yasaktır. 》
Karagöl tektonik hareketlerle oluşmuş bir heyelan gölüdür. Yamanlar dağı üzerinde bulunduğundan oldukça yüksekte ve yazın İzmir'de olduğunuzu unutturacak kadar serin bir havaya sahiptir. Karagöl Tabiat Parkı kamp için oldukça elverişlidir.
Doğal manzaraları ile ziyaretçilerini büyüleyen Karagöl Milli Parkı, oyun ve mangal alanlarının yanı sıra ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tuvalet yerlerine de sahiptir. Milli parka giriş için herhangi bir ücret alınmamaktadır. Wi-Fi hizmeti ise yoktur.
Bu konuda yaz dönemi içerisinde sabah saat 08.00 ile 20.30 arası ziyaret etmek mümkün. Kış Döneminde ise bireysel yapılacak olan ziyaretler konusunda sabah 08.00 ile başlayan ziyaret saati akşam 18.00'a kadar devam etmektedir.
Doğa harikası bir yer. Kamp alaninda tuvalet ve çadır alanında elektrik prizleri mevcut.
İlgili 15 soru bulundu
Karagöl'de 01:Ekim tarihinden itibaren Ateşli piknik. yasağı kaldırıldı
Merhabalar arkadaşlar, dünya maalesef ki zor bir dönemden geçiyor ve bizde doğa severler olarak ne yazık ki kamp yapamıyoruz.
Ne yazık ki telefon ve internet çekmiyor, fakat öyle bir yere temkinli gittiğiniz sürece ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum.
Karagöl yolu yapım aşamasında oldugu için gidiş meşakkatli ama tabiat parkı yolu iyi durumda. Gölde yüzme keyfini kaçırmayın. Suda çekme falan yok.
Karagöl, Ankara iline 68 km uzaklıkta Çubuk ve Kızılcahamam ilçeleri arasında Kavak Dağı ve Yıldırım Dağı eteğinde, deniz seviyesinden 1630 m yükseklikte, 23,5 hektar genişlikte, derinliği yaklaşık 60-70 m'dir.
Tabiat Parkı içerisindeki Karagöl Gölü olta balıkçılığı açısından son derece rağbet görmektedir. Gölde tutulan balıklar arasında kefal, sazan, kadife ve Abant alası türleri gelmektedir.
Çubuk ve Kızılcahamam ilçeleri arasında, Yıldırım Dağı eteğinde, etrafı ormanlarla kaplı küçük ama çok derin bir krater gölüdür.
Foça'nın batısında merkeze yaklaşık 3 kilometre uzaklıktadır. Eski Foça'dan Yeni Foça'ya giden ara yol çıkışında sola ayrılan yolun sonu İngiliz burnu olup, bu nokta güneşin denize battığı nadir yerlerdendir. Elektrik, su, tuvalet olmayıp ücretsiz kamp yapılabilecek bir yerdir.
Borçka'dan Karagöl tabelasını takiben yılan gibi kıvrımlı ve yarısı asfalt yarısı parke taşı olan yoldan yaklaşık yarım saat daha gidip tabiat parkına ulaşıyorsunuz. Araç girişi 21 tl.
Karagöl sahası her şeyden önce bilimsel araştırmalar için açık doğa laboratuarı niteliğindedir. Yöre halkı ile yapılan görüşmelerde sahada ayı, kurt, tilki, çakal ve vaşak gibi vahşi hayvanların bulunduğu ifade edilmiştir.
sonbahar veya bahar ayında gidilmesi tavsiye edilir.
Çubuk Karagöl Tabiat Parkı, Ankara İl merkezine 68 km ve Çubuk İlçesine 28 km uzaklıktadır.
Köy suya batar, insanlar da balık olur. Köyün battığı yerde oluşan gölün suyunun rengi siyah olduğundan göle Karagöl denir (Ayva, 2001: 255).
Artvin'de biri Şavşat Karagöl diğeri Borçka Karagöl olmak üzere 2 tane Karagöl var.
Karagöl; Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan doğal bir göldür.
Bugün yine de ücretsiz bir ormanlık alana gidip çadır kurarken cezalardan korunmak için dikkatli olmamız gerekiyor. Türkiye'de belirlenen kurallara göre normal şartlarda Milli Park, turistik bölge, orman, koru ve sahil gibi devlet kurumlarına ait bölgelerde ücretsiz kamp kurmak yasak olarak sayılıyor.
Yazılı mevzuatta doğada, ormanlarda, kamusal alanlarda, kamp yapılıp yapılamayacağı ile ilgili net bir yasak bulunmamaktadır. Kamp yapmak için kurulmuş ve işletilen ruhsatlı kampçılık işletmelerinde kamp yapmak veya çadır kurmak ile ilgili herhangi bir yasak bulunmamaktadır.
6831 sayılı Orman Kanunu'nun 76. Maddesi uyarınca “açıkça kamp yapılabileceği belirtilen yerler dışında” konaklamak, kamp yapmak, çadır kurmak kısaca kanunda geçen tabiriyle “gecelemek” YASAKTIR. hudutları içinde anız veya benzeri bitki örtüsü yakmak, Yasaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri