Samsung Crystal UHD TV nedir? Crystal UHD TV'ler Samsung 8 ve 7 serisidir ve bunlar daha az modern diyebileceğimiz ekranlardır. 8 bit renk derinliğine sahiptir, renk tonlarının sayısını artırmak için dithering technology (arka ışığı hızlı açma ve kapatma) kullanılır. Ekranlar 8bit + FRC olarak sınıflandırılır.
Samsung'a göre Crystal UHD terimi, zamanla bozulmayan kristalin inorganik nanoparçacıklardan oluşan bir panelin kullanılmasından gelir. Ancak daha kesin olmak gerekirse, LED ampulleri kaplayan inorganik parçacıklardan oluşan ve daha beyaz bir ışık oluşturmaya yardımcı olan bir tür fosfor kullanılıyor.
4K Kristal İşlemci Renklerin tüm tonlarını güçlü 4K işlemci ile görün. Güçlü 4K yükseltme teknolojisi sevdiğiniz içerikleri 4K çözünürlüğe çıkarmanızı sağlar. Ayrıca, çok yönlü renk eşleştirme teknolojisi sayesinde renkleri gerçek hayattakine benzer şekilde deneyimleyeceksiniz.
UHD, ultra yüksek çözünürlük içeren bir görüntü kalitesinin adı olarak ifade edilmektedir. Bu formatın sahip olduğu piksel miktarı 4096x 2160 olarak belirtilmektedir. UHD TV Özellikleri Nelerdir? UHD Televizyonlar normal bir televizyona göre yaklaşık 23 kat daha kaliteli bir ekran çözünürlüğüne sahip olmaktadır.
Buradan anladığımız üzere Crystal UHD farklı bir ekran teknolojisi değildir. Samsung Crystal UHD – 2020′ de Samsung Tv'lerin farklı bir sınıflandırması olarak ortaya çıktı. Crystal UHD TV Samsung'un herhangi bir farklı teknoloji içermeyen yani standart UHD TV'lerinin pazarlama adıdır.
İlgili 18 soru bulundu
OLED televizyonlar, daha yüksek kontrast oranları, daha derin siyahlar ve daha geniş görüş açıları sunar. QLED televizyonlar ise daha yüksek parlaklık, daha yüksek renk doğruluğu ve daha geniş bir renk gamı sunuyor. Eğer karanlık bir odada film veya TV şovu izleyen biriyseniz, OLED tercih edebilirsiniz.
Bir sinema formatı olan ultra HD çözünürlük 4096×2160 pikseldir ve genellikle 4K ve üzeri çözünürlükteki TV'leri ifade etmek için kullanılır. UHD ve 4K terimlerinin aynı anlamda olduğu kabul edilebilir. UHD ya da ultra yüksek çözünürlük gibi isimlerle de bilinen ultra high çözünürlük gerçek 4K deneyimi sunar.
En iyi Led televizyon tavsiyelerine gelecek olursak; Vestel, Samsung, Toshiba, Axen, Philips, LG yüksek çözünürlük, büyük ekran, dayanıklı gövde özellikleriyle öne çıkan Led tv markaları olarak biliniyor.
4K nedir? UHD nedir? Basitçe ifade etmek gerekirse; UHD, Ultra Yüksek Çözünürlük anlamına gelir ve 4K Çözünürlük bir UHD çözünürlük türüdür. Farklı markalar aynı şeyi ifade etmek için Ultra HD, 4K TV, Ultra Yüksek Çözünürlüklü TV ve 4K UHD TV gibi çeşitli ifadeler kullanır.
Samsung mühendisleri tarafından geliştirilen Tizen işletim sisteminin açılımı “Tizen Operating System”dır. Şimdiye dek yalnızca Samsung televizyonlarında kullanılan Tizen OS bundan böyle şirketin lisans verdiği diğer tüm TV üreticileri tarafından kullanılabilecek.
Smart TV, televizyonu bilgisayara dönüştüren cihazlardan bir tanesidir. Tek bir tuşla izlediğiniz filmin alt yazısını değiştirebilir ya da sosyal medya platformlarında gezebilirsiniz. Basit bir deyişle telefon ya da tablette yaptığınız pek çok işlem, Smart TV üzerinden de kolayca tamamlanır.
4K UHD: 4K Ultra HD: halihazırda piyasada var olan en yeni ve iyi çözünürlük seviyesini temsil ediyor. 4K UHD, 1080p. çözünürlüğe sahip bir televizyonun dört katı piksele ulaşarak daha iyi çözünürlük, buna bağlı olarak da şaşırtıcı derecede net ve detaylı bir görüntü sunuyor.
LED TV'ler uzun ömürlü ve dayanıklıdır. LED TV'ler kontrast, net görüntü, gerçekçi 3D ve benzeri konularda daha iyidir. LED TV'lerde görüntü netliğini kaybetmemek adına LED televizyon alırken 100 Hz'nin üstündeki modeller tercih edilmelidir.
Televizyonumun 4K olduğunu nasıl anlayabilirim? Bunu anlamanın en kolay yolu satın aldığınız televizyonun kutusunda bulunan “UHD” logosu.
8K UHD: En iyi ultra yüksek çözünürlük.
Yaklaşık 8.000 piksel genişliğinde olan 8K'nın doğal çözünürlüğü 7680 x 4320 pikseldir ve bu toplam 33.177.600 piksele eşittir. Karşılaştırıldığında, ultra HD veya kısaca UHD olarak da adlandırılan 4K, yaklaşık 4.000 piksel genişliğindedir ve toplam 8,3 milyon piksel içerir.
Alacağınız televizyonun cm cinsinden boyutunu 1.2 katı ile çarparak ideal izleme mesafesine ulaşabilirsiniz. Örneğin 65 inç (165 cm) bir televizyon televizyonun ideal izleme mesafesi (2 m) 200 cm'dir.
OLED Televizyonlar: En İyi Görüntü Kalitesi
OLED (Organik Işık Yayan Diyot) televizyonlar, en yüksek görüntü kalitesine sahip televizyonlardır. OLED teknolojisi, piksellerin kendi kendini aydınlatması sayesinde daha canlı renkler ve daha derin siyahlar sağlar.
Qled'in renkleri oldukça pastel parlak ve yapmacık renklerdir. Daha Gerçekçi renkleri oled verir. 3. Maksimum kullanım ile 20 yıllık panel ömrü oldukça iyi bence.
Karanlık bir odada, OLED TV en iyi performansı gösterirken, LED TV'ler ise daha aydınlık ortamlarda OLED TV'leri gölgede bırakır. Doğrudan karşılaştırıldığında, LED TV'lerin parlaklık konusunda kesin olarak üstün olduğunu söyleyelim.
Android TV mi Smart TV mi Daha İyi? Akıllı TV'ler arasında kullanım kolaylığı arayüz gibi özellikler kıyaslandığında Android TV öne çıkmaktadır. Eğer android cihaz kullanıcısı değilseniz ve tamamen yeni bir arayüz öğrenmek ve deneyimlemek istemiyorsanız, Smart TV sizler için mükemmel bir seçim olacaktır.
Koltuk mesafenize göre TV ekran boyutu belirlemek için; televizyonu koyacağınız alandan koltuğunuza kadar olan mesafeyi ölçün, çıkan rakamı 2'ye bölün. Örneğin TV ünitenizden koltuğunuza kadar olan mesafe 200 cm olsun. Bu mesafeyi 2'ye böldüğünüzde 100 cm yapar. 100 cm ise yaklaşık 40 inç demektir.
QLED TV'leri basitçe Quantum Dot teknolojisi kullanan LED TV'ler olarak tanımlayabiliriz. Samsung, QLED TV'lerinin piyasadaki diğer LED TV'lere kıyasla daha yüksek parlaklık, daha yoğun siyahlar ve daha fazla renk sunduğunu iddia ediyor.
İşletim sistemleri birbirinden farklıdır. Smart TV'lerde üreticiye özel işletim sistemleri kullanılır. Android TV ise Android işletim sistemi tabanlı bir üründür. Kısacası Android TV daha fazla güncelleme ve uygulama desteği alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri