Cunda Adası'nda sadece yetişkin bireylere uygun olan Sobe Plajı, 200 TL civarında ücretlidir. Kokteyl ve yemek hizmetleri de bulunan Sobe Plajı'na rezervasyon yaptırılmadan gidilmesi yasaktır. Sobe Plajı, Cunda Adası'nın en sakin plajı ve en temiz denize sahip olajı olarak bilinir.
Plaj, Cunda Adası'nın arka tarafındadır. Çataltepe Plajı, Sarımsaklı Plajı'ndan sonra Ayvalık'ın en güzel plajı diyebilirim. Plajın bulunduğu deniz, Ayvalık denizinin tersine genellikle sakin ve dalgasız, deniz suyu sıcaklığı, Sarımsaklı Plajı ve diğer plajlara oranla daha sıcaktır.
Ayvalık plajlarında dikkat etmeniz gereken iki şey var; biri (çok fazla) çocuk gürültüsü. O yüzden yanınıza müzik dinlemek için kulaklığınızı almanızı öneririm. İkincisi ise denizi. Ayvalık ve Cunda'nın denizi neredeyse Bozcaada'nın denizi kadar soğuk.
Türkiye'nin Ege Denizi'nde bulunan sırasıyla Gökçeada, Bozcaada ve Uzunada'dan sonra 4. büyük adasıdır. Konumu gereği Batı Anadolu'da deniz yollarının kesişme noktasında bulunan bir adadır.
Denizi temiz ve kumluk. Çocuklu aileler için uygun çünkü denizi git git sığ devam ediyor. Oldukça uzun bir sahil şeriti var bu nedenle de plajda şezlong ve şemsiye kıtlığı yaşanmıyor.
İlgili 29 soru bulundu
Cunda Adası mı Sarımsaklı mı? Plaj olarak düşünüldüğünde kum olmasını istiyorsanız kesinlikle sarımsaklı Plajını tercih etmelisiniz. Hem ulaşım konusunda hem merkezi olması sebebiyle oldukça uygundur. Cunda adası kum ve çakıl karışımıdır.
Ayvalık'ın en sevilen, mavi bayraklı Badavut Plajı, Sarımsaklı'nın ilerisinde yer alır. Sakinliği arayanların yeri olan Patriça Koyu ve en sık ziyaret edilen Cunda Adası'nın plajlarında güzel zamanlar geçirmek mümkündür.
Tepenin sahip olduğu seyir terasından, denizi, koyları ve 20'den fazla adacığı panoramik bir şekilde seyir imkânı bulunmaktadır.
Bir balıkçı kasabası olan Cunda'dan adanın meşhur fener balığını (papalina), ızgara ahtapotunu yemeden dönme. Cunda zeytinlikleriyle meşhur, buradan halis sızma zeytinyağı, zeytin ve doğal sabunlar satın almayı ihmal etme.
Cunda Duba Plajı (Belediye Plajı)
Ayvalık'taki bulunan bu plaj giriş ücreti bulunmayan bir plaj olup Alibey Adası'na doğru Lale Adası'nda karşınıza çıkar.
İskenderun körfezi 31 derece ile en yüksek deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü merkez olarak dikkat çekti. Meteoroloji verilerine göre son 50 yılda ağustos ayında Akdeniz'de ortalama su sıcaklığı en yüksek 27.9 derece oldu.
Ayvalık'ta denize girmek için en ideal dönem ise haziran ve eylül ayları arasıdır.
Cunda Adası'nın tamamını gezmek için aslında yarım gün ayırmanız yeterli. O kadar küçük ve tatlı bir yer ama her köşesinin tadını çıkarmak istiyorsanız eğer, tatilinizde 2 günü buraya ayırmak doğru olacaktır. Cunda'ya ulaşmak için önce Ayvalık'a varmanız gerekiyor.
Her mevsim ziyaret etmenin mümkün olduğu Cunda Adası özellikle nisan-mayıs ve eylül-ekim aylarında çok keyifli oluyor. Bugün yolu henüz Cunda Adası ile kesişmemiş kişiler ya da Cunda'yı en az bir kere görse dahi daha detaylı bir şekilde keşfetmek isteyenler için Ada ile ilgili detaylı bir rehber hazırladım.
Mübadele antlaşması neticesinde Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına dahil olan Cunda Adası eski bir Yunan Adasıdır. Adadaki her ayrıntı size mübadeleyi anlatmakla yükümlüdür.
Cunda Adası konumu gereği Türkiye ülkesinin Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesine bağlı bir adadır. Ayvalık koyunda ise Ayvalık adaları içinde irili ufaklı tam 22 ada yer almaktadır. Cunda adası bu adalar içinde yerini almış ve yerleşime açık tek ada olarak bilinmektedir.
Cunda Adasında Gezilecek Yerler
Hem deniz yolu hemde kara yolu ile ulaşım imkanına sahip olan Cunda Adasının etrafını araç ile turlamak yaklaşık bir saat sürmektedir.
Alaçatı mı Cunda mı Sorusuna Sonuç Olarak
Alaçatı'da çok uygun yerleri ya da kamp alanlarını tercih etmekte fayda olabilir. Cunda ise daha cep dostu olmasıyla tercih edilebilir bir alternatif olabilir. Her iki seçenekte de sizi mutlu edecek birbirinden özel alternatifler bulunuyor.
Cunda Adası'ndan Şeytan Sofrasına gitmek için 9 kilometre yol katetmeniz gerekiyor. Yaklaşık olarak 16 dakika sonunda tepeye ulaşabilirsiniz.
Şeytan Sofrası girişi ücretsiz. Şahsi aracınla gelirsen otopark ücreti mevcut. Şeytan Sofrası giriş otopark ücreti 2022 yılı için 30 TL olarak belirlenmiş. Şeytan Sofrasını her saat ziyaret edebilirsin fakat özellikle akşam 18.00 sonrası oldukça kalabalık olduğunu söylemeliyim.
Şeytan Sofrası, Ayvalık ilçe merkezinin 8 km güneyinde bulunan hakim büyük kayalık tepelerin üzerindedir. Mevkiden tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adası'nın manzarası gözükmektedir. Üzerinde Şeytan'ın ayak izi bulunduğuna inanılan, halkın madeni para atarak dilek dilediği eski bir lav birikintisidir.
Penelope gelenlere çok zengin bir sofra hazırlamış. Kuraklık ve kıtlık yüzünden uzun zaman aç kalan halk, güzel sofrayı görünce onu unutup yiyeceklere hücum etmiş. Penelope de bu durumdan yararlanarak kaçıp kurtulmuş. Bu nedenle de buranın adı, Şeytan Sofrası kalmış.
Aynı zamanda temiz ve ince kumlu plajda denize girilebiliyor. Mavi bayraklı olan Sarımsaklı Plajında deniz de oldukça berrak ve tertemizdir. Turkuaz renkli deniz de güzel bir görünüme sahiptir. Sarımsaklı Plajı, Kuzey Ege'de denize girilebilecek en güzel plajlardan bir tanesidir.
Sarımsaklı Plajı, Ayvalık
Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Sarımsaklı Plajı, Türkiye'nin en soğuk denizleri arasında yer alıyor. Mavi bayraklı plajlarımız arasında olan Sarımsaklı plajı, uzun ve tertemiz olmasıyla ün kazanmış olmasına rağmen soğukluğu nedeniyle çocuklar için önerilmiyor.
Ayvalık'ın havası aslında çok temizdir. Kazdağı'ndan gelen Poyraz ve denizden gelen İmbat ile havası çok temiz ama bazı dönemlerde özellikle havanın esmediği ve alçak basınç olduğu dönemlerde sobadan çıkan dumanlar hava kirliliği yaratıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri