Karagöl (Kızılcahamam): Işık Dağı eteklerinde çevresi 475 m, uzunluğu 170 m, eni 40 m olan uzamış elips biçimli sığ heyelan gölüdür. Bunların dışında Bayındır, Çamlıdere, Kesikköprü, Kurtboğazı, Çubuk I ve II barajlarının su biriktirme alanları yapa
Karagöl; Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan doğal bir göldür. Yer aldığı arazi bakımından volkanik domlar arasında kalmış olan Karagöl, küçük ölçekli bir krater gölüdür. Karagöl Tabiat Parkı bu gölün çevresine kurulmuştur.
Volkanik bir göl olarak literatürlerde (Durmuş, 1999, Ergüner, 2000) yer alan Karagöl, son yapılan incelemeler sonucu MTA tarafından volkanik domlar arasında kalmış küçük bir göl olduğu belirtilmektedir (Şekil 1).
İki bölümden oluşan Karagöl'ün bir heyelan gölü olmakla birlikte bir heyelan set gölü değildir. Göl sularının büyük bir kısmının heyelan enkazı üzerinde toplandığı anlaşılmıştır.
Karagöl, Artvin'in Şavşat ilçesinin 25 kilometre kuzeyinde bulunan heyelan set gölüdür. Karagöl, yamaç araziden kopan heyelan kitlesinin vadi önünü kapaması sonucu çanakta biriken suların birikmesiyle oluşmuştur.
İlgili 27 soru bulundu
A.
Karagöl ve çevresi, jeo-tektonik bakımdan Doğu Karadeniz Dağları (Doğu Pontitler) içinde yer almaktadır.
Bunun üzerine hükümet 4 Kasım 1936'da kabul edilen 2885 Sayılı Kanun ile, merkezi Rize olan Çoruh Vilayeti kaldırıldı. Artvin Merkez, Hopa, Borçka ve Şavşat kazaları ile evvelce Erzurum'a verilmiş Yusufeli Kazası'nı da alarak Artvin olan Çoruh İli teşkilatı kabul edildi.
Karagöl (Kızılcahamam): Işık Dağı eteklerinde çevresi 475 m, uzunluğu 170 m, eni 40 m olan uzamış elips biçimli sığ heyelan gölüdür. Bunların dışında Bayındır, Çamlıdere, Kesikköprü, Kurtboğazı, Çubuk I ve II barajlarının su biriktirme alanları yapay göller oluştururlar.
Gölde tutulan balıklar arasında kefal, sazan, kadife ve Abant alası türleri gelmektedir.
Artvin'de biri Şavşat Karagöl diğeri Borçka Karagöl olmak üzere 2 tane Karagöl var.
Tantalos'un atıldığı yarık daha sonra göl haline gelmiş ve bu göle Tantalos Gölü adı verilmiş. Yamanlar Dağı'ndaki bu gölün şimdiki adı Karagöl'dür.
Köyün battığı yerde oluşan gölün suyunun rengi siyah olduğundan göle Karagöl denir (Ayva, 2001: 255).
Gölbaşı Gölü: Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yer alan Gölbaşı Gölü, yapay bir göl olsa da doğal güzelliğiyle dikkat çekmektedir. Burası yürüyüş, bisiklet ve piknik için tercih edilen bir yerdir. Kayaş Göleti: Ankara'nın Kayaş ilçesinde yer alan Kayaş Göleti, doğal bir su birikintisidir.
Yapay set gölü= Akarsu vadisinin önünün yapay bir setle kapatılması ile oluşan baraj gölleridir.
Yapay göl, doğal yollar yerine insanlar tarafından oluşturulan göllerdir. Yapay göller, mevcut bir su kütlesini boşaltacak bir akışın kontrol edilmesiyle oluşturulabilir. Ayrıca bir baraj inşa edilerek nehir vadilerinde oluşturulan baraj gölleri de yapay göldür.
Karagöl, Kuzey Anadolu Dağları'nın devamı niteliğinde olan Karçal Dağları'nın (3415 m) kuzeybatısında yer almaktadır. Yönetim bakımından Artvin ilinin Borçka İlçesi sınırlarında kalan gölün, ilçe merkezine uzaklığı 27 km dir.Bir heyelanla meydana gelen göl, deniz seviyesinden 1450-1480 m aralığında yer alır.
Doğa harikası bir yer. Kamp alaninda tuvalet ve çadır alanında elektrik prizleri mevcut.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda ülkemizde tespit edilen 320 adet doğal göl bulunmaktadır.
Karagöl, 35 dekarlık minik bir gölüdür. Gölün oluşumunun incelenmesi ve araştırılması sonucunda, fay aynasında oluşan bir heyelan gölü olduğu anlaşılmıştır.
yasaktır. 》 Karagöl 'de kamp yapmak yasaktır. 》Ormanlarımızın korunması için piknik sonrası
İçme suyu, WC, çocuk oyun parkı, toprak bir saha mevcut. Hamak, salıncak için uygun ağaçlar var. Büyükşehir tarafından bakımı yapılıyor fakat pazar günleri aşırı kalabalık, mümkünse çok erken gidilmeli. Göl kenarına yaklaşmak, göle girmek, balık tutmak yasak.
Artvin Okrugu'nun nüfusu 52.434 kişiden oluşuyordu. Bu nüfusun % 34,5 (17.814 kişi) Gürcü, % 50,3'ü (26.395 kişi) Türk, %14,8'i (7.775 kişi) Ermeni, %0,3 (154 kişi) Kürt, % 0,6'sı (296 kişi) Çingene olarak kaydedilmişti.
Artvin il nüfusunu Gürcüler, Hemşinliler, Türkler ve Lazlar oluşturur. Millî parklarıyla ünlüdür.
Artvin balı, dut pekmezi, tereyağı, kuzine zeytini, laz böreği, lahana ezmesi, kuymak gibi birçok lezzetli yiyecek ürünleri ile meşhur olmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri