İmla ya da dil bilgisi hatasının olmaması sizin profesyonelliğinizi gösterir. CV'niz sade, anlaşılır ve akıcı olmalıdır. İngilizce olarak hazırladığınız CV'nizi başka insanlara kontrol ettirin. Böylece sizin gözünüzden kaçan hataları kontrol ettirdiğiniz kişi görebilir ve düzeltme imkânı olur.
CV hazırlarken çok itinalı bir dil kullanın. CV hazırlarken abartılı ve ağdalı bir dil kullanmamaya özen gösterin. Kendinizi uzman, deneyimli göstermek için gereğinden fazla süslü cümleler kullanmayın. İfadeleriniz, açık, net, yalın ve anlaşılır olmalıdır.
Ana dilinizi yabancı dil bilgilerinizle beraber belirtmeyi unutmayın. Aksi takdirde kafa karışıklığına sebebiyet verebilirsiniz, özellikle de yurt dışında bir işe başvuruyorsanız. En üstte ana dilinizi belirterek sırayla en iyi bildiğiniz dilden en az bildiğiniz dile doğru yabancı dilleri CV'nize yazın.
İngilizce bilmek ve akıcı konuşmak, hemen hemen tüm iş alanlarında yer alan bir kriter oldu. Hâl böyle olunca da işe alım süreçlerinin ayrılmaz bir parçası olan CV'lerin İngilizce yazılması ayrı bir önem taşıyor. İyi seviyede bir İngilizce'ye sahipseniz özgeçmişinizi mutlaka İngilizce olarak da hazırlamalısınız.
CEFR ölçeğine göre, başlangıç düzeyinden ileri düzeye kadar olan dil becerileriniz (sırasıyla A1, A2, B1, B2, C1 ve C2) belirtilmelidir. Örneğin, İngilizce becerilerinizi 'İngilizce: B2 (İleri Orta Düzey)' şeklinde yazabilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Resmi seviye tanımlaması "orta seviye üstüdür". Öğrenciler bu seviyede İngilizce konuşulan çeşitli akademik ve profesyonel ortamlarda bağımsız olarak hareket edebilirler, ancak nüans ve doğruluk hususları sınırlıdır.
A2, Başlangıç seviyesinin üzerindeki ilk kısımdır. B1, Yabancı bir firmada çalışabilmeniz için bilmeniz gereken minimum dil seviyesidir ve orta derece olarak adlandırılabilir. B2, İleri İngilizce olarak adlandırılır ve profesyonel olarak çalışma hayatında rahatça kullanabileceğiniz anlamına gelir.
Eğer başvurduğunuz iş yabancı dil bilmenizi gerektiriyorsa, özgeçmişinizde mutlaka bir "yabancı dil" bölümü bulunmalıdır. Burada, "çok iyi", "iyi", "orta" gibi sıfatlardan kaçınılması tavsiye edilir. Bunun yerine o dil ile alakalı yeteneklerinizin seviyelerini yazmanız önemlidir.
cv (curriculum vitae) i.
Not ortalamanız yüksekse bunu CV'nizde belirtmenizi öneririz. Genellikle 3.5 ile 4.0 arası yüksek not ortalaması olarak kabul edilir. Not ortalamanız yüksek değilse bunu CV'nizde belirtmenize gerek yoktur.
CEFR ilkelerine doğrultusunda, B1 İngilizce seviyesinde olan bir konuşmacı: İş, okul ve özel hayatta sürekli karşılaşılan, genel konularda yazılan ve söylenen fikirleri ana hatlarıyla rahatça anlayabilir. İngilizce konuşulan bir bölgeye seyahat ettiğinde, günlük sorunlar ve konular konusunda rahatça iletişim kurabilir.
Birinci ya da üçüncü tekil kişi ağzıyla yazın. Genellikle ''Times New Roman'' veya ''Arial'' gibi kolay okunabilen karakterler kullanın, 11 ya da 12 punto ile yazın. Kelime ve cümlelerin altını çizmeyin. (İnternet adresleri hariç.)
Bunlar A1 (Beginner), A2 (Elementary), B1 (Intermediate), B2 (Upper Intermediate), C1 (Advanced) ve C2 (Proficient) şeklindedir. A1, A2, B1, B2, C1, C2 İngilizce dil seviyeleri nelerdir ve nasıl belirlenir? İngilizce seviyeleri ile ilgili detaylara ulaşmak için içeriğimize bakabilirsiniz.
Tüm işlerinizi tek bir sayfaya dahil edebiliyorsanız, rahatlıkla tek sayfada CV'nizi oluşturabilirsiniz. Yapamıyorsanız, sahip olduğunuz en eski işleri veya başvurduğunuz işle ilgili olmayan işleri eklememeniz gerekmektedir.
İşe alım uzmanları veya iş verenler genellikle yaşınızı öğrenmek ister fakat yaşınızı CV'nizde belirtme zorunluluğunuz yoktur. CV'nizde önemli olan iş deneyimleriniz, eğitiminiz ve becerilerinizle ilgili pozisyon için ideal aday olduğunuzu gösterebilmenizdir.
Bekar, nişanlı, dul veya evli olmanız ve de çocuk sahibi olmanız veya kaç çocuğunuzun olduğu işi yapabilme becerinizi etkilemeyecektir. Bu sebeple medeni durumunuzu CV'nizde belirtmenize gerek yoktur.
Açılımıyla insanları şaşırtan Curriculum Vitae (CV) Türkçe karşılığı da çokça merak edilmektedir. İlk kelimesi yani Curriculum; çerçeve, koşu ve döngü gibi manalara gelirken Vitae, yaşam, özgeçmiş anlamlarını taşımaktadır.
Lise – High School. Meslek okulu – Vocational School.
A1 İngilizce Seviyesi – Başlangıç (Beginner)
A1 seviye İngilizce, İngilizcede öğrenilen temel bilgileri ve konuları ifade eder. A1 seviyesi, çoğu zaman başlangıç veya beginner düzeyi olarak ifade edilir. İngilizce öğrenmeye başlanılan seviye A1 seviyesidir. Oldukça temel düzeyde bir dil seviyesidir.
A2, temel veya İngilizce olarak elementary kelimeleri kullanılabilir. A1 seviyesi olan başlangıç seviyesinin bir basamak üstü gibi düşünmek mümkündür. İngilizce öğrenmeye başlayan kişinin yavaş yavaş özgüven kazanmaya başladığı evredir. Gramer konularına giriş yapılır ve kendini tanıtma daha ayrıntılı yapılabilir.
Avrupa Konseyi tarafından kabul edilen belgeye göre C1 seviyesindeki bir insanın neredeyse 6000 kelime, C2 seviyesindeki bir insanın ise neredeyse 8000 kelime bilmesi bekleniyor.
İlk adım olan A1 seviyesinde bir kişinin en temel 500 kelimeyi bilmesi yeterli olmakta. Fakat A2'ye geçtiğimiz zaman bu sayı 1000-1500'e ulaşıyor. B1 seviyesinde ise artık sosyal olarak aktif konuşabilmeye başlandığı için 2000-2500 kelimeye kadar çıkıyoruz.
A2.2 İngilizce Seviyesi
A2.2 İngilizce seviyesinde, karmaşık olmayan çoğu iletişimsel göreve; rutin sosyal ve iş durumlarına hâkim olursunuz. Bazı hatalarınız olsa da, İngilizce bir konuşmayı başlatabilir ve sürdürebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri