Haşlanacak makarnanın miktarına göre, 8-10 misli su kullanılır. Yapışmayı önlemek için 500 gramlık bir paket makarnaya, en az bir çorba kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvı yağ veya margarin eklenir.
Tuz, makarnanın daha lezzetli olmasını sağlar.Tuzsuz makarna haşlarsanız lezzeti yerinde olmayacaktır. Makarna suyuna yağ koymamanızı öneririz. Çünkü yağ ilave edilen durumlarda makarnaların yüzeyi yağlanıyor ve sosu içine tam olarak çekemiyor.
Pişirdiğiniz makarnanın kalınlığına göre 10-15 dakika arasında makarnayı kaynatın. İyi yumuşadıktan sonra makarnanın suyunu süzün. Ayrı bir tavada ısıttığınız 2 yemek kaşığı sıvı yağı makarnanın içerisine dökün. Makarna pişerken belirli aralıklarla karıştırmayı unutmayın.
Makarnayı pişirirken, haşlama suyuna tuz atınız, çünkü makarna tuzu sever. Tuzu, makarnanın suyu kaynadıktan sonra atmalısınız. Tuzun erimesine fırsat verdikten sonra makarnanın hepsini aynı anda atınız.
Yarım fincandan biraz fazla sıvı yağ (En sağlıklısı zeytinyağıdır ama bazıları makarnada kokusunu sevmez, tadını sevdiğiniz başka bir sıvı yağ da kullanabilirsiniz.)
İlgili 26 soru bulundu
Zeytinyağı eklemeyin
Makarnalar yapışmasın diye yağ eklemeye kalkmayın. Suyuna ekeleyeceğiniz tuz, zaten bu problemin üstesinden gelecektir. Ayrıca zeytinyağı ekleyerek pahalı bir yağı gereksiz bir şekilde kullanmış olursunuz.
Su kaynatılır içine tuz ve iki üç damla ayçiçek yağı damlatılır makarnalar kaynayan suya eklenir haşlanır süzgeçte süzülür makarna tenceresine tereyağ ayçiçek yağ konur yağ eriyince iki yemek kaşığı salça eklenir kavrulur salçaya tuz eklenir karıştırılır makarna eklenir salça ve makarna iyice harmanlandıktan sonra pul ...
4- Asla altını kısmayın: Suyun sıcaklığını kaynama noktasında tutmalısınız. Böylece makarna daha hızlı pişer ve al dente sonuç elde etmenin tek yolu budur. Ocağı kıstığınız anda makarnanızın hamur olmasına neden olursunuz.
1 litre (5 su bardağı) suyu kaynatın, ardından içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ atıp iyice karıştırın. Tuz ve yağ iyice karıştıktan sonra 1 paket makarnayı tencereye dökün. Pişirdiğiniz makarnanın kalınlığına göre 10-15 dakika arasında makarnayı kaynatın.
Makarnanızın kıvamını anlamak için yapabileceğiniz en iyi şey ise tadına bakmaktır. Tam aksine, suya atılan tuz kaynama noktasını yükselterek suyunuzun daha geç kaynamasına neden olur. Ancak tuzlu su kaynadığında sıcaklığı tuzsuz sudan daha yüksek olacağından makarnalarınız daha çabuk pişecektir.
Damak tadınıza göre tuz ekleyip, makarnayı 2-3 kere karıştırın. Makarnanın üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su döküp, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateş üzerinde ara sıra karıştırarak, makarna suyunu çekene kadar pişirin.
Makarnanın içine yarım bardaktan biraz daha fazla sıvı yağ atılarak 10-15 dakika kadar makarnanın pişmesi beklenir. Makarna pişirmek için büyük ve derin bir tencere tercih edilmelidir. Su tencerenin 3/4'ünü geçmemelidir. Az su koyarsanız makarna pişmez, tencerenin dibine yapışır.
Makarnayı önceden soğuk suda bekletin
Makarnayı bir süre soğuk suda bekletmek de onu daha lezzetli yapan yöntemlerden biri. Sebebi ise soğuk suda önceden bekletilen makarnanın sosu daha iyi içine çekebilmesi.
Makarnayı yapacağınız tencere uygun büyüklükte olmalıdır. Suyun yüksekliğinin tencerenin 3/4'ünü geçmemesine dikkat etmelisiniz. Makarnayı bol tuzlu suda haşlamalısınız. Kaynama noktasını yükselterek süreyi uzatmamak için tuzu, su kaynadıktan sonra 5 litre suya 1 yemek kaşığı olacak kadar ekleyebilirsiniz.
Makarna içeriğindeki karbonhidratların oldukça fazla olması nedeni ile fazla tüketildiği takdirde vücutta yağlanmaya sebep olabilecek besinlerden bir tanesidir. Makarnadan alının karbonhidrat fazlalığı akciğerlerde yağlara dönüşerek depolandığı için fazla makarna yemek vücutta yağlanmaya sebep olabilir.
İsterseniz süt de ekleyebilirsiniz. Makarna suyu kaynadıktan hemen sonra tuzu ekleyin. 4 su bardağı su için 1 tatlı kaşığı tuz yeterli olacaktır. Tuzu ekledikten sonra suyun altını kısın. Makarna pişirirken yapışmaması için 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ya da zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
Haşlanacak makarnanın miktarına göre, 8-10 misli su kullanılır. Yapışmayı önlemek için 500 gramlık bir paket makarnaya, en az bir çorba kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvı yağ veya margarin eklenir.
Tencereye 3 yemek kaşığı tereyağı koyup eritin. Yarım paket burgu makarnayı erittiğiniz tereyağının üzerine boşaltarak kavurun. Makarnalar kahverengi oluncaya kadar bu işleme devam edin. Sonra paketteki diğer makarnayı da üzerine ekleyerek sıcak su ilave edin.
Makarnamızı haşlıyoruz. Suyunu süzdükten sonra tencerede yağla birlikte salçayı ve baharatı kavuruyoruz. Haşlanan makarnayı tencerenin içine koyup sosla iyice harmanlayıp ocağın altını kapatıyoruz. Çok basit afiyet olsun.
İkiye kırılmış makarna eklenip, üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edilir (5 veya 5,5 su bardağı kadar). Arada bir karıştırarak, makarna yumuşayana kadar pişirilir. Kapağı kapatılıp, 10 dakika dinlendirilip servis edilir. Fotoğrafta iki çeşit makarna çeşidi var, ben spagetti olanı daha çok beğendim.
Makarna suyu kaynamadan tencerenin içerisine asla makarnaları koymayın. Makarna suyu kaynamadan tencerenin içerisine asla makarnaları koymayın. Makarnayı daima fokur fokur kaynamakta olan suya atın.
Spagettiyi bol suda haşlamalı ve süzmelisiniz. Haşlama suyunun bir kısmını saklamalısınız. Bir sos tavasından yardım alarak makarna, dana bacon ve yumurta karışımını hafif ateşte pişirmelisiniz. Sos bütün makarnaya yayıldıktan sonra tuz ve haşlama suyunu eklemeli ve tekrardan birkaç dakika pişirmelisiniz.
Diyet Makarna Tarifi Nasıl Yapılır? Makarnaları yağsız tuzsuz haşlayın yanına bezelye ve mısır koyun ince dilim peyniri de ekleyin. Yerken çok çiğneyin ve yanında başka bir şey yemeyin böylece karbonhidrat alacaksınız sizi tok tutacak. Kalorisi düşük makarnamız hazır afiyet olsuun.
Tereyağlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle makarnayı haşlıyoruz, makarnayı süzüyoruz, tereyağ ile sıvıyağını eritelim, tuz atalım, tereyağımız yanmasın. Sonra makarnaları ekleyelim, karıştıralım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri