Basamaklı Stil Sayfaları anlamına gelen Cascading Style Sheets kelimelerinin kısaltması olan CSS, bir web sitesinin daha çok göze hitap eden kısımlarını düzenlemeyi sağlıyor. Renkler, ara yüz düzenlemeleri, fontlar ve bunlara bağlı birçok görsel tasarım unsurunu modifiye etmeye yarıyor.
Web siteleri üzerinde görsel yapılandırmalar yapmanızı sağlayan CSS, genellikle HTML ve JavaScript ile birlikte kullanılır. CSS kodlama dili sizin, web siteleri üzerinde haritalama, renkler, yazı fontları, başlıklar, görseller ve birçok alanda fonksiyonel değişikler yapabilmenizi sağlar.
CSS, bir HTML sayfasının nasıl görüntüleneceğini tarif eder. Bu tarifin içinde sayfadaki başlık, metin, resim, video gibi öğelerin görsel özelliklerinin yanı sıra, sayfa yerleşimi ve bu yerleşimin farklı ekranlarda, cihazlarda,ekran, kağıt ya da diğer ortamlarda nasıl değişeceği bilgisi de bulunur.
CSS (Cascade Style Sheet), bir HTML dokümanının şeklini ve/veya görüntüsünü tasarlayan olgudur. Diğer bir ifadeyle CSS, HTML'i basit bir iskelet olmaktan kurtaran metin şekillendirme dilidir. Bu nedenle büyük öneme sahiptir. Çünkü bir sitedeki görselliği dolayısıyla da kullanıcı memnuniyetini sağlayan CSS'tir.
HTML, CSS ve JavaScript'i öğrenmek maksimum bir ay sürer, her gün kafa yorarsan.
İlgili 23 soru bulundu
Önce HTML, HTML üzerine CSS inşa ediyoruz.
CSS, öğrenmesi kolay ama uzmanlaşması zor olan bir alandır.
Üç çeşit CSS türü vardır.
Bu kodlar, web dökümanının <HEAD> ... </HEAD> bölümü içine yazılmalıdır. Eğer, CSS dosyası ile web dökümanı aynı dizinde değillerse, CSS dosyası için URL yazılmalıdır.
Dahili CSS ekleme , tek bir HTML sayfasının stilini belirlemek için kullanılır. HTML sayfamızda ki < head > etiketi içerisine < style > etiketi eklenir ve bu etiketin arasına CSS kodlarımızı yazarız. Gördüğünüz üzere , < style > etiketleri içerisine body , p ve h1 etiketlerinin stillerini tanımladık.
HTML tarayıcılara başlıklar, listeler, tablolar vb. içeriği oluşturmasını söylemenizi sağlayan yazım dilidir. CSS, tarayıcılara biçimlendirdiğiniz sayfanın rengini, yazı tipini, tasarımını ve benzerini değiştirmesini söylemenizi sağlayan stil sayfası dilidir.
CSS geliştiricisi, web sitelerinin tasarımını ve düzenini oluşturmak için CSS kodlarını kullanarak çalışır.
CSS, açılımı Cascading Style Sheets ve Türkçesi Basamaklı Stil Sayfaları anlamına gelen bir kodlama dilidir. Farklı cihazlar ve ekran boyutları için tasarım, düzen ve gösterimdeki çeşitleri dahil olmak üzere web sayfalarında stiller tanımlamak için kullanılır.
CSS (Cascading Style Sheet) açılımı “Basamaklı Stil Sayfaları” anlamına gelen web sayfalarında “yazı tipi, renk, boyut, arka plan ve dokular” gibi ögelerde arzu edilen değişiklikleri tanımlamanızı sağlayan bir programlama dilidir.
Html ile Css arasındaki temel fark başlangıçta sizlere bahsetmek istiyorum. Şöyle düşünelim HTML bir web sitesinin kurallarını, içinde olması gereken bilgileri ve tanımlamaları içinde barındırmaktadır. CSS ise HTML içinde belirlenmiş kuralları ve tanımlamalara uygun şekilde stil vermek için kullanılmaktadır.
HTML ile bir web sitesinde video, müzik, tablo, resim paylaşabilirsiniz. Oluşturulan sitelerde sağlık ile ilgili bilgilere, tablolara, verilere, yer verebilirsiniz. Aynı zamanda farklı alanlarda da web sitesi oluşturarak HTML ile dünyaya açılabilirsiniz.
Bootstrap. css bir web sitesinin düzenini yoluna koyan ve yöneten bir CSS framework'üdür. HTML bir web sayfasının içeriğini ve yapısını yönetirken CSS ise sitenin düzeni ile ilgilenir. Bu nedenden dolayı bu iki yapının belirli bir eylemin gerçekleştirilmesi için bir arada olmaları gerekir.
CSS kuralları hakkında
Bir bildirim iki bölümden oluşur, özellik (örneğin font-family) ve değer (örneğin Helvetica).
Bir biçim (style) sayfasını eklemenin üç farklı yolu mevcuttur: Dış stil sayfası (External Style Sheet), İç stil sayfası (Internal Style Sheet), Çevrimiçi (Inline) stil.
CSS kodlarınızı dahili yöntem ile eklerseniz bu kodlar sadece tek sayfa için geçerli olur. Dahili yöntemde CSS kodları <head> </head> etiketleri arasında konumlandırılır. CSS kodları <head></head> etiketleri arasına <style> etiketi ile eklenir.
CSS'in açılımı “Basamaklı Stil Sayfasıdır. CSS bir HTML öğesinin masaüstü cihazlarda, mobil cihazlarda ve yazdırıldığında kağıt üzerinde nasıl görüneceğini belirlemek için kullanılmaktadır.
JavaScript, geliştiricilerin etkileşimli web sayfaları oluşturmak için kullandığı bir programlama dilidir. JavaScript işlevleri, sosyal medya akışlarını yenilemekten animasyonlar ve etkileşimli haritalar göstermeye kadar, bir web sitesi kullanıcısının deneyimini iyileştirebilir.
C++ kadar zor değildir; masaüstü uygulamalar için, birebir rakibi C#'tan daha yaygın bir kullanım alanı vardır.
Ücretsiz olarak herkes kullanabilir. Tek HTML değil diğer internet dilleri olan CSS, JS, ASP.NET, PHP gibi diler ücretsizdir.
CSS kodları, HTML kodlarının içine yazılabildiği gibi harici bir CSS dosyası oluşturularak da işlem yapılabilir. <BODY> veya <HEAD> bölümlerinde yer alabilirler. Ayrıca <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/style.css" /> koduyla CSS dosyası çalışma sayfasına çağırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri