CSS ile yapılan menüler esnek, kolay düzenlenebilir, güzel görünen ve rollover efekti uygulana bilen menülerdir. Kodlama sonucu görüntü aşağıdaki gibi olacaktır. Bu bölüme kadar yazılan kodlamalar hem dikey menüler hem de yatay menüler içinde aynıdır.
Stil Şablonu (CSS) Eğitimi: CSS kodları ile içeriği biçimlendirebilme yetisinin kazandırılmaya çalışıldığı bir eğitim materyalidir. Stil şablonu (CSS) eğitimi verilmesinin temel amacı stil şablonu yapılandırmalarını gerçekleştirebilmenizi sağlamaktır.
menu:hover . acilir-menu CSS kuralı ile . menu sınıfına sahip etiketin üzerine gelindiğinde . acilir-menu sınıfına sahip açılacak olan etiketin CSS kuralını display: block; ile görünür yapıyoruz.
Sayfada birden fazla menü olması duruma karşın id değeri yatay-menu olarak tanımladık. Standart bir menü ul li a etiketleri ile oluşturulmaktadır.
Menü Türleri
Hangi yemeklerin sunulduğuna göre menüler; statik, dönüşümlü, sezona göre (pazar, talebe göre) menü, karışık (hybrid) menü, Kaliforniya menü, alakart menü şeklinde sınıflandırılmaktadır.
İlgili 40 soru bulundu
Yemek listesi. Bir öğünde servis edilmesi düşünülen yemeklerin listesini anlatmak için kullanılır.
Cascading Style Sheets (Basamaklı Stil Şablonları ya da Basamaklı Biçim Sayfaları, bilinen kısa adıyla CSS), HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir işaretleme dilidir.
Basamaklı Stil Sayfaları anlamına gelen Cascading Style Sheets kelimelerinin kısaltması olan CSS, bir web sitesinin daha çok göze hitap eden kısımlarını düzenlemeyi sağlıyor. Renkler, ara yüz düzenlemeleri, fontlar ve bunlara bağlı birçok görsel tasarım unsurunu modifiye etmeye yarıyor.
CSS, bir HTML sayfasının nasıl görüntüleneceğini tarif eder. Bu tarifin içinde sayfadaki başlık, metin, resim, video gibi öğelerin görsel özelliklerinin yanı sıra, sayfa yerleşimi ve bu yerleşimin farklı ekranlarda, cihazlarda,ekran, kağıt ya da diğer ortamlarda nasıl değişeceği bilgisi de bulunur.
CSS layout yani CSS ile web site düzeni diyebiliriz. Web site düzeni genel olarak header, main-content, sidebar, footer öğelerinden oluşur. Web sitesi tasarlarken sayfa düzeni çok öenmlidir. Web sitenin amcına ve içeriğine göre farklı web sayfası düzenleri hazırlayabilirsiniz.
CSS kuralları hakkında
Bir bildirim iki bölümden oluşur, özellik (örneğin font-family) ve değer (örneğin Helvetica).
CSS, öğrenmesi kolay ama uzmanlaşması zor olan bir alandır. Harry Roberts'ın CSS Wizardry, BEM metodolojisi ve yeniden düzenleme gibi, ölçeklenebilir ve sürdürülebilir CSS yazmanın temeli hakkında en iyi makaleleri içerir.
CSS (Cascading Steel Sheets), HTML elementlerinin rengini, boyutunu, arka planını değiştirmenize olanak sağlayan biçimlendirme dilidir. Birçok ön uç geliştirici ve tasarımcı web siteleri geliştirirken bu dili kullanır.
İngilizcesi “Cascading Style Sheets” olan CSS açılımı, “Basamaklanmış Stil Katmanları” anlamına gelmektedir. “CSS nedir?” sorusunun cevabı ise web sitelerinin görsel olarak şekillendirilmesine olanak tanıyan ve kendine has kuralları olan bir tanım dilidir şeklinde ifade edilebilir.
Bu kodlar, web dökümanının <HEAD> ... </HEAD> bölümü içine yazılmalıdır. Eğer, CSS dosyası ile web dökümanı aynı dizinde değillerse, CSS dosyası için URL yazılmalıdır.
CSS'in açılımı “Basamaklı Stil Sayfasıdır. CSS bir HTML öğesinin masaüstü cihazlarda, mobil cihazlarda ve yazdırıldığında kağıt üzerinde nasıl görüneceğini belirlemek için kullanılmaktadır. Css eklendiği her HTML sayfasını stillendirebildiği için birden çok web sayfası aynı anda stillendirilir ve şekillendirilir.
HTML, CSS ve JavaScript'i öğrenmek maksimum bir ay sürer, her gün kafa yorarsan.
CSS (Cascade Style Sheet), bir HTML dokümanının şeklini ve/veya görüntüsünü tasarlayan olgudur. Diğer bir ifadeyle CSS, HTML'i basit bir iskelet olmaktan kurtaran metin şekillendirme dilidir. Bu nedenle büyük öneme sahiptir. Çünkü bir sitedeki görselliği dolayısıyla da kullanıcı memnuniyetini sağlayan CSS'tir.
CSS, (Cascading Style Sheets) yani, basamaklı stil şablonları anlamına gelmektedir. CSS bir biçimlendirme dilidir. Web site sayfalarını kendi stil kurallarına göre şekillendirebilme olanağı verir. Kendine özgü kuralları bulunan CSS, javascript ve HTML ile üst düzey web sayfaları hazırlanabilir.
Ücretsiz olarak herkes kullanabilir. Tek HTML değil diğer internet dilleri olan CSS, JS, ASP.NET, PHP gibi diler ücretsizdir.
İçeriğiyle beraber iyi hazırlanmış bir menü işletmenin karlılığını, satış rakamlarını oldukça artırır ve servis personelinin iş yükünü azaltarak karışıklıklara yol açılmasını engeller. Modern ve konseptinize uygun bir menüye sahip olmanız işletmenizin tercih edilmesinde en önemli faktörlerden biridir.
Menüler aynı zamanda, yiyecek-içecek işletmesinde sunulan yiyecek ve içecek adlarını, açıklamalarını, fiyatlarını veren, konuğa karar vermede rehberlik eden listelerdir.
Menü planlama, bir yiyecek içecek tesisinin hangi yiyecek ve içecekleri üretip ne şekilde pazarlayacağını belirlemek için gerekli hareketlerin sürecidir ve toplu beslenme hizmetlerinin temelini oluşturmaktadır. Menü planlaması bugün yiyecek-içecek endüstrisinin en önemli konularından biridir.
Web tasarımına başlarken öncelikle HTML öğrenilmeli, ardından CSS bilgisi ile desteklenmelidir. CSS tek başına bir işe yaramazken, HTML'in üzerine inşa edilerek daha görsel ve estetik bir yapı sağlar. Bu nedenle önce HTML öğrenilip, daha sonra CSS konularına geçilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri