Cunda adasına gitmek için tercih edilebilecek çeşitli güzergahlar bulunmaktadır. Üstelik hem deniz yolu ile hem de kara yolu ile Cunda adasına ulaşım sağlamak mümkündür.
Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü olma özelliğini taşıyan bu köprü sayesinde de Cunda Adası, yalnızca deniz yoluyla değil, kara yoluyla da ulaşımın sağlanabildiği bir ada olmuş.
Cunda Adasına gitmek için karayolu ya da deniz yolu ile tercih yapılabilir. Ayrıca özel aracınız ile Cunda Adası'na giriş yapabilirsiniz. Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunuyor.
Ayvalık'tan Cunda'ya gitmek için iki farklı ulaşım alternatifiniz var; kara veya denizyolu ile adaya geçebilirsiniz.
Giriş ücretsizdir. Kitaplığa toplu taşım araçları ile ulaşabilmek için Ayvalık'tan Alibey Adası'na (Cunda Adası'na) kalkan belediye otobüsleri ve minibüsler kullanılabilir. Ayvalık İskelesinden, Alibey Adası (Cunda) İskelesine her saat başı hareket eden tekneler de bir başka ulaşım alternatifidir.
İlgili 17 soru bulundu
Bir balıkçı kasabası olan Cunda'dan adanın meşhur fener balığını (papalina), ızgara ahtapotunu yemeden dönme. Cunda zeytinlikleriyle meşhur, buradan halis sızma zeytinyağı, zeytin ve doğal sabunlar satın almayı ihmal etme.
Ayvalık plajlarında dikkat etmeniz gereken iki şey var; biri (çok fazla) çocuk gürültüsü. O yüzden yanınıza müzik dinlemek için kulaklığınızı almanızı öneririm. İkincisi ise denizi. Ayvalık ve Cunda'nın denizi neredeyse Bozcaada'nın denizi kadar soğuk.
Öncelikle Cunda Adası'nda yüzülecek en doğru yerler adanın batı cephesi. Burası açık denize baktığından ötürü suyu sirküle edip temizlenebiliyor.
Cunda Adası'nın tamamını gezmek için aslında yarım gün ayırmanız yeterli. O kadar küçük ve tatlı bir yer ama her köşesinin tadını çıkarmak istiyorsanız eğer, tatilinizde 2 günü buraya ayırmak doğru olacaktır. Cunda'ya ulaşmak için önce Ayvalık'a varmanız gerekiyor.
Cunda Adası konumu gereği Türkiye ülkesinin Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesine bağlı bir adadır.
Kendi aracını kullanarak Cunda adasına gitmek isteyen kişiler öncelikli olarak Balıkesir ilinde yer alan Ayvalık şehrine giderler. Ayvalık üzerinden yaklaşık sekiz ila dokuz kilometre daha yol gittikten sonra boğaz köprüsünü kullanarak Cunda adasına ulaşım sağlamak mümkündür.
Yunan adalarına gitmek için pasaport gerekli mi? Evet Yunan Adaları için pasaport şart. Pasaportsuz Yunan adalarına gidemezsiniz. Pasaporta ek olarak ya kapı vizesi ya da Schengen vizenizin olması gerekiyor.
Cunda Adası'ndan Şeytan Sofrasına gitmek için 9 kilometre yol katetmeniz gerekiyor. Yaklaşık olarak 16 dakika sonunda tepeye ulaşabilirsiniz.
Hayır, Cunda adası 1923 yılındaki mübadele ile birlikte Türklerin kontrolü altında bulunan bir Türk adasıdır. Dolayısıyla giriş yapmanız için herhangi bir vize veya prosedüre gerek yoktur.
Cunda Adası mı Sarımsaklı mı? Plaj olarak düşünüldüğünde kum olmasını istiyorsanız kesinlikle sarımsaklı Plajını tercih etmelisiniz. Hem ulaşım konusunda hem merkezi olması sebebiyle oldukça uygundur. Cunda adası kum ve çakıl karışımıdır.
Bunlardan en büyüğü Alibey (Cunda) adasıdır. Köprü ile önce Lale adasına daha sonra dolgu ile Ayvalık'a bağlandığından artık yarımada özelliği taşımaktadır. Ayvalık koyu 22 küçük adayı ve adacıkları barındırır. Cunda dışında hiçbirinde yerleşim yoktur.
Her mevsim ziyaret etmenin mümkün olduğu Cunda Adası özellikle nisan-mayıs ve eylül-ekim aylarında çok keyifli oluyor. Bugün yolu henüz Cunda Adası ile kesişmemiş kişiler ya da Cunda'yı en az bir kere görse dahi daha detaylı bir şekilde keşfetmek isteyenler için Ada ile ilgili detaylı bir rehber hazırladım.
Mübadele antlaşması neticesinde Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına dahil olan Cunda Adası eski bir Yunan Adasıdır. Adadaki her ayrıntı size mübadeleyi anlatmakla yükümlüdür.
Alaçatı mı Cunda mı Sorusuna Sonuç Olarak
Alaçatı'da çok uygun yerleri ya da kamp alanlarını tercih etmekte fayda olabilir. Cunda ise daha cep dostu olmasıyla tercih edilebilir bir alternatif olabilir. Her iki seçenekte de sizi mutlu edecek birbirinden özel alternatifler bulunuyor.
Tepenin sahip olduğu seyir terasından, denizi, koyları ve 20'den fazla adacığı panoramik bir şekilde seyir imkânı bulunmaktadır.
CUNDA ADASI TARİHİ
Adanın nüfusu 2000 yılı itibarıyla 3.000'dir. Ancak bu rakam yazın 20.000'e kadar çıkabilir. Adanın nüfusunun çoğunluğu Girit ve Midilli adalarından 1924 nüfus mübadelesi zamanında göç eden Türklerden oluşmaktadır. Bu yüzden adanın yaşlı nüfusunun çoğu Rumca(Yunanca)'yı bilmektedir.
Cunda Adası en iyi tatil rotalarından biri. Doğası, tarihi yerleri, plajları ve koyları ile yaz tatilini doludizgin geçirmek isteyenler için ideal bir ada. Buradaki plajlar mavi bayrağa sahip ve suları berrak. Ayrıca Cunda plajlarının hemen hepsinde sığ bir denizle karşılaşacağınızı da not edelim.
Cunda Adasında Gezilecek Yerler
Hem deniz yolu hemde kara yolu ile ulaşım imkanına sahip olan Cunda Adasının etrafını araç ile turlamak yaklaşık bir saat sürmektedir.
Ayvalık'ın en sevilen, mavi bayraklı Badavut Plajı, Sarımsaklı'nın ilerisinde yer alır. Sakinliği arayanların yeri olan Patriça Koyu ve en sık ziyaret edilen Cunda Adası'nın plajlarında güzel zamanlar geçirmek mümkündür.
Bir de Cunda'nın yerel halk pazarı var. Cunda Pazarı Cumartesi günleri kuruluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri