Bir cezve ya da tencereye içme suyu konulur, su kaynadıktan sonra ocaktan alınır içerisine çubuk tarçın atılır ve demlenmeye bırakılır. 5-10 dakika sonra hazırladığınız çubuk tarçınlı suyu içebilirsiniz. Çubuk tarçını, suya ya da çaya eklemek çayın tadını arttırmakla kalmaz, aynı zamanda soğuğa karşı da korur.
Tarçının en önemli faydalarından biri de şeker ihtiyacını karşılayıcı özelliği sahip olmasıdır. BİR ÇUBUK TARÇIN KAÇ KEZ KULLANILIR? Kabuk tarçın 1 kereden fazla kullanılmaz diye düşünülebilir ancak 1 den fazla tüketimi mümkündür. 1 adet çubuk tarçının 3 veya 4 kez kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Yapılışı; Bir tencerenin içerisine içme suyu ekleyin ve kaynatın. Su kaynamaya başladığında ocağın altını kapatın. Suyun içerisine toz tarçın veya çubuk tarçın ekleyerek 5 dakika demlenmesi için bekleyin. Hazırladığınız tarçınlı suyu aç karna tüketebilirsiniz.
Çubuk tarçını aromasının gitmemesi için 1 kez kullanmak en iyisidir fakat 2-3 kez de kullanabilirsiniz. Aynı zamanda tarçın tüketmek enfeksiyonları tedavi etmeye yardımcı olur. Diş ve diş ağrısını rahatlatır.
Öncelikle tarçının şekerli bir şeyler tüketme isteğini baskılaması özelliğinden faydalanmak için onu birçok bitki çayına çubuk tarçın şeklinde ilave edip 2-3 dakika kadar bekletip çıkararak tüketebiliyoruz. Daha çok tarçın tüketmek isteyenler ise doğrudan tarçın çayı demleyebiliyor.
İlgili 18 soru bulundu
Bu tarçın türü, tat vermesi için yiyecek ve içeceklerin içinde belli bir süre bekletildikten sonra genellikle çıkarılıyor. Eklendiği tarife göre aynı çubuk tarçının yeniden kullanılmasında herhangi bir sakınca bulunmuyor.
Bu miktarı aşmamak ve çubuk tarçınlı suyu en fazla 2 hafta boyunca tüketmek oldukça önemlidir. BİR ÇUBUK TARÇIN KAÇ KEZ KULLANILIR? Bir çubuk tarçın sadece bir kullanımlık değildir. Çubuk tarçınlar dört kereye kadar kullanılabilmektedir.
1 bardak suyun içerisine atılan 3-4 adet çubuk tarçın kaynatılır ve ocaktan alındıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı bal ve 2 adet karanfil eklenir. Hazırlanan karışın kahvaltıdan önce aç karnına ve yatmadan önce tüketilir.
Genellikle tarçın çayının yemeklerden önce, aç karnına içilmesi önerilir. Eğer sabah içmeyi tercih etmiyorsanız gece yatmadan önce tarçın çayı içebilirsiniz.
Tablet şeklinde kullanıldığında, pek çok çalışmada yan etkilerden kaçınmak için tarçının genellikle karbonhidrat açısından zengin bir yemekle birlikte alınan günlük 500 miligram ile 6 gram (1 çay kaşığı) arasında tüketilmesi tavsiye edilir.
Tadını kaybetmeden önce bir çubuk tarçını birkaç kez karıştırıcı olarak kullanabilirsiniz. Sadece sıcak suyla durulayın ve tekrar kullanmadan önce kurumasını bekleyin.
Tarçınlı su içmenin faydaları
Tarçının diyabet hastalarına tavsiye edilmesi tesadüf değil. İştahı bastırarak kişiyi uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Özellikle tatlı krizlerinin önüne geçmede oldukça etkilidir. Anti bakteriyel özellikler taşıyan tarçın sindirimi zorlaştıran bakterilerden de kurtulmanızı sağlar.
Tarçınlı limonlu su faydaları arasında kan şekerini düzenleme ve insülin direncini düşürme gibi durumlar yer alır. Ayrıca enerji seviyesini yükseltmek, bağışıklığı güçlendirmek gibi faydaları olan bu su kilo vermeye yardımcıdır.
Günümüzde toz tarçın yerine kabuk tarçın daha sık kullanılmaktadır. Çünkü kabuk tarçının ömrü toz tarçına göre çok daha uzundur. Bunun yanında içeriğinde uçucu yağlar da barındırmaktadır. Kabuk tarçınlarının toz haline getirilmesi ile uçucu yağ özelliği de ortadan kalkmış olur.
Özellikle çubuk tarçının faydaları pek çok platformda diyabet hastaları üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle ön plana çıkmaktadır. Buna ek olarak kardiyovasküler hastalıkların önlenmesi, beyin ve sinir sistemine ilişkin hastalıklardan koruması, kanserden koruması gibi pek çok olumlu etkiyi de beraberinde getirir.
Kaynamış su, tarçın kabuklarının üzerine dökülüp 10 dakika demlenmeye bırakılır. Burada önemli olan tarçın kabuklarının su ile birlikte kaynatılmaması gerektiğidir. Su ile birlikte kaynatılan tarçın kabukları hem vitamininini hem de lezzetini kaybedecektir.
Tarçın, Bal ve Limon Karışımı Faydaları
Bağışıklık sistemini güçlendirerek özellikle mevsimsel hastalıklara karşı korur. Solunum yollarını rahatlatır. Doğal antibiyotiktir. İdrar yolu iltihabını temizler.
Kabuk tarçın ile hazırlanan tarçın çayı için 3 adet kabuk tarçın cam ya da porselen demliğe koyulur ve üzerine 2 su bardağı kaynatılmış sıcak su eklenerek demlemeye bırakılır. Tarçın ile birlikte diğer şifalı bitkiler kullanılarak da çay yapılabilir.
Çubuk Tarçın Bozulur mu? Çubuk tarçının kullanım ömrü oldukça uzundur. Hava almayan nemsiz ve güneş ışığına doğrudan maruz kalmayacak olan yerlerde muhafaza edilmelidir. Aynı zamanda 4 defa sonrasında çubuk tarçını değiştirmeniz gerekir.
Su dolu bardağa tarçın koyduğumuz zaman tarçın suyun yüzey gerilimini bozmadığı için, parmağımız ıslanmıyor. Tarçın o kadar küçük ve hafif ki su yüzeyi gerginliğini bozamıyor. Hidrofobik bir yapıya sahip olan sudaki tarçın kaçıyor ve parmağımız ıslanmıyor.
Tarçın: Tarçını suya koyup içmek ya da yoğurt gibi yiyeceklerle karıştırarak tüketmek, adet gününüzü 4-5 gün kadar geciktirmenize yardımcı olabilir. Tabii ki aşırı tüketmemek şartıyla.
Bunlardan birincisi bir litre içme suyuna 1-2 adet çubuk tarçın atarak gün içinde soğuk olarak tüketilebilir. Bir diğer yöntem de kaynamış olan bir litre suya yine 1-2 çubuk tarçın atıp tüketmektir. İsteğe bağlı olarak tatlandırma için limon, zencefil, karanfil veya zerdeçal koyabilirsiniz.
Yatmadan önce bir kase tarçınlı yoğurt tüketerek zayıflamanıza yardımcı olabilirsiniz. Tarçınlı yoğurt bu şekilde hızlı bir yağ yakımını başlatacak ve uykuda bile yağ yakmaya devam edeceksiniz. Düzenli olarak spordan sonra ya da ara öğünlerinizde tarçınlı yoğurt tüketerek zayıflayabilir ve yağ yakabilirsiniz.
Seylan ve Çin tarçını. Seylan tarçının aroması daha hoş, tadı daha güzeldir. Bu yüzden gıda maddelerinde kullanılır. Çin tarçının ise etken maddesi daha fazla yüksek, Seylan tarçınına göre aroması daha farklıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri