Altın arama çubukları, kaliteli ve uygun olması, altın ararken daha iyi sonuçlar elde etmek için önemlidir. Altın olduğu düşünülen alana gidilmesi ve kaliteli çubukların kullanılması halinde altın bulma olasılığınız artmaktadır. Ancak her alanda altın bulunacak diye bir düşünceye kapılmamak gerekir.
Altın arama çubukları, bulunduğu alanlarda toprak altında olan altınların bulunmasını sağlayan L şeklinde bir çubuktur. Lecher Anteni olarak da anılan bu çubuklarda, frekanslı manyetik değişiklikler ile alanda bulunan altın gibi elementlerin tespiti yapılamaya çalışılmaktadır.
Define arama çubukları genellikle geniş alan taramaları için işe yaramaktadır. Bu çubuklar ile 400- 500 metre genişliğinde alan taraması yaparak su yataklarını, mezarlıkları, tünel boşluklarını tespit etmek mümkün hale gelmiştir.
Altın arama çubukları, genellikle 400- 500 metre mesafe genişliğinde arama yapabilmektedir. L şeklindeki altın arama çubukları iki çubuktan oluşur ve iki çubuk karşılıklı olarak iki elde tutulur. Çubuktan yayılan frekans sayesinde altına çarpan dalgalar çubuklara çarparak uyarı verir.
vermiş olduğu metan enerjisi aranır. Yani sağa sola altın atarak bulanlar, çubuklarını bu. çektiği videolarla satanlara itibar etmeyiniz. Çubuklar ile sağa sola altın koyup bulamazsınız.
İlgili 18 soru bulundu
Define aramak isteyen bireyler, kazı yapacakları il, ilçe ve mahalle belirterek bir dilekçe yazmalı ve bu dilekçeyi en yakın müze veya kültür bakanlığına vermelidir. Bu işlemden sonra bakanlıktan haber beklenmekte ve gelecek cevapla orantılı olarak kazılara başlanmalıdır.
2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 50. Maddesi ve buna bağlı olarak çıkarılan Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde define aranmasına izin verilmektedir. Define aramak isteyenler, define arayacakları yerin bağlı olduğu müze müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ederler.
Altın ise kendine has enerjisi olduğu için bu alan tarama cihazlarında tespit edilebilmesi gerçekleşir. Metallerin üzerinde oluşturdukları boşluklarda yaptığı titreşimler madenin bulunmasında kolaylık sağlar.
yüzden radyestezi yöntemi ile define, su, altın vb. enerji alanımızı geniş tutmuş oluruz.
2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa göre izinsiz define arama suçunun cezası belirtilmiştir. İzinsiz araştırma, kazı ve sondaj yapanlar, Kültür varlıkları bulmak amacıyla, izinsiz olarak kazı veya sondaj yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.
Bakır boru veya tel kullanılarak 2 farklı şekilde define arama çubuğu yapılabilir. Birinci yöntem tek kişi ile kullanabileceğiniz çubuk yapımı. İkinci yöntem çift kişiyle kullanılan çubuk yapımı.
Alan tarama altın bulur mu gibi başlıklarla sıklıkla değerlendirilen konu dahilinde 3 adet kapalı kova içinde hangisinde altın bulunduğunun denendiği bir testte çubukların yüzde yetmiş doğruluk oranı sağladığı görülmüştür.
Toprakta altın veya genel olarak altın çok yumuşak, kabiliyeti en yüksek olan metaller arasındadır. Altın kimyasal bozulmaya uğramadığı için her hangi bir oksitlenme gerçekleştirmez. Oksit olayı da olmadığı için toprakla nüfus etmesi, toprağın yapısını değiştirmesi söz konusu olamaz.
Altın, birçok kaya türünde karşımıza çıksa da en fazla kuvars kayalarda bulunur. Bu ne kadar önemli bir ipucu gibi görünse de kuvars kayalar o kadar fazladır ki daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulur. Bu yüzden de kirli ya da çürümüş olarak bilinen kuvarslara bakmak, altın bulma olasılığını artıracaktır.
Bazen, pirinç bir çubuğa binen biri tam olarak metalle karşılaştığında, çarpma çubuğu dik durur ve diğer çubuk ona doğru bir üçgen olacak şekilde yaslanır. Bu şekilde kullanılan pirinç çubuklar sahada hiçbir metali kaçırmaz.
Uydudan define aramak mümkün değildir. Uydu görüntüsü ile yer altı görüntülemesi yapılamadığı için toprak altında kalan define görülemez.
Uydu görüntüleri kullanılarak deniz dibindeki fayların tespit edilmesi olanağı var mıdır? Uydu görğntüleri ister optik ister radar olsun deniz gibi yoğun su kütlesini aşamaz. Bu nedenle uydu görüntüleri ile deniz dibindeki faylar belirlenememektedir.
Sarkaç ve pandül kullanımı gibi alanlarda kullanılan, mekanlarda negatif ve pozitif enerjileri tespit eden özel bir düzenektir.
Metal Yoğunluğu Altın Bulmayı Zorlaştırır
Dedektörler metal yoğunluğu olan kapalı alanlarda kullanılamaz; Ev içerisinde tavan ve zeminde bulunan hasır demirler, duvarlardaki kolon demirleri ve ev içerisindeki diğer metal eşyalar da cihazların çalışmasını engellemektedir.
Altın dedektörü, yer altındaki altın gibi metal nesneleri tespit etmek için tasarlanmış bir tür metal dedektörüdür. Bu cihazlar, elektromanyetik sinyalleri yayan bir anten içerir ve bu sinyaller yeraltındaki metal nesneler tarafından yansıtılır. Cihaz, bu yansımaları algılayarak metal nesnelerin yerini tespit eder.
Aracın doğruluğu tamamen mobil cihazınızdaki sensöre bağlıdır. Elektromanyetik dalgalar nedeniyle manyetik sensörün elektronik ekipmandan etkilendiğini lütfen unutmayın. Metal dedektörü altın, gümüş ve bakırdan yapılmış madeni paraları algılayamaz.
Zemininizi Belirleyin: Altın veya diğer değerli mineralleri arayacağınız alanı belirleyin ve üzerinde yavaşça yürümeye başlayın. Çubukların Hareketini İzleyin: Çubukların hareketini dikkatlice izleyin. Eğer çubuklar birbirine doğru veya dışarı doğru hareket ederse, bu, altında değerli bir madde olabileceğini gösterir.
Bulunan define Maliye ve Gümrük Bakanlığınca geçer akçe olarak değeri tespit ediliyor. Define Hazineye ait arazide bulunmuşsa %50'si arayıcıya, özel veya tüzel kişilere ait arazide bulunmuşsa, %40'ı arayıcıya, %10'u ise mülk sahibine veriliyor.
Kazı yapılacak yer detaylı olarak araştırılıp incelendikten sonra, bölgeye en yakın müze müdürlüğü ve mülki amirliğine mürağcat etmek gerekli izinler alınmalıdır. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra define arayabilir, önemli şeyler bulunursa gerekli yerlere başvurup inceleme yaptırılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri