Her iki soru için de cevabınız evetse sosyal medya hesaplarınızı CV'nize ekleyebilirsiniz.
Cv' nize sosyal medya yönetimi konusunda bilgi sahibi olduğunuzu gösteren eğitimleri, deneyimleri ve sertifikaları yazabilirsiniz. Ayrıca sosyal medya ve reklamcılık ile ilgili mezun olduğunuz eğitim derecesini de Cv'ye eklemelisiniz.
✓ Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler yazılmamalı. ✓ Uyruğunuzu yurtdışındaki işlere başvuru yaparken yazabilirsiniz. ✓ Mezun olduğunuz programları ters kronolojik sıra ile yazın. ✓ Okurken aldığınız dereceleri ya da önemli başarıları ve genel not ortalamanızı belirtin.
Kişisel Bilgiler
İsim soyisim, irtibat numarası, açık adres ve mail adresi muhakkak doğru, güncel olacak şekilde ve özgeçmişin ilk sıralarına yazılmalıdır. Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler mutlaka yazılmalıdır.
İlgili 16 soru bulundu
CV içerisinde kişisel bilgiler, eğitim bilgileri, iş ve staj deneyimleri, beceriler, eğitim ve sertifikalar ve referanslara yer verilmelidir. Ad-soyadı, açık adres, ulaşılabilir telefon numarası ve e-mail adresine özgeçmişin üst kısmında ortalanarak yer verilmelidir.
Canva'nın ücretsiz CV hazırlama aracı ile tüm ön yazı ve CV tasarımlarınız düzenleyiciye otomatik olarak kaydedilir. CV'nizin birden fazla versiyonunu oluşturun ve gerektiğinde küçük düzenlemeler yapın.
İş deneyiminiz hiç yoksa, CV'nizi güçlendirmek adına günüllü işler, stajlar ve diğer çalışmalarınızdan edindiğiniz yeni becerileri CV'nize ekleyin. Aşağıdaki maddeler aktarılabilir becerilere örnektir: Uyarlanabilirlik. Takım çalışması
Peki hobiler nelerdir? Müzik aleti çalmak, fotoğraf çekmek, blog yazmak, yüzmek, çizim yapmak hobi örnekleri olarak kabul edilebilir ve bu örnekler çok daha fazla çoğaltılabilir. Hobilerinizden bahsederken kitap okumak gibi genel bir boş vakit geçirme aktivitesi değil daha spesifik uğraşlara yer vermeniz iyi olacaktır.
CV incelemelerine en fazla 1-3 dakika süre ayrılmaktadır. Birinci ya da üçüncü tekil kişi ağzıyla yazın. Genellikle ''Times New Roman'' veya ''Arial'' gibi kolay okunabilen karakterler kullanın, 11 ya da 12 punto ile yazın.
Üniversite mezunuysanız ilkokul ve ortaokul bilgilerinizi CV'nize yazmanıza gerek yoktur. Peki lise? Lise bilgilerinizi yazabilirsiniz fakat illa yer vermenize gerek yok. Örneğin, CV'nizde yer açmak istiyorsanız lise bilgilerinizi belirtmeyebilirsiniz.
Tüm işlerinizi tek bir sayfaya dahil edebiliyorsanız, rahatlıkla tek sayfada CV'nizi oluşturabilirsiniz. Yapamıyorsanız, sahip olduğunuz en eski işleri veya başvurduğunuz işle ilgili olmayan işleri eklememeniz gerekmektedir.
Özgeçmiş anlamında kullandığımız CV, yani uzun haliyle curriculum vitae, Latince curriculum “çember, çerçeve” ve vitae “hayat”… Instagram.
Dolayısıyla, misalen, güneş gözlüğüyle CV fotoğrafı çekilmemelisiniz. Ayrıca gözleriniz objektife bakmalı, başka bir yere değil. Ya da selfie de çekmenizi asla önermiyoruz, neredeyse hiçkimse CV fotoğrafı olarak selfie kullanmaz.
Özgeçmişinizin beceriler/yetenekler bölümü, başvuruda bulunmakta olduğunuz işlerle ilgili yeteneklerinizi içerir. Bu bölümde, bilgisayar becerileri, yazılım becerileri ve / veya dil becerileri gibi ilgi alanınız veya kariyer alanınızla alakalı becerileri listelemelisiniz. Online Sertifika al, CV'ini güçlendir!
Hobiler bölümü, ilgi alanların ve hobilerinden bahsedebileceğin özgeçmişinizin önemli ancak isteğe bağlı bir bölümüdür. CV'de bir hobi listesi oluşturmak ve ilgi alanlarından bahsetmek, kişiliğini yansıtacağı için kim olabileceğin hakkında şirketlere fikir verebilir.
Öz geçmiş A4 boyutunda kâğıda, 2,5 cm kenar boşlukları bırakılarak ve kağıdın tek yüzü kullanılarak yazılmalı, en fazla 2 sayfa olacak şekilde, kısa, net olmalıdır. (Akademik CV daha uzun olabilir.)
Amaç, özgeçmişin okunaklı olmasını sağlamaktır. İdeal bir özgeçmiş kesinlikle el yazısı kullanılarak oluşturulmamalıdır.
Kısa süreli çalışma olsa da orda edindiğiniz deneyim başvuracağınız ilana uyuyorsa yazılabilir. Öğrenci iseniz ve kısa süreli çalıştıysanız onu yazabilirsiniz ve yaptığınız işleri açıklamalısınız.
Kişisel bilgilerinizi yazmayın.
CV'nizde medeni durumunuzu, dininizi veya TC kimlik numaranızı yazmanıza gerek yok! Çünkü artık işveren tarafından bunların sorulması tarih oldu. Sizin kişisel bilgileriniz ne yaptığınızla belirlenir.
CV'nizin renkleri çok farklı veya çok göze batan renkler olmamalıdır. Tamamen yaratıcılık üzerine bir işe başvuracaksanız o zaman renk konusunda esnek davranabilirsiniz. Bunun dışında harfler siyah olsun. Alternatif olarak koyu mavi, koyu yeşil, koyu kırmızı veya grinin tonlarını kullanabilirsiniz.
Lise Bilgisi: İsmi bilinir fark yaratacak bir lise değil ise eğer bence hangi liseden mezun olduğumuzu CV'De yazmaya gerek yok. Eğitim bilgilerine direk üniversiteden başlayabiliriz. Referans: Referanslarımızı cv'ye yazmak yerinde istendiğinde vermek her zaman benim önerdiğim bir yöntem olmuştur geçmişte.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri