Cunda Adasında Gezilecek Yerler Hem deniz yolu hemde kara yolu ile ulaşım imkanına sahip olan Cunda Adasının etrafını araç ile turlamak yaklaşık bir saat sürmektedir.
Cunda'nın en bilindik yeri olan Aşıklar Tepesi'ne dar sokaklardan yürüyerek ulaşabilirsiniz.
Feribota binmeden aracınızla gelirseniz İstanbul'dan Cunda Adası 5,5 saat sürüyor. Bandırma feribotuna binecek olursanız da feribot 2 saat, 15 dakika sürüyor, Bandırma – Cunda Adası yol da 3,5 saat.
Bir balıkçı kasabası olan Cunda'dan adanın meşhur fener balığını (papalina), ızgara ahtapotunu yemeden dönme. Cunda zeytinlikleriyle meşhur, buradan halis sızma zeytinyağı, zeytin ve doğal sabunlar satın almayı ihmal etme.
Cunda Adası'nın tamamını gezmek için aslında yarım gün ayırmanız yeterli. O kadar küçük ve tatlı bir yer ama her köşesinin tadını çıkarmak istiyorsanız eğer, tatilinizde 2 günü buraya ayırmak doğru olacaktır. Cunda'ya ulaşmak için önce Ayvalık'a varmanız gerekiyor.
İlgili 30 soru bulundu
Cunda Adası mı Sarımsaklı mı? Plaj olarak düşünüldüğünde kum olmasını istiyorsanız kesinlikle sarımsaklı Plajını tercih etmelisiniz. Hem ulaşım konusunda hem merkezi olması sebebiyle oldukça uygundur. Cunda adası kum ve çakıl karışımıdır.
Her mevsim ziyaret etmenin mümkün olduğu Cunda Adası özellikle nisan-mayıs ve eylül-ekim aylarında çok keyifli oluyor. Bugün yolu henüz Cunda Adası ile kesişmemiş kişiler ya da Cunda'yı en az bir kere görse dahi daha detaylı bir şekilde keşfetmek isteyenler için Ada ile ilgili detaylı bir rehber hazırladım.
Öncelikle Cunda Adası'nda yüzülecek en doğru yerler adanın batı cephesi. Burası açık denize baktığından ötürü suyu sirküle edip temizlenebiliyor.
Ayvalık plajlarında dikkat etmeniz gereken iki şey var; biri (çok fazla) çocuk gürültüsü. O yüzden yanınıza müzik dinlemek için kulaklığınızı almanızı öneririm. İkincisi ise denizi. Ayvalık ve Cunda'nın denizi neredeyse Bozcaada'nın denizi kadar soğuk.
Cunda merkezden kalkıyor mu bilmiyorum biz değirmenin ordan bindik.2 şezlong ve 1 şemsiyeyi 40 tl'ye kiralayabiliyorsunuz.Plajın hemen yanında burcu restoran var fiyatları makul hatta adaya göre iyi bile diyebiliriz. Çok kalabalık bir plaj değil,denizi çok güzel temiz.
Cunda Adası geçiş ücreti bulunmamaktadır. Sadece feribot ile geçişlerde ya kişi başı ya da araç başı belli bir ücret ödenir. Tatiliniz sırasında kamp alanları ve plajlar için de ücret ödemeniz gerekmektedir.
Ayvalık'tan Şeytan Sofrası'na gitmek için ise ilçe merkezinden Sarımsaklı yönüne doğru gidilmelidir. Bu yönde tabelalar takip edilerek tepeye ulaşılabilmektedir. Yaklaşık 1 kilometrelik bir yokuş çıkılarak Şeytan Sofrası'na varılmaktadır.
Alaçatı mı Cunda mı Sorusuna Sonuç Olarak
Alaçatı'da çok uygun yerleri ya da kamp alanlarını tercih etmekte fayda olabilir. Cunda ise daha cep dostu olmasıyla tercih edilebilir bir alternatif olabilir. Her iki seçenekte de sizi mutlu edecek birbirinden özel alternatifler bulunuyor.
Cunda'dan Ne Alınır? Cunda'dan almadan dönülmeyecek temel şeyler zeytin, zeytinyağı, sabun, sakızlı kurabiye ve lorlu kurabiye diyebiliriz. Sakızlı ve lorlu kurabiye için adresi biliyorsunuz : ) Bunun dışındaki şeyler için ise Atölye Patika'yı önerebiliriz.
Cunda Adasına gitmek için karayolu ya da deniz yolu ile tercih yapılabilir. Ayrıca özel aracınız ile Cunda Adası'na giriş yapabilirsiniz. Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunuyor.
Cunda adasına gitmek için tercih edilebilecek çeşitli güzergahlar bulunmaktadır. Üstelik hem deniz yolu ile hem de kara yolu ile Cunda adasına ulaşım sağlamak mümkündür.
Cunda plajlarının çoğu sığ bir denize sahiptir. Denizinin sığ olması çocuklu aileler için avantajlı bir durumdur. Soğuk ve temiz suyu ve altın rengi kumsalları sayesinde, Cunda Adası çok fazla tercih edilen tatil bölgeleri arasındadır.
Şeytan Sofrası, Ayvalık ilçe merkezinin 8 km güneyinde bulunan hakim büyük kayalık tepelerin üzerindedir. Mevkiden tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adası'nın manzarası gözükmektedir. Üzerinde Şeytan'ın ayak izi bulunduğuna inanılan, halkın madeni para atarak dilek dilediği eski bir lav birikintisidir.
Ayvalık'ın en sevilen, mavi bayraklı Badavut Plajı, Sarımsaklı'nın ilerisinde yer alır. Sakinliği arayanların yeri olan Patriça Koyu ve en sık ziyaret edilen Cunda Adası'nın plajlarında güzel zamanlar geçirmek mümkündür.
Cunda adası bu adalar içinde yerini almış ve yerleşime açık tek ada olarak bilinmektedir. Türkiye ülkesinin Ege Denizi'nde yer alan dördüncü büyük adası olma özelliğine sahiptir. Cunda Adası aynı zamanda konumu gereği de Batı Anadolu'da deniz yollarının kesişme noktasında yer almaktadır.
Cunda ya da Alibey Adası (Yunanca: Μοσχονήσι Moshonisi, Grekçe: Εκατόνησα Hekatonisa), idari bakımdan Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı bir ada. Ayvalık koyundaki Ayvalık Adaları olarak adlandırılan irili ufaklı 22 adanın içerisinde yerleşime açık tek ada Alibey'dir.
CUNDA'DA GÜN BATIMINI İZLEMEK
Cunda'da akşam olmak üzereyken sakin bir kıyı görüldüğü anda durulması ve güneşin batışının izlenmesi gerekiyor. Bunun için Hamamcı Tepesi en romantik yerlerden biri olabilir. Ayrıca Sevim&Necdet Kent Kitaplığındaki cafe'den de Cunda'nın tepeden manzarasını seyredebilirsiniz.
İzmir-Cunda arası uçuş mesafesi kaç kilometre ve uçuş kaç saat sürer? İzmir-Cunda arası uçuş mesafesi toplam 113 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 30 dakika sürüyor.
Ayvalık-Cunda arası 8 kilometredir. Bandırma-Cunda arası yaklaşık olarak 3,5 saat sürmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri