Günümüzde toz tarçın yerine Kabuk Tarçın daha sık kullanılmaktadır. Çünkü kabuk tarçının ömrü toz tarçına göre çok daha uzundur. Bunun yanında içeriğinde uçucu yağlar da barındırmaktadır. Kabuk tarçınlarının toz haline getirilmesi ile uçucu yağ özelliği de ortadan kalkmış olur.
Toz tarçın ile hazırlanan tarçın çayı için 1 tatlı kaşığı toz tarçın cam ya da porselen bir demlik içine koyulur. Üzerine yaklaşık 2 su bardağı kaynatılmış sıcak su eklenir ve 10 dakika demlenmeye bırakılır. Daha sonra süzülerek tüketilebilir.
İçeriğinde yer alan antioksidanlar sayesinde vücutta biriken ödemin atılmasını sağlayarak zayıflamaya yardımcı olan tarçınlı su içmek aynı zamanda toksin maddelerin atılmasına da yardımcı olur. Tarçınlı su ile zayıflamak için aynı zamanda sağlıklı bir diyet programı ile birlikte düzenli fiziksel aktivite de önerilir.
Suyun içerisine toz tarçın veya çubuk tarçın ekleyerek 5 dakika demlenmesi için bekleyin. Hazırladığınız tarçınlı suyu aç karna tüketebilirsiniz. İsteğe göre karanfil, defne yaprağı veya elma dilimleri ile aroma katabilirsiniz.
Tarçının iki yaygın kullanımı bulunmaktadır. Toz tarçın ve çubuk (kabuk) tarçın olarak kullanılır. Kabuk tarçın genelde demleme işlemlerinde kullanılırken toz tarçın genellikle hamur işi ve yemek yapımında kullanılır.
İlgili 29 soru bulundu
Seylan tarçını, Çin tarçınına nazaran, aroma, lezzet ve vücuda olan fayda açısından da çok üstündür.Dünya üzerinde en iyi ve tek gerçek tarçın olarak bilinen Seylan Tarçını, baharat olarak lezzet ve aroması için tercih edilmesinin yanı sıra, olağanüstü yararları için de kullanılmaktadır.
Yalnızca süt ile tüketiminde değil su ile beraber içildiği zaman da metabolizmayı hızlandırarak yağ yakma özelliği gösteren tarçınlı su ile sağlıklı ve kolay kilo verebilirsiniz. Tarçını gündelik hayatınızda ne kadar tüketirseniz tüketin yine de tatlıların üzerine serperek yediğinizde zayıflama sağlayamazsınız.
1) Tarçın. Pek çok kadın tarafından denenen ve hemen hemen aynı sonucu alan adet geciktirici tarçın, uzun süren regl dönemini de durdurucu etkiye sahip. Çubuk tarçın veya toz tarçın eklenen suyu içmek, tarçını meyvelere veya yoğurt içine eklemek gibi yöntemleri seçebilirsiniz.
Zira tarçın yağ yakımını hızlandırıyor, sindirim sistemini düzenleyip metabolizmayı hızlandırıyor ve bu sayede kilo verme sürecine de destek veriyor.
Tarçın toz olarak tüketilecekse, günde yarım çay kaşığını geçmemelidir. Ayrıca direkt tüketmek yerine yemeklerin içerisinde kullanılmalıdır. Tarçın kek, kurabiye gibi hamur işlerine ve yemeklere eklenerek tüketilebilir.
Tarçın kürünü hazırlamak için 1 su bardağı light süt, 1 tatlı kaşığı tarçın ve biraz buzu karıştırın. Hazırladığınız bu kürü uyumadan önce tüketin. Bu kürü düzenli olarak tükettiğinizde gece boyunca metabolizmanız canlı kalıp vücut yağ yakacak ve ayrıca sabahları uykudan tok olarak kalkacaksınız.
Ayrıca şişkinliğe ve hazımsızlığa neden olan bakterilerle de savaşan tarçın şişkinlik problemlerini de ortadan kaldırıyor. İşte bu iki süper kahraman yani süt ve tarçın bir araya geldiğinde ise hem kilo vermeye yardımcı hem de sağlığınız için çok faydalı bir besine dönüşüyor.
Tarçın kabuklarının öğütülmesi için kahve öğütücü de kullanılabilir. Bu şekilde öğütmek çok daha kolay bir işlemdir. Tarçın baharatının çubuk şeklinde alınıp evde öğütülmesi daha keskin ve hoş bir tat elde etmenize neden olmaktadır.
Tarçın, tek başına zayıflatma özelliği olmaması ile birlikte antioksidanlar bakımından oldukça zengin bir bitkidir. Tarçın; kan şekerinizi, yani şekerin (kandaki glikozun) hücreler tarafından işlenmesini sağlayarak insülin hormonunu dengeler ve zayıflamanıza yardımcı olabilir.
Tarçını toz halinde ya da kök halinde tüketebilmek mümkündür. Kök tarçın özellikle bitki çaylarında ve doğal şerbetlere katılarak tüketilebilmektedir. Bitki çaylarının içine 1 tane kök tarçın konarak tüketimi sağlanmaktadır. Toz tarçın ise kek, pasta gibi hamur işlerinde tercih edilmektedir.
- Bir sürahi dolusu suyun içine 2 buçuk ya da 3 kaşık elma sirkesi ekleyin. - Bir tane limonun suyunu sıkın ve bu suyun içine katın. - Bir çay kaşığı da tarçını eklediğiniz zaman yağ yakıcı detoks suyunuz hazır demektir. Elma ve tarçın, metabolizma hızlandırma ve yağ yakma konusunda birebir.
Tarçınlı Kahve Faydaları
Bağırsakları çalıştırır ve metabolizmayı hızlandırır. Bu da yağ yakımı arttırarak kilo verme sürecini hızlandırır. İştah bastırarak ani acıkmaların ve gereksiz kalori alımının önüne geçer.
Üst solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelen içecek, sıcak içildiğinde boğazı yumuşatır ve rahatlama sağlar. Yatmadan önce içilen tarçınlı süt karışımı, uykusuzluğa iyi gelmesinin yanında uyurken metabolizmanın daha hızlı bir şekilde çalışmasını sağlar ve böylece kilo vermeye destek olur.
Örneğin maydanoz âdet söktürücü özelliği bilinen bitkilerden biridir. Ancak tarçının kadınlarda âdet dönemiyle ilgili maydanoz ve benzeri âdet söktürücü bitkilerin tam tersine bir etkisi söz konusudur. Yani tarçın, âdet kanamasını geciktiren bir etkiye sahiptir.
Bilinen şudur ki adetliyken kahve içmek adeti kesmez fakat vücutta su tutabilir dolayısıyla “aşırı” tüketimi vücudumuzda şişliğe sebep olur. Fakat normal dozda kesinlikle tüketebilirsiniz, yazının devamında nedenini öğreneceksin meraklanma! -Regl dönemi öncesi ise kahve tüketimi ağrılar için önerilir!
Sadece sabah aç karnına değil yemeklerden sonra içilen bir su bardağı tarçınlı su karın ağrılarını hafifletir. Kan şekerini dengeler: Şeker hastaları için tarçınlı su tam bir antidiyabetiktir. Öğünlerden hemen sonra içilen tarçınlı su pankreasın yorulmasını önler, kan şekerinin de dengede kalmasını sağlar.
1 ay boyunca hergün yiyen hastalar ise bir ayın sonunda ağrısız bir şekilde yürüyebilmişler. Tarçın idrar yolları enfeksiyonlarına da iyi gelmekte. İdrar söktürücü ve idrar arttırıcı özellikleri bulunmaktadır.
-İştahı bastırarak kişiyi uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Özellikle tatlı krizlerinin önüne geçmede oldukça etkilidir. -Antibakteriyel özellikler taşıyan tarçın sindirimi zorlaştıran bakterilerden de kurtulmanızı sağlar. -Kötü kolesterol seviyesini düşürür, iyi kolesterole ise faydası vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri