa, mekruh olmaz. Parası varsa, alması gerekir. Evinde temiz ve bol pijama ile veya gecelik ile namaz kılmak mekruh değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Çorap giymeden namaz kılınır mı?

Hz. Peygamber'in (s.a.s.) çorapsız olarak namaz kıldırdığı kaynaklarımızda sabittir (Ebû Dâvûd, Salât, 89 [653]; İbn Mâce, İkâmetü's-salavât, 66 [1038]). Bu sebeple çorapsız olarak namaz kılmakta bir beis yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT