Farklı bir yol ise; Ctrl + Shift + Boşluk tuşlarına basmaktır. Ctrl + Home tuşlarına basın A1 hücresi seçilecektir.
Ctrl+W: Açık olan pencereyi kapar. Alt+F4 görevini görür. Ctrl+H: Tarama geçmişini gösterir.
CTRL R : CTRL tuşu ile R harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, F5 tuşu ile aynı görevi görür yani refresh yani sayfayı yeniler.
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
Bu makaledeki bir kısayolu hızla bulmak için Ctrl+F tuşlarına basın ve arama sözcüğünüzü girin. Bir eylemin karşılık gelen kısayol tuşu yoksa, makro kaydederek bir kısayol oluşturabilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Excel 2016'da CTRL+H veya Değiştir düğmesi, Bul ve Değiştir iletişim kutusundaki Bul sekmesini açıyor.
CTRL+M Bilgisayarımızda genellikle aynı anda birden fazla program çalışır. Bu kalabalıktan kurtulmanın çok basit bir yolu var. Açmış olduğunuz diğer pencereleri hızlı bir şekilde simge durumuna küçültmek ve masaüstüne dönmek için CTRL+M kısayol tuşlarını kullanabilirsiniz.
Klavyeyi kullanarak hızlı bir şekilde, tablolarınıza satır eklemek için Alt, E ve S tuşlarını kullanabilirsiniz. Satır eklemek istediğiniz hücreye gelin ve Alt tuşuna basın bırakın, E tuşuna basın bırakın ve S tuşuna basın bırakın. Satırın eklendiğini görürsünüz.
Bu tuş, Türkçesi sayfa yukarı anlamına gelen İngilizce “Page Up” ifadesiyle veya kısaltmasıyla adlandırılmıştır. Metin içerisinde bir sayfa (bir ekran görüntüsü kadar) yukarı yönde hareket etmeyi sağlar. Kaynak: Günal, S.(2016).
Örneğin, Paint'te yeni bir resim oluşturmak için Ctrl + N tuşlarına basın. Not: Dokunmatik bir klavyede bazı kısayolları görmek için Ctrl tuşuna basmanız gerekir.
Sunumu istenilen slayttan başlatmak Kısayol: Shift+ F5
İleri geri sayfalar arasında kaybolmadan Shift F5 kısayolu ile Sunumunuzu durdurduğunuz slayttan tekrar başlatabilirsiniz.
Örneğin, aynı değeri birden fazla hücreye aşağıya doğru kopyalamak istediğinizi varsayalım. Bunu yapmak için Ctrl + D tuşlarına birlikte basmanız yeterlidir. Bir örnek üzerinden gidelim: A2 hücresine "X Ürünü" yazdığınızı düşünelim. Ardından, A2:A10 aralığını seçmek için fareyi kullanabilirsiniz.
ALT + D = Adres çubuğunu seçer. CTRL + E = Arama kutusunu seçer. CTRL + F = Arama kutusunu seçer. CTRL + N = Yeni bir pencere açar.
Yerel bilgisayarı kilitlemek için CTRL + ALT + DELETE tuşlarına basın. Belirli bir süre sonra boşta çalışma durumunda yerel bilgisayardan kilidini açın. Terminal Hizmetleri oturumuna döndürürsünüz.
Örneğin, CTRL+K tuşlarına basmak, seçili metni kalın yapar.
Ctrl+Shift+Enter tuşlarına bastığınızda, Excel formülü otomatik olarak { } (açma ve kapatma ayracı çifti) arasına ekler.
microsoft word de metni sağa hizalamanın kısayol tuşudur.
shift+del. windows'da bir dosya veya dosya grubunun recycle bin'e atılmadan temelli silinmesi için basılması gereken tuşlar. win2000 öncesinde prompt gelmeden entere basılınca shift tuşu basılmamış gibi yine de recycle bine gidiyordu.
Shift +Insert: Fiş ve faturalarda satır eklemek için kullanılır.
Bir eylemi geri almak için Ctrl + Z tuşlarına basın. Geri alma eylemini yinelemek için Ctrl + Y tuşlarına basın.
Word, PowerPoint: Seçili metnin tamamını büyük veya küçük harf yapmak için shift + f3 tuşlarına basın. Excel: Seçili hücreye bir işlev eklemek için shift + f3 tuşlarına basın.
CTRL + ESC = Başlat ekranını açar. CTRL + Shift + ESC = Görev yöneticisi açar.
ctrl+u. unixte birçok shellde, bulunulan satırının tamamını temizleyen tuş kominasyonu.
Ctrl N Kısayolu : Yeni bir Excel belgesi açmanızı sağlar. *Bu genel bir kısayoldur, cihazınızda herhangi bir dosya, belge ya da tarayıcı açıkken Ctrl & N ile aynı pencerenin yenisini açma olanağı sağlar.
Alt veya F10. Farklı bir sekmeye gitmek için erişim tuşlarını veya ok tuşlarını kullanma. Odağı şeritteki veya eklenti bölmesindeki komutlara taşıyın. Şeritteki öğeler arasında sırasıyla aşağı, yukarı, sola veya sağa hareket ettirme.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri